שתף קטע נבחר

איך מגדלים את תעשיית ההיי טק של המחר?

חברת סטארטאפסידס, המקדמת יזמות ומצוינות טכנולוגית בקרב בני נוער, קיימה אתמול (ד') את הכנס המרכזי שלה לשנת 2009. בכירי תעשיית ההיי טק בהווה היו שם כדי לתמוך ולהרצות לדור המחר של תעשיית ההיי טק הישראלית

בני נוער שמקווים להיות הדור הבא של אנשי ההיי-טק הישראלים הגיעו אתמול (ד') לכנס המרכזי של חברת סטארטאפסידס, שהתקיים באודיטוריום של חברת אמדוקס בצומת רעננה.

 

סטארטאפסידס הוא מיזם של מיכל ויגאל ליכטמן, בשיתוף עם מדעטק, המוזיאון הלאומי למדע, טכנולוגיה וחלל בחיפה. מטעת החברה היא לקדם יזמות ומצוינות טכנולוגית בקרב בני-נוער שוחרי טכנולוגיה, זאת על ידי תמיכה במיזמים, עידוד יצירתיות, קיום כנסים לבני נוער וקיום פעולות שונות.

 

הכנס שהתקיים היום, שכניסתו לבני נוער הייתה ללא עלות, הביא את בכירי עולם הטכנולוגיה של ישראל, ביניהם טל גבעולי, המדען הראשי של חברת אמדוקס וניב עפרון, מנהל פיתוח בגוגל ישראל, כדי שירצו לבני הנוער על חידושים, שיטות עבודה, פיתוחים ועוד.

 

לא סופרמנים

מנכ"ל החברה, עמי בן בסט, פתח את הכנס בנאום פתיחה קצר. לאחר ששאל את הקהל מספר שאלות (למשל, מי הגיע מהיישוב הכי רחוק), הוא גילה שלחלק גדול מהקהל זו

צילום: ארז רונן

הפעם הראשונה בכנס של החברה, ולכן הסביר, במספר מילים, על הגוף ועל בני הנוער החברים בו.

 

"הגוף קיים בערך שנה וארבעה חודשים. יש לנו כיום בסביבות אלף חמש מאות בני נוער רשומים בקהילה", הוא סיפר לחברים החדשים שהצטרפו לקהילת החברה בימים האחרונים לפני הכנס, והגיעו כדי לראות במה מדובר.

 

"כשאני מדבר על בני נוער, אני לא מדבר על סתם בני נוער. כל אחד מכם, לא יודע איך זה יצא אבל לכל אחד מכם יש יכולות טכנולוגיות, אני לא רוצה לגיד סופרמנים כדי שלא תנפחו את החזה, אבל אתם באמת, מבחינה טכנולוגית, טובים מאוד", הוא הוסיף, והתקשה להסתיר את חיבתו הגדולה לעבודה שלו ולפרוייקט - חיבה שחזרה לאורך כל היום, בו ישב בן בסט בשורה הראשונה באולם, והסתכל על בני הנוער החברים בפרוייקט בהערכה וגאווה גדולה.

 

אחרי בן בסט עלה לבמה גם שגב שילטון, מי שאחראי עם הפורומים של החברה, שהם למעשה הלב הפועם של הקהילה, עליה מושתתת החברה, ודיבר קצת עליהם. "זו מערכת הפורומים היחידה שאם משתמש מדבר לא יפה, הוא מקבל שיחת טלפון נוזפת מהמנהל, ולא הודעת דואר אלקטרוני", הוא אמר.

 

ואכן, לפי השתתפות הקהל, והתקשורת הפתוחה והבטוחה שלהם עם מנהלי החברה - נראה שהקהילה של סטארטאפסידס אכן עובדת. זה היה ניכר עוד לפני שנפתח האודיטוריום. בלובי הכניסה, הצטופפו קונסולות משחק ומספר מחשבים שהביאה חברה מסחרית שהשתתפה בכנס. אך במקום להתעסק במשחקים, באוכל ובמחשבים - התעסקו בני הנוער בעיקר עם עצמם. הם דיברו, נפגשו, צחקו וככל הנראה גם קצת התרגשו, לפגוש גם בחיים האמיתיים את חבריהם הווירטואלים.

 

רוב בני הנוער איתם דברנו העידו על עצמם שבאו ללמוד, להתרשם ובעיקר להקשיב למרצים. חלקם חברים וותיקים בקהילת סטארטאפסידס, אך חלקם הצטרף לקהילה רק בימים האחרונים, מה שלא מנע מהם להגיע לכנס, שכלל הרצאות רציניות - מה שלא הבהיל את הקהל הצעיר, שנשאר בריכוז ובשקט מופתי לאורך ההרצאות - ואף השתתף בהן באופן פעיל.

 

ההרצאות: ההסטוריה של התקשורת וחדשנות בגוגל

את מגוון ההרצאות פתח טל גבעולי, המדען הראשי של חברת אמדוקס, שגם אירחה את האירוע באודיטוריום שנמצא במשרדי החברה ברעננה. הוא הסביר לקהל קצת על החברה, והסביר על ההסטוריה של חברות התקשורת בעולם, ומה זה בדיוק טלקום 2.0, התחום העיקרי בו עוסקת החברה.

 

ערן תור, מנכ"ל idigital, נציגת אפל בארץ, הסביר על חברת אפל ועל הגישה שלה לטכנולוגיה וחדשנות. בני הנוער דאגו לשאול לא מעט שאלות קשות, בעיקר על ההשוואה בין אפל למיקרוסופט - ולא הירפו גם בתום ההרצאה. לזכותו של תור, ייאמר שהוא נשאר באודיטוריום כחצי שעה לאחר סיום ההרצאה שלו כדי לנסות לענות על כל שאלה ושאלה.

 

עוד דיבר בכנס ניב עפרון, ראש צוות פיתוח בגוגל ישראל, שסיפר בעיקר על הגאדג'טים של גוגל - מעין מיני-תוכנות שניתן להתקין בעמוד הבית ב-iGoogle, או בעזרת תוכנת Google Desktop, וניתנים לתכנות על ידי משתמשי הקצה. עפרון סיפר על תהליכי פיתוח של גאדג'טים שכאלה, ועל עבודות משותפות עם סטודנטים באוניברסיטה, שיצרו מספר גאדג'טים שימושיים במיוחד, כמו לוח רכבות עדכני ומערכת שעות מסודרת לתלמידים.

 

את הכנס סיים ליאור צורף, מנהל קבוצת השיווק במיקרוסופט, שהציג פיתוחים חדשים של מיקרוסופט, במיוחד בתוכנת MovieMaker החדשה, ובמערכת ההפעלה Windows 7.

 

הקהילה מתנדבת

מאוחר יותר, סיפר בן בסט בגאווה על בני הנוער, שלדבריו הם לא רק מתכנתים גאונים, מהמדהימים שיצא לו לראות בחייו, אלא גם אנשים נחמדים וחברותיים - ההיפך ממה

שניתן לצפות ממשתתפים בכנס טכנולוגי כזה.

 

באחד המקרים, הוא סיפר, אחד מהמשתתפים בפורומים שאל את בני הנוער באיזה מיזמים התנדבותיים הם משתתפים. "התפתח שם דיון ארוך, בו כמעט כל אחד מחברי הקהילה סיפר על מקומות בהם הוא מתנדב". באותה נשימה, כדאי לציין שחברים רבים בקהילה התנדבו גם בתפעול הכנס, והביאו קונוסולות משחק להנאת הקהל, כמו גם התנדבו בעמדות ההרשמה ובעמדות נוספות.

 

ואכן, בצפייה בנערים במהלך הכנס אפשר בקלות להבחין שמדובר בדבר אחר ממה שאפשר לדמיין כשחושבים על בני נוער עכשוויים, בעקבות הדיווחים על האלימות וחוסר הנימוס הנהוג בחברה הצעירה. מדובר בנערים חושבים, אינטילגנטיים, חברותיים מאוד - שמחזקים את הגאווה הלאומית שלנו בתור "מדינת היי-טק". הדור הבא של המתכנתים, מסתבר, כבר כאן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סטארטאפסידס: מגדלים את הדור הבא של תעשיית היי טק
צילום: ארז רונן
מומלצים