שתף קטע נבחר

הזכות של גד

"היחס של המדינה לניצולי השואה, שמסיימים כאן את חייהם כמו כלבים, מרגיז אותי", מוחה גד ברגר, גמלאי מאשדוד המסייע לניצולים בהתנדבות. ב-25/3 אנחנו מזמינים אתכם לעצור לרגע את שגרת חייכם - ולהצטרף ל"יום מעשים טובים". לא תבואו?

"עזרה לאחרים נותנת סיפוק גדול", פוסק בצניעות גד ברגר מאשדוד - המסייע לניצולי שואה לממש את זכויותיהם ולקשישים המסתבכים בביורוקרטיה של הביטוח הלאומי. לדברי ברגר בן ה-75, לאחר שיצא לגמלאות הוא למד כי מי שנותן מקבל יותר ממה שהשקיע. "היכולת לעזור לזולת גורמת להרגשה טובה", הוא מעיד.

מתנדבי "בזכותם" (צילום ארכיון: שרית דרשן, "אביב לניצולי השואה")

 

 

ברגר, נשוי, אב לארבעה ילדים וסב לשבעה נכדים, עבד במשך כ-40 שנה במפעל אלת"א כמהנדס פיתוח ואלקטרוניקה וכמנהל ייצור. לפני כשנה הוא הצטרף לתוכנית "בזכותם", המסייעת לניצולי שואה למצות את הזכויות המגיעות להם.

"הרגיז אותי היחס של המדינה לניצולי השואה, שמסיימים את חייהם פה כמו כלבים, וזאת למרות הכספים שישראל קיבלה", הוא מסביר את סיבת הצטרפותו לתוכנית.

 

עד כה סייע ברגר בכ-80 ניצולים והוא מנהל מעקב אחר מצבם. "זה לוקח זמן", הוא מציין. "צריך להשקיע לא מעט גם בלימוד החוקים, אבל אני מרוצה מכל רגע".

 

במקביל, ברגר מתנדב במחלקה לייעוץ לקשיש של הביטוח הלאומי. "לעתים מגיע קשיש שאין לו מושג איך לארגן את הדברים", הוא מספר. "לפעמים ניסוח מכתב פשוט ומסירתו לפקיד היא משימה קשה עבור הקשיש. אם אתה עושה זאת בשבילו, זה סיפוק גדול".

 

- ומה נאחל לך? 

"הרבה בריאות". 

 

 

  • להרשמה והשתתפות ב"יום מעשים טובים" השלישי לחצו כאן

 

  • אם אתם מעוניינים להירשם להתנדבות במשך כל השנה, בכל מסגרת שתבחרו, אתם מוזמנים לפנות לעמותת "רוח טובה"

    טלפון: 1700-505-202

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מהו "יום מעשים טובים"?
מהו "יום מעשים טובים"?
מומלצים