שתף קטע נבחר

האם אינטל תתחרה ב-AMD בפלח השוק הנמוך?

במסיבת עיתונאים שערכה היום (ג') אינטל לסיכום שנת הפעילות 2008, אמרה מנכ"ל אינטל ישראל, מקסין פסברג, כי ייתכן והחברה תציע פלטפורמות לפלח השוק הבינוני והנמוך - גם למחשבים נייחים

ה"בום" הגדול של מחשבים קטנים, ניידים ובעיקר זולים סוחף גם את אינטל. החברה, שעד לפני שנתיים לא האמינה במעבדים לשוק הבינוני והנמוך, והעדיפה להתמקד בביצועים, היא כיום אחת ממובילות המגמה (אם לא המובילה העיקרית) - עם מעבד ה-Atom, שמיוצר כאן בקרית גת. המעבד משמש למגוון רחב של מכשירים, החל מטלפונים חכמים, דרך MID (קטגוריה שאינטל יצרה למעשה: התקני אינטרנט ניידים) וכלה במחשבים, כאשר המשותף העיקרי לכולם: מדובר במכשירים ניידים, שנועדו לנשיאה ונסיעה.

 

אך בשנתיים האחרונות, היריבה המרה ביותר שלה, AMD, החלה להציע פלטפורמות שלמות (מעבד וערכת שבבים תואמת - המפעילה את לוח האם) עבור פלחי השוק הבינוני והנמוך, גם במחשבים ניידים אך גם למחשבים ביתיים נייחים - כאשר הרעיון הוא ללכוד את הגיימרים המזדמנים והמשתמשים ה"רגילים" עם הצרכים הממוצעים, כאלה שלא צריכים את הכרטיס הגרפי הכי חזק או המעבד הארבע-ליבתי מהדור האחרון. עושה רושם כי האסטרטגיה הזו מצליחה לנגוס בנתח השוק של אינטל בשווקים אלה.

 

היום (ג') במסיבת העיתונאים של אינטל רמזה מנכ"ל אינטל ישראל, מקסין פסברג כי ייתכן ואינטל תציע פתרונות משלה לשווקים אלה. "יש תנועה בעולם לכיוון עזיבה של ה"כבד" הן מבחינת מוצרים והן מבחינת מחיר, ושילובים בין מוצרי מחשוב לסלולר. אינטל בהחלט נכנסה לשוק הזה", ציינה פסברג.

 

בתגובה לשאלת ynet בנושא, אמרה פסברג כי אינטל יפגינו גמישות לפי דרישות השוק, וייתכן כי יציעו מוצרים גם לשוק הנייח, לרבות פלטפורמות שלמות. פסברג הזכירה את היתרון הטכנולוגי של אינטל, ואת השימוש בטכנולוגיות מהדור האחרון. למשל, ה-Atom, שמיוצר ב-45 ננומטר. יש לציין כי AMD סובלת מנחיתות מול אינטל בתחום הייצור - הראשונה רק נכנסה לאחרונה לייצר מעבדים בטכנולוגית 45 ננומטר, בעוד שלאינטל יש ניסיון רב יותר בכך.

 

רוני פרידמן מאינטל, התייחס לשוק כרטיסי הגרפיקה הייעודיים (דיסקרטיים), שם יש ל-AMD יתרון (בזכות הרכישה של ATI): "התחום של הגרפיקה הוא תחום שמכיל סגמנטים שונים. בניגוד לתחום המעבדים ששם לאינטל יש יתרון, בתחום הגרפיקה ATI מובילים בתחום של גרפיקה דיסקרטית, אבל אינטל מובילים בנתח שוק של רכיבי גרפיקה. כמעט 70 אחוזים מהשוק של המעבדים המשולבים, הוא מתוצרת אינטל", ציין פרידמן.

 

"בשנים הקרובות נראה יותר פיתוחים שיאיצו את הביצועים הגרפיים לרבות מעבד משולב של גרפיקה ועיבוד", הוסיף.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתחרה גם בנייחים? פסברג
נתחרה גם בנייחים? פסברג
צילום: ישראל הדרי
מומלצים