שתף קטע נבחר

צמחוניות וכתומות: קציצות בטטה ברוטב יוגורט

הן מתאימות לאירוח, ליומיום, ואפילו כארוחת צהריים נהדרת שאפשר לקחת לעבודה. השף עמרי בן פרז מגיש מתכון לקציצות בטטה מטוגנות בליווי רוטב יוגורט. פינוק צמחוני בכתום ולבן

קציצות בטטה

מתכון באדיבות שף עמרי בן פרז, "לגעת באוכל"

 

המרכיבים:

1 ק"ג בטטה

1 כף סויה

1/2 כפית מלח

1 כוס קמח

פלפל שחור גרוס

שמן+חמאה לטיגון

לרוטב יוגורט:

1 גביע יוגרט

1 מלפפון קלוף מגורר גס

מלח ופלפל לפי הטעם 


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים בקערה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

  2. אופים את הבטטות בקליפתם, בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות, למשך 40 דקות. מצננים את הבטטות היטב.
  3. מקלפים את הבטטות ומועכים לפירה.
  4. מוסיפים את הסויה, המלח והקמח, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מחממים מחבת עם חמאה ושמן, ובעזרת שתי כפות, או שק זילוף, יוצרים לביבות יפות.
  6. מטגנים מספר דקות מכל צד, עד שהן משחימות.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים