אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

תוצאות האמת

קלפי בירושלים צילום: גיל יוחנן
קלפי בירושלים צילום: גיל יוחנן
 
 


  צילום: AP

 

קולות החיילים לא שינו את חלוקת המנדטים

כמעט יומיים אחרי סגירת הקלפיות, פורסמו התוצאות הסופיות. לאחר ספירת המעטפות הכפולות נותרה התמונה הפוליטית ללא שינוי: קדימה בראש עם 28 מנדטים, בעוד הליכוד קיבל 27 מושבים בכנסת ה-18. קדימה: על נתניהו להפסיק לנסות לגנוב את השלטון. הליכוד: הציבור דחה בבירור את הדרך של קדימה

אביעד גליקמן
פורסם: 12.02.09, 19:11

עכשיו זה סופי: ועדת הבחירות המרכזית סיימה אחר הצהריים (יום ה') לספור את "המעטפות הכפולות", הכוללות את קולות החיילים, הימאים, השגרירויות, בתי החולים, בתי הכלא והנכים. במסיבת עיתונאים מיוחדת בירושלים הוכרזו תוצאות האמת הסופיות, מהן עולה כי אין שינוי במספר המנדטים למפלגות. בסופו של דבר הצביעו 64.8 אחוזים מבעלי זכות הבחירה.

 

 

במעטפות הכפולות - שמטרתן למנוע הצבעה כפולה, הן בקלפי המיוחדת והן במקום המגורים הרגיל - טמונים פתקים רבים. מעבר לכ-700 קלפיות בצה"ל ובמג"ב, מדובר על 1,319 למוגבלים בנגישות וניידות, 194 בבתי החולים, 92 בנציגויות ישראל בחו"ל ו-56 בבתי הסוהר ובתי המעצר - מתוך 9,263 קלפיות בסך הכל.


 

מספירת הקלפיות שהסתיימה כ-12 שעות לאחר שהסתיימה ההצבעה, מפלגת קדימה זכתה ל-28 מנדטים, בעוד הליכוד קיבל 27 מנדטים. ישראל ביתנו היא המפלגה השלישית בגודלה עם 15 מנדטים, העבודה התרסקה ל-13 מנדטים וש"ס שמרה על כוחה עם 11 מנדטים. יהדות התורה זכתה ב-5 מנדטים. חד"ש, רע"מ-תע"ל והאיחוד הלאומי קיבלו 4 מנדטים, הבית היהודי, התנועה החדשה-מרצ ובל"ד עם 3 מנדטים.

 

כל מנדט שווה 27,246 קולות

אישורן הרשמי של התוצאות יהיה רק ביום רביעי בשבוע הבא. עד אז יכולים נציגי המפלגות להגיש ערעורים על התוצאות. מתוך 5,278,985 בעלי זכות הבחירה הצביעו 3,416,587 בני אדם. 43,097 מהקולות נפסלו, כך שבסופו של דבר 3,373,490 מהקולות כשרים והשפיעו את חלוקת המנדטים בכנסת. כדי להיכנס לכנסת, היה על הרשימות לקבל לפחות 67,470 קולות - 2% ממספר הקולות הכשרים.

 

הרשימות שלא עברו את אחוז החסימה קיבלו 103,904 קולות. כדי לחשב את חלוקת המנדטים הופחתו הקולות של המפלגות שלא עברו את אחוז החסימה מסך הקולות הכשרים, ואת התוצאה חילקו במספר החברים בכנסת - 120.

התוצאה היא שכל מנדט שווה 27,246 קולות.


ספירת הקולות בוועדת הבחירות (צילום: AP) 

 

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה הודיעה, כי על-פי החישובים שערכה, עמד שיעור המצביעים לכנסת על 72 אחוזים, בעוד שלפי ועדת הבחירות המרכזית הצביעו 64.8 אחוזים מבעלי זכות הבחירה. הפער נובע מכך שוועדת הבחירות המרכזית כוללת בספירה גם אזרחים שכבר לא מתגוררים בישראל, בעוד שהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה טוענת כי יש לכלול בחישוב רק אזרחים שמתגוררים בישראל.

 

קדימה: ניצחנו; הליכוד: זה פתטי

ראשי שתי המפלגות הגדולות - יו"ר קדימה, ציפי לבני, ויו"ר הליכוד, בנימין נתניהו - מיהרו להכריז על ניצחונם והחלו לקיים מגעים ופגישות עם הסיעות השונות, בניסיון לגבש קואליציה בראשותם. מלאכת הרכבת הממשלה של נתניהו הולכת ונעשית קשה יותר, לאחר שראשי יהדות התורה וש"ס גיבשו דרך פעולה משותפת במו"מ לקראת הרכבת ממשלה.

דרישותיהם: שמירת צביונה היהודי של המדינה ותקציבים.

 

בקדימה אמרו בתגובה לפרסום תוצאות האמת, כי "הערב צריך לבוא לסיומו המסע שמנהלים נתניהו ועסקני הליכוד, לגנוב את הדעת והשלטון בישראל. עם סיום ספירת הקולות, קדימה ניצחה והיא המפלגה הגדולה. נתניהו צריך להיענות לקריאתה של ציפי לבני ולהצטרף לממשלת אחדות לאומית בראשותה".

 

בליכוד מיהרו להגיב וטענו, כי "הודעת קדימה פתטית ומלמדת כי היא ממשיכה לשחק בספינים של מציאות מדומה במקום להכיר במציאות הפוליטית, בהתאם לפסק דינו של הבוחר. רוב מוחלט של ישראלים רוצה בנתניהו כראש ממשלה ודחה בבירור את הדרך של קדימה שנכשלה. רצינות הצהרות לבני וקדימה בדבר ממשלת אחדות לאומית תיבחן לאחר שהנשיא יטיל את מלאכת הרכבת הממשלה על נתניהו".
תוצאות האמת בבחירות 2009
תוצאות האמת בבחירות 2009
קדימה 758,032 צבר 4,752
הליכוד 729,054 כוח להשפיע 3,696
ישראל ביתנו 394,577 דע"ם 2,645
עבודה 334,900 ישראל מתחדשת 2,572
ש"ס 286,300 ניצולי השואה עם בוגרי עלה ירוק 2,346
יהדות התורה 147,954 לידר 1,887
רע"מ-תע"ל 113,954 צומת 1,520
האיחוד הלאומי 112,570 כוח הכסף 1,008
חד"ש 112,130 מפלגת זכויות הגבר במשפחה 921
התנועה החדשה מרצ 99,611 הישראלים 856
הבית היהודי 96,765 אור 815
בל"ד 83,739 אחריות 802
התנועה הירוקה-מימד 27,737 ברית עולם למען ילדינו 678
גיל גמלאי ישראל 17,571 לב 632
עלה ירוק 13,132 לזוז 623
הירוקים 12,378 לוחמי חברה מאוחדים 611
ישראל חזקה 6,722 סה"כ: 3,373,490

 


בהכנת הידיעה השתתפו אטילה שומפלבי ואמנון מרנדה

 

תגיות: בחירות

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as14-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©