שתף קטע נבחר

הטיפ היומי: כמה אבוקדו מומלץ לאכול ביום?

הפרי העשיר בשומן נחשב אמנם בריא, אבל גם ממנו יש לאכול במידה

הוא נמצא על המדפים מהסתו ומלווה אותנו לאורך החורף. עכשיו שיא העונה של האבוקדו, והוא ממלא את השווקים. האבוקדו היה מוכר לפני מאות שנים ונמצאו אף תיעודים רפואים משנת 1692 שמתארים את טעמו ויכולתו לחזק את הגוף. מבחינה תזונתית האבוקדו עשיר מאד בשומן ולכן משתייך ל"קבוצת השומן" ולא לפירות והירקות.

 

אחוז השומן באבוקדו משתנה לאורך העונה. למשל, אבוקדו דרום-אפריקאי יכיל 15% שומן בתחילת העונה, ובשיא העונה יאמיר אחוז השומן שבו ל-40%. בממוצע, מכיל האבוקדו 25% שומן. סוג השומן באבוקדו הוא חומצות שומן בלתי רוויות והוא אינו מכיל כולסטרול. האבוקדו מכיל 2.1% חלבון, ויטמינים רבים ו- 11 מינרלים שונים (כולל כמות גבוהה של אשלגן).

 

בשל כמות השומן הרבה שבו, האבוקדו עשיר יותר בקלוריות בהשוואה לפירות וירקות, וחצי אבוקדו בינוני מכיל כ-120 - 140 קלוריות. על כן, ניתן להפיק ממנו בקלות מנת שומן בריא. 100 גרם אבוקדו מכילים כ-150 קלוריות. שתי כפות מפרי האבוקדו מכילות 40-50 קלוריות ויספקו את המנה הנדרשת לארוחה.

 

  • הכותבת היא דיאטנית קלינית וספורט M.Sc, מנהלת התזונה במרכז רפואת הספורט 'מדיקס'

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שתי כפות בארוחה. אבוקדו
שתי כפות בארוחה. אבוקדו
צילום: אורן יהודה
מומלצים