צילום: אסף אמברם
להכין לבד בבית: שני מתכוני גרנולה
רוצים להכין גרנולה בבית? יעל גרטי ממליצה על שני מתכונים טעימים מאוד וקלים להכנה

כשתכינו גרנולה בבית, תבינו מדוע מחירן של הגרנולות המשובחות הנמכרות בחנויות הטבע הוא כה גבוה: דבש, אגוזים, גרעינים, פירות יבשים - כל אלה אינם זולים כלל וכלל. בנוסף, מלאכת הכנת הגרנולה דורשת הקפדה רבה על זמני האפייה, כדי שלא תתקבל גרנולה שרופה או קלויה יתר על המידה.

 

אני שמחה להזמינכם להכיר שני מתכונים מצויינים: האחד על בסיס חמאה, וייחודו בגרגרי הפרג השלמים, המתפצפצים בפה, והשני על בסיס שמן, וייחודו
בשפע הקינמון, המפזר ניחוח נפלא בבית. כמובן שניתן לערבב בין מרכיבי שני המתכונים, אך כאמור חשוב להקפיד על זמני האפייה. מתכוני גרנולה ללא שמן/חמאה ניתן למצוא בספר החדש-יחסית, והמומלץ, "המטבח הבריא של על השולחן".

 

אני משתמשת בשיבולת שועל אורגנית להכנת גרנולה, משום שפתיתיה יפים יותר, אך אין כל מניעה להשתמש בשיבולת שועל רגילה. שימו לב לכך שיש להשתמש בפתיתי שיבולת שועל שלמים, לא קצוצים או מהסוג מהיר ההכנה ("אינסטנט").

 

לא רוצים להכין גרנולה בבית? כאן תוכלו לראות איזה גרנולה הכי טעימה

רוצים להכין חטיפי גרנולה? מתכון תוכלו למצוא כאן

 

הגרנולה של אורנה ואלה

מתכון מתוך הספר "אורנה ואלה-ספר המתכונים", באדיבות הוצאת "אחוזת בית"

 

גרנולה מעולה, על בסיס חמאה. אם חסר לכם אחד המרכיבים ניתן להחליפו באחר, אך לא ניתן לוותר על החמאה והדבש, שמאחדים את התערובת (ועל שיבולת השועל, כמובן). הכמות המתקבלת גדולה מאוד, וממלאת קופסת פלסטיק גדולה.

 

הקפידו נא על הוראות האפייה.

 

המרכיבים:

125 גרם חמאה (רכה או קרה, לא משנה)

3/4 כוס (250 גרם) דבש

11/2 כפיות תמצית וניל טהורה/איכותית

500 גרם פתיתי שיבולת שועל שלמים

1 כוס גרעיני חמניות קלופים

1 כוס שקדים מולבנים פרוסים (שבבי שקדים)

1 כוס קוקוס טחון

1 כוס גרגרי פרג שלמים

3/4 כוס גרעיני דלעת קלופים

להגשה:

פירות העונה, דבש


(צילום: יעל אילן)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של  170 מעלות.
  2. מניחים בסיר קטן חמאה, דבש ותמצית וניל ומבשלים על להבה נמוכה, כ-5 דקות, עד שהחמאה נמסה ומתאחדת עם הדבש, תוך ערבוב אקראי בכף עץ.
  3. מערבבים את כל שאר המרכיבים בקערה ענקית, יוצקים עליהם את החמאה והדבש באיטיות ומערבבים היטב עד שהכל מצופה בתערובת החמאה והדבש.
  4. מעבירים את התערובת לשתי תבניות תנור גדולות מרופדות בנייר אפייה, ומסדרים בשכבה דקה ואחידה.
  5. מכניסים לתנור ואופים במשך 10 דקות. מוציאים לרגע קט, מערבבים בעזרת כף עץ ומחזירים לתנור ל-10-15 דקות נוספות, תוך השגחה צמודה ותוך ערבוב נוסף במהלך האפייה. 
  6. מוציאים מן התנור, מצננים בטמפרטורת החדר ושומרים בכלי אטום, עד שבועיים. מגישים עם יוגורט, פירות טריים ודבש - אם רוצים.

 

גרנולה קינמונית

מתכון מתוך הספר של מסעדת "מאנטה ריי", באדיבות עפרה ואבי גנור

 

גרנולה נהדרת, על בסיס שמן. קלה להכנה (8 דקות עבודה, לא כולל אפייה). אפשר להוסיף גם מעט גרעיני דלעת קלופים, אם רוצים. חשוב לשים לב להוראות האפייה.

 

המרכיבים (ל-10 מנות):

300 גרם פתיתי שיבולת שועל שלמים

100 גרם גרעיני חמניות קלופים

100 גרם שקדים מולבנים (שלמים או שבבים)

100 גרם שומשום

100 גרם קוקוס טחון

1/4 כוס שמן תירס/קנולה

1/2 כוס מים חמים

1/2 כוס דבש

1 כפית שטוחה קינמון טחון

50 גרם צימוקים

להגשה:

יוגורט, דבש, פירות טריים, חתוכים – אם רוצים


(צילום: אבי גנור)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות, ומרפדים תבנית בגליון נייר אפייה.
  2. בקערה גדולה, מערבבים שיבולת שועל, גרעיני חמנייה, שקדים, שומשום וקוקוס.
  3. מערבבים בקערה נוספת שמן, מים, דבש וקינמון. 
  4. מאחדים את שתי התערובות ומניחים (משטחים) בתבנית.
  5. מכניסים לתנור ואופים 10 דקות. מוציאים, מערבבים ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים ומערבבים שוב.
  6. מוסיפים את הצימוקים ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות.
  7. מצננים ומעבירים לכלי אטום. אפשר לשמור עד שבוע. מגישים עם יוגורט, דבש ופירות.

 

 


פרסום ראשון: 05.02.09 , 13:45
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה להכין לבד בבית: שני מתכוני גרנולה
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד