שתף קטע נבחר

מפגיני "פרי הגליל" חסמו כביש: "מי יעזור לנו"?

בוקר נוסף של מחאה במפעל שבחצור הגלילית, שעות לפני דיון גורלי על עתידו. פועלת שגם בעלה עובד במפעל: "מי יעזור לנו ולחמשת הילדים להתמודד בתקופה כל כך קשה?". ראש מועצת הגליל העליון: הפערים - סכנה גדולה יותר מחיזבאללה

המחאה גלשה לעבר הכביש הראשי. "לא, לא, לא ניתן - פרי הגליל לא ייסגר!". כך זעקו הבוקר (יום ג') כ-700 מפגינים תושבי חצור הגלילית, ראש פינה, טובא זנגריה, צפת והמועצות האזוריות גליל עליון, מבואות החרמון ומעלה יוסף. המפגינים חסמו במשך כרבע שעה את התנועה בכביש 90 המוביל מחצור לקריית שמונה.

 

  

ארבע שעות לפני כינוס הדיון המכריע על גורלו של מפעל פרי הגליל בבית המשפט המחוזי

בחיפה יצאו העובדים והתושבים לסיבוב נוסף במלחמה על עתידם. יעקב ויעל טל, בני זוג בשנות ה-40 לחייהם שעובדים במפעל 11 ו-16 שנים, אמרו ל-ynet כי מדובר ברגע האמת.

 

יעקב סיפר: "יש לנו חמישה ילדים בני 4 עד 19, שבימים האחרונים מנסים להבין מה עומד לקרות לנו ולהם בשל הפיטורים הצפויים. עוד לא שמעתי על מפעל רווחי שבשל ניהול כושל נסגר בגלל רצון של הבנקים להימנע מהתמודדות עם המצב".


המפגינים ביציאה מהיישוב (צילום: אביהו שפירא)  

 

רעייתו יעל הביעה תקווה שהשופט שידון בתיק לא ישמע רק צד אחד, אלא יבין שמדובר בעתידם של עשרות משפחות. "בגילנו, אני מתקשה להאמין שנוכל למצוא עבודה אחרת. מי יעזור לי, לבעלי ולילדים להתמודד בתקופה כל כך קשה?"

 

"אנחנו בפריפריה ולא מעניינים אף אחד"

ההפגנה לוותה בצפירות כלי רכב של חקלאים מהצפון שמספקים את התוצרת למפעל, וגם הם צפויים להיפגע מסגירתו. רכב של חברה קדישא סגר את שיירת הצועדים כשהוא קורא במערכת ההגברה פרקי תהילים כחלק מתפילה לקראת הפסיקה בבית המשפט.

 

באחת הפינות בהפגנה עמד חיים קטורזה, בן 44, שבא להזדהות עם אשתו פלורי, העובדת במפעל 16 שנים: "בימים האחרונים הוצאתי לחופשה מעבודתי במפעל אחר באזור התעשייה צח"ר, ואולי תוך כמה ימים שנינו נהיה מובטלים. הורים לשלושה, עם משכנתא והתחייבויות כספיות אדירות לא יזכו לסיוע מהמדינה כי אנחנו נמצאים בפריפריה ולא מעניינים אף אחד. מי ייקח לעבודה זוג באמצע שנות ה-40 לחייו בתקופה כל כך קשה?"

 

להפגנה באו ראשי רשויות מהאזור - בהם ראש המועצה האזורית גליל עליון אהרון ולנסי, ראש המועצה האזורית מבואות החרמון בני בן-מובחר, וראש עיריית צפת אילן שוחט. לדברי ולנסי, "המדינה יוצרת פערים עד כדי בחילה בין הפריפריה למדינת תל-אביב. זה יותר מסוכן מהחמאס ומהחיזבאללה".

 

פעולות המחאה ליד המפעל החלו אתמול, כאשר כ-300 העובדים התבצרו בפתח המתחם, שרפו צמיגים ונעלו את שערי הכניסה, לקראת הדיון בבקשת הבנקים למנות למפעל כונס נכסים. ויטה פרי הגליל נמצאת בניהולו של כונס מפעיל מטעם בית המשפט, לאחר שנקלעה לחובות של עשרות מיליוני שקלים.

 

בינתיים, נרתמו כמה פוליטיקאים לסייע לעובדי החברה, במה שעדיין אינו ברור אם הוא בר-יישום

או ניסיון לייצר אווירה אוהדת בלבד. ח"כ ראובן ריבלין (ליכוד), חבר ועדת הכספים היוצאת, קרא לבנקים לעכב את ההחלטה בעניין המפעל, עד שתוקם ועדת שרים מיוחדת לשיקום מפעלים במצוקה, כפי שמתכנן ראש הממשלה המיועד, בנימין נתניהו.

 

שר התמ"ת, יו"ר ש"ס אלי ישי, הזמין לטקס השבעת חברי הכנסת נציגים מ"פרי גליל", והסביר: "זעקתם היא זעקתנו". לדבריו, "נכון יהיה למדינה להשקיע בהצלת המפעל, מלשלם פיצויים ודמי אבטלה. חובה שזעקת העובדים תישמע בכנסת".

 

בהכנת הידיעה השתתף אמנון מרנדה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צעדי המחאה במפעל
צילום: אביהו שפירא
קטורזה, נמצא בחופשה כפויה ומזדהה עם אישתו
צילום: אביהו שפירא
מומלצים