שתף קטע נבחר

תמיר נפרדת מאולמרט: רק אתה ורבין קיימתם

בתקופתך קיבלה מערכת החינוך הגנה טוטאלית מפני קיצוצים - אמרה שרת החינוך לראש הממשלה, והוא החמיא בחזרה: את לא אשמה שהמפלגה שלך הפכה קטנה ואיזוטרית

מסיבת פרידה: בהתרגשות רבה ובמילים חמות במיוחד נפרדה בצהריים (יום ה') שרת החינוך, יולי תמיר, מראש הממשלה אולמרט. השניים  דיברו בכנס בטכניון בחיפה, שבו נפרדו השניים מראשי מערכת ההשכלה הגבוהה.

 

רק שני ראשי ממשלה בישראל, סיפרה פרופ' תמיר, עמדו בהתחייבויותיהם לקדם את מערכת החינוך - אולמרט ויצחק רבין. בתקופת הממשלה היוצאת, אמרה, מערכת החינוך "קיבלה הגנה טוטאלית מפני קיצוצים", שהיתה נחוצה במיוחד מאחר ומערכת האוצר, "למרות הדיבורים על הצורך בהשקעה בהון האנושי, מגלה חוסר הבנה וחוסר נדיבות מתמשך בכל פעם שמדובר בתקציבים".

 


אולמרט ותמיר מתעדכנים בחידושי הננו-טכנולוגיה, היום (צילום: יואב בכר)

 

תמיר - שבעצמה נפרדת ממערכת החינוך - הודתה לאולמרט באופן אישי וציינה את הערכתה אליו, "למרות שאנחנו לא באותה מפלגה ופעם גם לא היינו באותה דעה". ראש הממשלה השיב לשרה בהומור: "את לא אשמה שהמפלגה שלך

 הפכה למפלגה קטנה ואיזוטרית".

 

אולמרט הרעיף גם הוא בתורו שבחים על תמיר ומשרדה, ואמר כי העזתה היא זו שאפשרה לקדם את מערכת החינוך בישראל בתקופת הממשלה הנוכחית. "אני גאה בדברים שעשינו, כי אלו דברים שממשלתי עשתה אבל בשיתוף פעולה ולנוכח ההעזה של תמיר".

 

הוא ציין שלושה פרויקטים שאותם הוא רואה כגולת הכותרת של קידום החינוך בעת כהונת ממשלתו: פרויקט "אופק חדש" המיושם על ידי המורים החברים בהסתדרות המורים; בינוי הכיתות במסגרת פרויקט ארבע שנתי שעתיד להסתיים בשנת 2011, ש-40% מהכיתות שייבנו במסגרתו יהיו במגזרי המיעוטים; וטיפול בילדים בגיל הרך וילדים בסיכון: "אנחנו מעסיקים את עצמנו רבות בשאלה איזו מורה תלמד את הילד בכיתה א', אבל בגיל שנתיים שולחים אותו לשכנה שלא הצליחה בתור קוסמטיקאית אז פתחה גן ילדים - ואחר כך בגיל 15 אנחנו צריכים להשקיע בפסיכולוגים שיאבחנו אותו ויסבירו למה הוא לא מצליח למצות את הפוטנציאל שלו".

 

לצד הברכות ההדדיות, ראוי להזכיר כי ממשלת אולמרט-תמיר הייתה מהסוערות שידעה המדינה בתחום החינוך, עם השביתות הארוכות בהיסטוריה - הן באקדמיה והן בתיכונים.

 

"באיראן האוניברסיטאות מתקדמות מהר יותר"

אולמרט ותמיר סיירו במרכז המחקר הננו-טכנולוגי בקמפוס הטכניון, שאף סייע להקמתו בעת שכיהן כשר התמ"ת. בהמשך נפגש אולמרט עם ראשי ונשיאי האוניברסיטאות והמוסדות האקדמאים בישראל, שכולם ציינו את נכונותה של הממשלה להשקיע תקציבים רבים בקידום ההשכלה הגבוהה בישראל - אך הוסיפו כי הצרכים עדיין כבדים בהרבה.

 

נשיא הטכניון, פרופ' יצחק אפלויג, אמר כי ההשקעות של מדינות בעולם בתחום המחקר מגיעות לעשרות מיליארדי דולרים ויורו, והוסיף: "לצערי אפילו האוניברסיטאות באיראן מתקדמות במהירות רבה, ומדינת ישראל לצערי אינה מתקדמת במהירות הראויה לאתגר". הוא הביע תקווה שהממשלה הקרובה "תפעל בעוצמה גבוהה לקידום החינוך וההשכלה הגבוהה בישראל".

 

תמיר קראה להמשיך וליישם את החלטות ועדת שוחט, ולא לתת לנושא העלאת שכר הלימוד "לתקוע" את הצדדים החיוביים והחשובים של מסקנות הוועדה, שלדבריה כבר הביאו לגידול בתקציבי המחקר ולבלימת בריחת המוחות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תמיר ואולמרט פותחים שנה. ארכיון
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
מומלצים