סמיך ומהביל - מרק שעועית טוסקני
סמיך ועשיר, מדיף ניחוחות של שום ושל עשבי תיבול טריים ומלא בשעועית ובירקות - המרק שלפניכם הוא תענוג מושלם ליום קר וגשום

מרק שעועית טוסקני

מתכון באדיבות "סוגת"

 

שעועית לבנה היא קטנית שמתאימה במיוחד לבישול ארוך בקדרות ובמרקים. יש להשרות את השעועית זמן ארוך במים, ויש להחליף אותם מדי כמה שעות. חשוב לבשל את השעועית ללא מלח עד שהיא רכה ונימוחה ורק לאחר מכן לתבל.

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

1 כוס שעועית לבנה

1/4 כוס שמן זית

2 בצלים קצוצים

2 גבעולי סלרי קצוצים

1 גבעול כרישה (החלק הלבן) קצוץ

1 גזר קצוץ

3 שיני שום קצוצות

צרור קטן של עשבי תיבול: 5 גבעולי פטרוזיליה, 2 גבעולי תימין, גבעול מרווה ו-2 עלי דפנה

1 קופסה עגבניות קצוצות משומרות

מלח ופלפל שחור גרוס

2 גבעולי בזיליקום קצוצים


(צילום: דניאל לילה)

 

אופן ההכנה:

  1. משרים שעועית בשפע מים למשך לילה לפחות כשמחליפים את המים כמה פעמים. מסננים.
  2. מבשלים את השעועית בסיר עם שפע מים ללא מלח כשעה וחצי, או עד שהשעועית רכה. מסננים.
  3. מאדים בצל, סלרי, כרישה, גזר ושום בסיר עם שמן זית, עד שהירקות מתחילים להזהיב.
  4. מוסיפים את השעועית ויוצקים מים לכיסוי. מוסיפים עשבי תיבול חוץ מבזיליקום ומבשלים ברתיחה עדינה כחצי שעה.
  5. מוסיפים עגבניות ומבשלים עוד שעה על אש קטנה. מוסיפים מים לפי הצורך ולפי מידת הסמיכות הרצויה.
  6. כשהמרק מוכן, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים בזיליקום.

 

גיוון: למרק סמיך יותר מרסקים כמה כפות שעועית מבושלת ומחזירים למרק.

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה סמיך ומהביל - מרק שעועית טוסקני
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ynet ספיישל