שתף קטע נבחר

דפדפן Safari 4 - מהיר וזוהר כברק

הדפדפן החדש של אפל מהיר, נוח ובעל ממשק משתמש נוצץ. האם זה מספיק בשביל לספק אלטרנטיבה לדפדפנים הפופולריים בשוק, אקספלורר ופיירפוקס? בדקנו

מה בן אדם צריך באינטרנט? כמה אתרים מועדפים, גישה למנוע החיפוש של גוגל, מקלדת וכמובן - דפדפן שיוכל לפתוח לו את השער לעולם האינטרנט. בעוד רוב גולשי האינטרנט עדיין משתמשים בדפדפן אקספלורר של מיקרוסופט, בחודשים האחרונים הולכת ומתגברת הפופולריות של דפדפנים אלטרנטיביים, כמו פיירפוקס, אופרה ו-Safari.

 

לפני יומיים (ג) שחררה אפל את גירסת הבטא לדפדפן Safari 4 - הגירסה האחרונה של דפדפן הבית שלה, שמוכר היטב למשתמשי מחשבי מקינטוש, וקצת פחות למשתמשי Windows.

 

הגירסה החדשה כוללת שיפורים בממשק הגרפי, כמו גם שיפורי ביצועים משמעותיים. לפי בדיקות שונות שערך אתר Cnet, התגלה הדפדפן כמהיר פי 42 מאקספלורר 7, ומהיר פי 3.5 מפיירפוקס 3. כנראה אפל לא סתם מכנה אותו "הדפדפן המהיר בעולם".

 

לאור הצהרות המהירות, וסקרנות טבעית לגבי ממשק המשתמש החדש, תחום בו אפל נוטה להצטיין, היו לנו ציפיות גבוהות במיוחד לגביו. הבדיקה נערכה על שני מחשבים: מקינטוש המריץ את מערכת ההפעלה Leopard, ומערכת Windows XP.

 

לאן תרצה לגלוש היום?

הדפדפן נפתח בדף האתרים המועדפים, המציג בגרפיקה מרשימה, רשת של האתרים הפופולריים ביותר אצל כל גולש, זאת לפי ניתוח אוטומטי של הרגלי הגלישה. המסך מציג 12 אתרים נבחרים, ואף מתריע, באמצעות אייקון של כוכב, כאשר האתרים השתנו מאז הפעם האחרונה שביקרנו בהם.

 


 

מסך הפתיחה הוא לא המצאה של אפל - אפשרות דומה קיימת גם באופרה וגם בכרום - רק שב-Safari מדובר במימוש הכי מלוטש ואסטתי של הרעיון, שלא הפסיק להרשים אותנו במהלך הבדיקה.

 

האסתטיקה ממשיכה גם כשנכנסים לנבכי הסימניות (bookmarks) והיסטוריית הגלישה, שמוצגים בשיטת Cover Flow שאפל הציגה לראשונה בתוכנת iTunes, ומאפשרת דפדוף גרפי מהיר וחלק בין הדפים השונים, המזכיר דפדוף בתמונות, יותר מאשר גלישה בדפי אינטרנט.

 

מעבר לאפשרויות האלה, העיצוב הכללי של הדפדפן מזכיר במיוחד את זה של כרום: לשוניות הגלישה הוקפצו לחלק העליון ביותר של החלון, שורת התפריטים הוגלתה (לפחות במצב ברירת המחדל ב-Windows) לכפתורים יעודיים, וכמות הכפתורים הופחתה למינימום ההכרחי (אפילו כפתור ה"עצור/טען מחדש" הורד, ונוצר בשבילו אייקון מיוחד בשורת הכתובות).

 

כדאי לציין שבניגוד לגירסה הקודמת של Safari ל-Windows, הגירסה החדשה עברה עיצוב ואריזה שתואמות את מערכת ההפעלה של מיקרוסופט. אם בעבר הדפדפן נראה יוצא דופן, עם פסי גלילה וכפתורים שנלקחו ממערכת ההפעלה של אפל - עכשיו הדפדפן נראה כמו תוכנה מקומית לחלוטין, מה שמתבטא גם בפונט ברירת המחדל שלו, מה שוודאי יקל על גולשים רבים ב-Windows להסתגל לתוכנה החדשה.

 


 

 

חידושים למפתחים

מעבר לתכונות מתקדמות שכבר הפכו לסטנדרט, כמו מצב גלישה פרטית, שלא מתעד את היסטוריית הגלישה כאשר האפשרות מופעלת, מאפשר הדפדפן לעבור ל"מצב מפתחים", הנותן אפשרויות מתקדמות למתכנתים ובוני אתרים.

 

מצב המפתחים מאפשר, למי שמבין כמובן, לאבחן באגים שונים באתרים, לבחון קודים, לבדוק דפים בדפדפנים נוספים ועוד. לא מדובר אומנם באפשרות שתקרוץ למשתמשים בינתיים, אך היא בהחלט מעניינת ועשירה, וודאי תעורר עניין בקהילת בוני האתרים.

 


 

PC: לא לחלשים

כשהתחלנו לגלוש על מחשב ה-PC שלנו, הגענו תוך דקות ספורות למסקנה שמדובר בדפדפן שלא מיועד למחשבים חלשים. במחשב בו בדקנו את הדפדפן מותקן מעבר פנטיום 4 במהירות 3GHz, עם חצי גיגה של זיכרון RAM - והדפדפן פעל בצורה איטית, ולעיתים אך האט את פעולת המחשב כולו.

 

כל זה לא משפיע על מהירות טעינת האתרים, שנשארת מרשימה לחלוטין - בצורה משמעותית יותר מבאקספלורר, אם כי לשם ההגינות כדאי לציין שלא הרגשנו הבדל ניכר בהשוואה לפיירפוקס. ניסיון לעבוד בלשוניות מרובות האט עוד יותר את הדפדפן והמערכת כולה, בייחוד כאשר הלשוניות היו של אתרים כבדים יחסית, שהציגו סרטונים ואנימציות פלאש.

 

אומנם הבעיה הזאת לא תקפה במחשבים מודרניים יותר, ומשפיעה גם על גולשי אקספלורר, אך מי מכם שמשתמש במחשבים חלשים יחסית צריך להתייחס לכך בכובד ראש - מבחינת ניצול משאבי הזכרון, גילינו שפיירפוקס מוצלח ממנו בהרבה.

 

במהלך הבדיקות שלנו, חוץ מבעית האיטיות, לא נתקלנו בבעיות נוספות: הדפדפן הראה יציבות מרשימה, לא התרסק לנו אפילו פעם אחת, צלח בקלות את מבחן Acid3 לבדיקת תאימות דפדפנים, בציון מושלם - וכל זאת עם ממשק משתמש מרשים מאוד.

 

ביצועים על מקינטוש

כשהתחלנו לגלוש ב-Safari 4 על המק, חווית הגלישה הפכה למהירה יותר מהרגע הראשון - בכל פרמטר. בעיות האיטיות שחווינו ב-PC נעלמו כלא היו, ויותר מכך: הדפדפן

פועל בצורה מהירה יותר מגירסה 3 - בצורה משמעותית.

 

גם כאן, מהירות טעינת הדפים השתפרה עד מאוד. גם המהירות בה הדפדפן טוען את רשימת האתרים המועדפים מרשימה מאוד, והוא מצטיין גם בעבודה עם לשוניות רבות - לא חווינו בהאטות או זמני טעינה גם בעבודה עם מספר גדול של לשוניות כבדות במקביל - בעיה ממנה סבלנו לא מעט בגירסה הקודמת של הדפדפן.

 

הבעיה הכי גדולה של Safari 4 על המקינטוש, היא שהוא "דורס" לגמרי את גירסה 3 של הדפדפן. בינתיים לא הצלחנו למצוא בעיות מיוחדות בגירסה החדשה, אך יש לזכור כי מדובר בבטא, גירסת נסיון, ולא במוצר מוגמר שניתן לסמוך עליו ב-100 אחוזים.

 

מי שבוחר להתקין את הבטא על המק שלו - כדאי שיהיה לו גם דפדפן חלופי, כמו פיירפוקס, זמין לכל מקרה שלא יהיה.

 

השורה התחתונה

כיריית הפתיחה של הגירסה הבאה ל-Safari, מדובר בבטא מאוד מרשימה. היא יציבה, מהירה ואם עובדים בה על מקינטוש - גם לא מכבידה כלל על המערכת, ומשפרת כמעט כל אספקט מהגירסה הקודמת של הדפדפן.

 

נראה כי Safari 4 יעמוד בגאון ביחד עם "הדור החדש" של הדפדפנים, ביניהם פיירפוקס 3, אופרה 9.5 וגם אקספלורר 8 המתקרב ובא של מיקרוסופט, ואם אפל יצליחו לפתח טלאי שיפתור את בעיית ניהול המשאבים ב-Windows - אף יוכל להתעלות עליהם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים