אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

ביקור בית

נוסעים בספארי
נוסעים בספארי 
 
הנוף הנשקף מהבית שלנו
הנוף הנשקף מהבית שלנו 
 
 


אפליקציות תיירות לנייד שלך
 

 

משפחת צלקה שולחת גלויה מטנזניה

בטנזניה הרחוקה שבמזרח אפריקה מתגוררים ההורים עמית ואיילת והילדים נמרוד וניצן. החופים הלבנים ומי הטורקיז של האוקיינוס ההודי הפכו אותם למשפחה של צוללנים - אבל הם לא מקפחים גם את חיות היבשה שבספארי

ynet
פורסם: 24.02.09, 09:01

מי אנחנו? משפחת צלקה הכוללת את נמרוד (בן 10), ניצן (בת 7) וההורים עמית ואיילת. במקור מבורגתא, מושב בעמק חפר.

 

איפה אנחנו גרים? בדאר א-סאלם, העיר המרכזית בטנזניה שבמזרח אפריקה. אנחנו גרים במתחם שמורכב מ-12 בתים, בריכה וחדר כושר, המתחם ממוקם בסמוך לאוקיינוס ההודי ויש לנו נוף מקסים של ספינות, שקיעה וים.


צלילה משפחתית. מימין לשמאל: עמית, נמרוד, איילת וניצן  

 

מה אנחנו עושים בחו"ל? הילדים לומדים בבית הספר הבינלאומי שבדאר א-סאלם - נמרוד בכיתה ה' וניצן בכיתה ב'.

 

מתי ואיך הגענו לכאן? הגענו לדאר א-סאלם לפני שבעה חודשים, בעקבות העבודה של עמית.


נמרוד, ניצן וקוף מזדמן בחוף אמאני ביץ'

 

מה גורם לנו להרגיש ישראלים? אנחנו שומרים על קשר רציף עם הארץ, שומעים רדיו וקוראים באינטרנט, מעודכנים וחווים את כל מה שקורה בארץ. אנחנו מקפידים על ארוחות יום שישי משותפות עם ישראלים נוספים, ועל חגיגת החגים בקהילה הישראלית הקטנטנה שיש כאן. היות ואנחנו חלק מקהילה בינלאומית, הישראליות שלנו היא חלק מהזהות שלנו. נמרוד וניצן: כולם בבית הספר יודעים שאנחנו ישראלים ואנחנו מספרים ומדברים המון על ישראל ועל כמה שאנחנו אוהבים אותה.

 

סיטואציה מעניינת שקרתה לנו בחו"ל בתור ישראלים: בבית הספר היה שבוע בינלאומי ובו כל אחד מציג את המדינה שלו. בסוף השבוע היתה תהלוכה, וכמובן שישראל יוצגה בה בכבוד. הרבה מאוד אנשים מקומיים, שהם נוצרים מאמינים, פנו אלינו ורק רצו לאכול מהמאכלים שהכנו כדי להרגיש קרובים לארץ הקודש. התמונות שחילקנו היו להיט והיינו מאוד מבוקשים. כשתיארנו לאנשים את הגודל האמיתי של ישראל, הם הוכו בתדהמה כי חשבו שבאנו ממדינה ענקית מלאה באוצרות טבע ועשירה מאוד.


גאים במולדת. נמרוד וניצן ביום הבינלאומי בבית הספר

 

למה אנחנו הכי מתגעגעים? הכי הכי - למשפחה ולחברים. הילדים מתגעגעים גם למקדונלד'ס (שלא קיים כאן) ולתוכניות בטלוויזיה. ההורים מתגעגעים לאופי המיוחד של יום שישי בצהריים, לחגים ולקבוצת החברים הטובים שלנו .

 

מה היינו לוקחים איתנו ומביאים לישראל? את סופי השבוע הארוכים, את אתרי הצלילה הרבים (את האוקיינוס כולו, אם אפשר), את הספארי, את החברים מבית הספר - והמון המון מים מתקופת הגשמים.


אי אפשר בלי ספארי. ג'ירפות בשמורת מיקומי 

 

חמש המלצות על טנזניה

1. טנזניה היא מדינה שיש בה המון למי שרוצה לארגן טיול. חם כאן כל השנה ולא צריך בגדים חמים (העונה הגשומה היא מרץ עד מאי, אבל גם בה חם). אפשר לצאת לספארי עם המון חיות בשמורות רבות המפוזרות לאורך כל המדינה. המפורסמות והגדולות הן בצפון המדינה - סרנגטי ונגורונגורו, שהיא בעצם לוע הר געש כבוי שיש בתוכו המון חיות. יש כאן את הקלימנג'רו, ההר הגבוה ביותר באפריקה, שיכול להוות אתגר לכל מטפס הרים, ואת זנזיבר, שהוא אי מקסים ואתר תיירות שיש בו הכל.  

 

2. עיר עם ים: דאר א-סאלם היא קודם כל האוקיינוס ההודי - עם חופים לבנים, ים טורקיז והמון אתרי צלילה לכל הרמות. בטנזניה יש קיץ כל השנה, אז יש לנו מלא הזדמנויות לבלות בים - אם בחופים הצמודים לבית או הרחוקים יותר. כמעט בכל שבת אנחנו בים, צוללים או סתם מבלים על החוף. רק צריך לדאוג שלא יהיה שפל, לקחת קרם הגנה, מגבות, אוכל וזהו. לא רחוק מדאר א-סלאם יש איים קטנים שניתן להפליג אליהם בסירה, לבלות בהם יום שלם ולהרגיש כמו על אי בודד.


האי מבודיו, הנמצא במרחק 10 דקות הפלגה מדאר א-סלאם

 

3. צוללים קדימה: כבר הזכרנו את הים ואת אתרי הצלילה שמתאימים לכל רמות הצוללים. כולנו כבר עשינו רשיונות צלילה ואנחנו משתדלים לנצל את המשאב הזה ככל שניתן. יש המון שוניות מקסימות שמזכירות את סיני ממש קרובות לחוף. רק לשכור ציוד ולפמפם.

 

4. תנו לחיות לחיות: אי אפשר להגיע לטנזניה ולא לעשות ספארי! השמורה הקרובה ביותר לדאר א-סלאם היא מיקומי (Mikumi). שלוש שעות נסיעה מהעיר

ואתה מוצא את עצמך מוקף חיות. נוסעים בשמורה ופוגשים ג'ירפות, זברות, פילים, אריות ועוד. חוויה מדהימה, הטבע בשיא הדרו.

 

5. ספארי רומנטי: מקום נחמד נוסף, שמתאים בעיקר לזוגות רומנטיים, הוא סאדאני. זו שמורת טבע שנמצאת על חוף הים, עם חדרים שהם בעצם אוהלים אבל ברמת עיצוב נפלאה. אם רוצים אפשר לעשות ספארי-סירה ולראות היפופוטמים ותנינים. מקום מקסים ודרך מצוינת לבלות סוף שבוע רגוע.

 

 

  • גם אתם גרים בחו"ל ורוצים לשתף אותנו בחוויה? כתבו לנו !

 

 


תגיות: טנזניה | משפחה

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

תיירות, טיולים בארץ, טיולים בצפון, טיולים בדרום, טיולים בירושלים, טיולים בנגב, טיול עם הילדים, מדריך עולמי, טיולים בעולם, טיפים לטיסה, טיפים לחופשה, מלון, מלונות, טיסות לחו"ל, נופש בארץ, חדשות תיירות, צימרים, צימר, מדריך צימרים, לינה כפרית, קמפינג, התייר הישראלי, מסע בזמן, דילים, חופשה, טיול מאורגן, משרדי נסיעות
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as15-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©