שתף קטע נבחר

פרץ: ברק רוצה להישאר בביטחון? שיפרוש כעת

המאבקים בתוך מפלגת העבודה מתעצמים, לאחר שבפגישת ברק-נתניהו אמש לא נשללה אפשרות הכניסה לממשלה. פרץ: "אם ברק רוצה לנהל מו"מ על תפקיד שר הביטחון באופן עצמאי - שלא יכהן כיושב ראש המפלגה"

"כל ניסיון ליצור מהלך שיכשיר את כניסת מפלגת העבודה לקואליציה ייתקל בהתנגדות גדולה". כך אמר הבוקר (יום ב') ח"כ עמיר פרץ, בעקבות פגישתם של ראש הממשלה המיועד, בנימין נתניהו, ויושב ראש מפלגת העבודה, אהוד ברק.

 

בראיון ל-ynet אמר פרץ, כי אם ברק רוצה לכהן כשר ביטחון - עליו לעזוב את תפקידו כיושב ראש העבודה לאלתר. פרץ מזהיר כי המשך המגעים של ברק "יכולים להוביל לקרע עמוק במפלגה, ואף לפילוג".

 

לדברי פרץ, הנחשב כמועמד בהתמודדות עתידית על ראשות המפלגה, "אם ברק רוצה לנהל משא ומתן על תפקיד שר הביטחון באופן עצמאי - שלא יכהן כיושב ראש המפלגה.

הלשכה והסיעה החליטו על אופוזיציה. התנהלותו של ברק היא הולכת שולל של חברי המפלגה. אני קורא לו לקבל החלטה - או להפסיק את מסע התעתועים, או להודיע כי הוא שר ביטחון מקצועי. ואם יעשה כן, שיעזוב את המפלגה, וייתן לנו לשקם את עצמנו בלעדיו".

 

פרץ סבור כי העבודה תצליח להשתקם אם ברק יחליט לפעול כפי שפעל גם משה דיין בעבר, ולהצטרף לממשלה על תקן שר מקצועי. "לא חשבתי שזו גאולה כשהוא בא, ולכן זו לא מכת מוות כשהוא יילך", אומר פרץ. "המהלך של ברק הוא בלתי מובן בעליל. הוא שלח את מקורביו לדבר בזכות האופוזיציה, ועכשיו הוא מלבין את פניהם ברבים. אם גמר אומר להיות שר ביטחון - עליו להודיע על כך. ברק לא מנהל שיחות עם נתניהו על תקן איש פרטי. הוא בא כיושב ראש מפלגה. צריך שיהיה ברור: הניסיון להשתמש במצב הביטחוני ובמצב הכלכלי כמשמנת למריצה הקואליציונית הם ניסיונות שאין להם שום בסיס ושם תוחלת".

 

"אופוזיציה גדולה תחדד את ההבדלים"

פרץ מבהיר כי העבודה חייבת להישאר באופוזיציה כדי לנסות לשקם את עצמה. לדבריו, "ברור לכולם שבעת איום ביטחוני על ישראל, כל כנסת ישראל ובוודאי העבודה יתייצבו לצידה של כל ממשלה, בהתמודדות מול כל איום ביטחוני. אך ברור שבעתיים שכנסת שבה אופוזיציה תהיה קטנה מדי - יגרום לכך שהממשלה תקבל החלטות כלכליות שיפגעו בעיקר באזרח הקטן, בעובדים הפשוטים, בגמלאים. בלי אופוזיציה חזקה, כל החלטה רעה תעבור בקלות. דווקא אופוזיציה גדולה יכולה לחדד ההבדלים בינינו ובין ממשלת הימין".

 

לאחר פגישתו אמש עם נתניהו אמרו מקורבי ברק כי הוא נתון בדילמה רצינית, לנוכח האתגרים הביטחוניים שבפתח. השניים קבעו להיפגש שוב. בפגישה הקודמת בין השניים, אמר ברק כי הבוחר שלח את מפלגתו לאופוזיציה. גורמים המקורבים לברק בעבודה אמרו הבוקר כי "הדילמה שלו גדולה מאוד. זה לא כל כך פשוט כפי שזה נראה. לפי שעה, הוא במצב מאוד רגיש. יש סבירות גבוהה שהעבודה בדרך לאופוזיציה, אולם הממשלה עדיין לא הורכבה, ואין לדעת איך כל זה ייגמר".

 

בהתייחס לאפשרות שברק יפרוש לבד, אמרו גורמים המקורבים אליו כי "לפי השעה האופציה הזו בכלל לא עלתה לדיון".

 

סיעת העבודה תתכנס בצהריים לדיון סביב המו"מ הקואליציוני, ולא מעט מחברי הכנסת של העבודה יקראו שוב לעבודה ללכת לאופוזיציה. אלא שבקרב מתנגדי ההצטרפות לקואליציה, יש החוששים כי כמה חברי כנסת "חסרי חוליות", כהגדרתם - עשויים להתפתות ולשנות את דעתם תחת לחץ מצידו של ברק. 

 

המתיחות הפנימית במפלגה בין תומכי פרץ וברק התפרצה בעוצמה גדולה

מעל לפני השטח לפני כמה ימים, כאשר ישיבת לשכת מפלגת העבודה פוצצה על רקע הטחת האשמות הדדית. בעקבות זאת, אמר השר שלום שמחון כי הוא "לא בטוח שאפשר לשקם את מפלגת העבודה".

 

התקרית החלה כאשר  מקורבו של ברק, פיני קבלו, טען כי פרץ לא הפעיל את אנשיו לפני הבחירות וכי זו אחת הסיבות לתוצאותיהן העגומות. אנשיו של פרץ הטילו את האשמה דווקא על אנשי ההסתדרות. פרץ עצמו אמר: המחנה שלי הוא הכי נאמן למפלגה, ופעל כדי לסייע. המפלגה לא חלקה פרטית של אף אחד. אני תובע בחירות לכל התפקידים במפלגה".


פורסם לראשונה 02/03/2009 10:09

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרץ. התנגדות גדולה
צילום: ירון ברנר
פגישת נתניהו וברק, אמש
צילום: דודו אזולאי
מומלצים