"שחרור אסירים תמורת גלעד שליט - פצצת זמן"
חברי האיחוד הלאומי נפגשו עם משפחות שכולות ונפגעי טרור והציעו לממשלה להשיב את שליט במבצע צבאי או באמצעות הגברת הלחץ הכלכלי על חמאס. ח"כ אריאל: על נתניהו "לצאת מהארון" ולהשמיע עמדתו
"פצצת זמן שעלולה לגרום הרס טוטאלי של החברה הישראלית" - כך הגדירו הבוקר (יום ב') באיחוד הלאומי את כוונת הממשלה לשחרר אסירים במסגרת העסקה לשחרור החייל גלעד שליט. חברי המפלגה נפגשו בירושלים עם משפחות שכולות וארגונים של נפגעי טרור וקראו ליו"ר הליכוד, ח"כ בנימין נתניהו, להשמיע קול ברור נגד העסקה ובעיקר לשחרור אסירים "עם דם על הידיים".
יו"ר האיחוד הלאומי, יעקב כץ (כצל'ה), אמר כי בכל עסקאות השבויים הקודמות הוכח שהמשוחררים חוזרים לעסוק בטרור.
"אולמרט מטמין מעין פצצת זמן שעלולה לגרום הרס טוטאלי של החברה הישראלית. אנו נקים ועד פעולה שיגבש תוכנית נגד העסקה. נמסור את נפשנו על הדבר". כץ הציע לממשלה להשיב את שליט במבצע צבאי או באמצעות הגברת הלחץ הכלכלי על חמאס.
ח"כ אורי אריאל אמר: "כולנו גלעד שליט וכולנו משפחת שליט ודווקא מתוך כך אנחנו טוענים שהממשלה לא תוכל לומר - 'ידינו לא שפכו את הדם הזה'. זה לא מצב חדש, היינו בעסקת ג'יבריל ואנחנו יודעים את התוצאות". לדברי אריאל, ידוע לו כי בכירים בליכוד שותפים לעמדת האיחוד הלאומי בנוגע העסקה. הוא קרא לנתניהו "לצאת מהארון ולהשמיע דברים ברורים בעניין".
במהלך הדיון סקר ראש חטיבת השבויים והנעדרים במוסד לשעבר, רמי איגרא, את תוצאות העסקאות השבויים הקודמות שעליהן חתמה ישראל. "צריכים ראייה מוסרית לטווח ארוך ולא רק לטווח קצר, עלינו לראות את אלה שירצחו בגלל שחרור המחבלים ולא רק את מי שחטוף עכשיו בעזה".
יהודית דסברג, ששכלה את בתה אפרת וחתנה ירון אונגר בפיגוע ירי ביוני 1996, טענה כי עסקת שליט היא "הפקרות שלטונית שאזרחי ישראל לא יכולים לסבול אותה. האינטרס הלאומי מקדים את העניין האישי של משפחת שליט, כל משפחה צריכה לעשות הכל כדי להחזיר את בנה הביתה, אבל תפקיד השלטון הוא לדאוג לכל האומה".
גם דסברג התייחסה לשתיקתו של נתניהו בעניין ואמרה: "דיברתי עם אנשים בליכוד ובישראל ביתנו שאמרו שמדובר בתפוח אדמה לוהט. כנראה שביבי מעדיף שאולמרט יוציא לפועל את העסקה בעצמו".