שתף קטע נבחר

ריקושט תפצה חייל שהפך דוגמן בעל כורחו

הרשת תשלם פיצויים של 50 אלף שקל לחייל שמצא עצמו מתנוסס על שלט פרסום של החברה, ללא אישורו, וללא שניתנה לו כל תמורה כספית על שירותיו כדוגמן מזדמן

ריקושט תשלם פיצויים של 50 אלף שקל לחייל שמצא עצמו מתנוסס על שלט פרסום של החברה, ללא אישורו, וללא שניתנה לו כל תמורה כספית על שירותיו כדוגמן מזדמן. הרשת תפצה את החייל שירן אברג'יל בגין פגיעה בפרטיותו, רשלנות באי ביצוע בדיקה נאותה לגבי הסכמתו, ועשיית עושר שלא במשפט.

 

למרות שהתמונה הגיעה לריקושט במסגרת הסכם שיתוף פעולה עם העיתון הצבאי במחנה, ואנשי במחנה הם אלה שסיפקו לרשת ריקושט את התמונה ללא ידיעתו של המצולם - העיתון יצא ללא פגע מהתביעה, משום שלא נכלל בין הגורמים הנתבעים.

 

מודעות פרסומת עם התמונה מהבקו"ם

הסיפור החל בקיץ 2006, אז גילה החייל אברג'יל שהפך לפרזנטור של רשת ריקושט באילת. 

 

לגמרי במקרה גילה שהוא נמצא בחזית שלט פרסום שהוצב בחנות ריקושט, במרכז ביג באילת. על שלט הפרסום לחנות ברשת לממכר ציוד צבא ומחנאות, נאמר "ריקושט מאחלת לך גיוס נעים", אבל מצב רוחו של אברג'יל היה קצת פחות נעים, משום שהוא לא זכר שנחתם עמו חוזה פרסום.

 

מסע הפרסום בכיכובו לא הסתיים שם. השלט פורסם במשך מספר שבועות לפחות, גם בשבועון ידיעות אילת ובשבועונים נוספים המופצים בעיר, כשכל אחד מהפרסומים הוא בגודל עמוד.

 

ביוני 2007 אברג'יל תבע את החברה ואת חברת סופר מרקט סלעית בע"מ, זכיינית סניף ריקושט במרכז ביג, שנמצאת בבעלות חברת הלוק בע"מ של חיים סליטי, שגם היא בין הנתבעות.

 

בכתב התביעה, שהגיש עו"ד עוזי נקש, אברג'יל מאשים את ריקושט, בפגיעה בפרטיות, ו"בשימוש ציני מכוון ומחושב בתמונותיו לשם הפקת רווח לנתבעים". לטענתו, לא ידע כלל שהוא צולם, לא הסכים להצטלם ולא הסכים שישתמשו בתמונותיו לצרכי פרסום.

 

אולם כשהוגש כתב ההגנה של ריקושט, עלה ממנו שיש לחברה הסכם שת"פ עם עיתון "במחנה" שמאפשר לה להשתמש בצילומי הארכיון שלו למטרות פרסום. ואכן, נראה שהתמונה המדוברת של אברג'יל צולמה בבקו"ם. הוא מופיע בה מחויך ונרגש, ואוחז בערימה של פריטים צבאיים. בתמורה, "במחנה" קיבל מרשת ריקושט שלוש חולצות טרמיות אותן חילק לקוראי העיתון.

 

לפי אברג'יל הפרסומים באילת היו נרחבים, והוא זכה בעקבות המודעה לתגובות שחלקן היו משפילות ועוינות. באי כוחה של ריקושט טענו  שלא ידעו שעליהם לבקש את רשותו של החייל, משום שהסתמכו על הסכם שיתוף הפעולה שלהם עם "במחנה". אולם הם לא הביאו כל עדות תומכת מהעיתון הצבאי, מה שלפי השופט, חיזק את הטענה של החייל שלא נתן הסכמתו לשימוש בתמונה.

 

השופט אף קבע כי היה על ריקושט לאמת ולבדוק בפועל אם החייל נתן הסכמתו לשימוש בתמונתו. אסור היה להם להסתמך על ההסכם עם במחנה תוך כדי עצימת עיניים, ולעשות כך שימוש מסחרי בדמותו של אברג'יל, וזאת מבלי לשלם לו פרוטה. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
פגיעה בפרטיות ורשלנות. ריקושט
מומלצים