אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

העתקה?

קבר רבי נחמן באומן צילום: איי פי
קבר רבי נחמן באומן צילום: איי פי
 
 


התמונות שעשו לנו את השנה
 

הרב אבינר: מצווה להביא את רבי נחמן לארץ

ה"וועד להעלאת ארונו של רבי נחמן לירושלים" קורא למנהיגי העולם לפעול להעתקת הקבר לישראל וזוכה לתמיכה מהרב שלמה אבינר - "רבי נחמן עצמו ירוויח מזה"

קובי נחשוני
פורסם: 11.03.09, 10:57

חסידי ברסלב הפועלים להעלאת עצמות רבי נחמן מאומן לישראל מקווים להחתים 100,000 איש על עצומה הקוראת לממשלה לעשות כן, וכעת הם זוכים לתמיכה מפתיעה של אחד מבכירי הרבנים בציונות הדתית. רק לפני חצי שנה הקפיץ הרב שלמה אבינר את הקהילה הברסלבית כשטען שנסיעת החסידים לתפילות ראש השנה באוקראינה בלי המשפחות היא "בעיה הלכתית ומוסרית", וכעת מציע גם הוא להעלות את ארונו של רבם לירושלים.

  

במאמר שיתפרסם בעלון תנועת 'מעייני הישועה' תוהה הרב אבינר: "וכי רבי נחמן הוא פחות מהרבה גדולי ישראל אשר העבירו את עצמותיהם לארץ ישראל? ודאי לא! אדרבה, הוא יותר, שהרי פעמים רבות אמר רבי נחמן שמקומו האמיתי הוא ארץ ישראל, וכידוע הוא נסע לארץ ישראל במסירות נפש עצומה".

  

הכותב מציין כי "ידוע שרבי נחמן רצה לנסוע לארץ ישראל כדי להסתלק שם למרומים והשתוקק להיקבר דווקא בארץ ישראל, ואם רצונו של רבי נחמן היה שיבואו לבקר על קברו, ודאי שרצון זה יוכל להתקיים ביתר שאת וביתר עוז בארץ ישראל".

 

בהמשך המאמר דן הרב אבינר בהיבט ההלכתי של פינוי קברים ופוסק כי כאשר המטרה היא להעתיקם ארצה הדבר מותר ואף נחשב למצווה, ובמיוחד כשמדובר ברבי נחמן, "שבחייו אמר שמקומו האמיתי והנצחי הוא ארץ ישראל".

  

אבינר מסביר עוד כי על פי הרמב"ם
הקבורה בארץ מכפרת למת על עוונותיו, ולכן "רבי נחמן ירוויח מזה". לסיכום ממליץ הכותב לחתום על העצומה, ומנמק: "זה גם יחסוך את היציאה לחוץ לארץ, לארץ טמאה שהיא בעיה הלכתית כידוע. גם יחסוך ממונם של ישראל, ואותו כסף אפשר יהיה לתת לצדקה, וצדקה תציל ממוות. לכן, בוודאי, מצווה כפולה ומכופלת להביא עצמותיו של רבי נחמן לארץ, כפי שנהגו בהרבה גדולים וקדושים".

 

ב"עצומת המיליונים" שנכתבה בימים האחרונים קורא "הוועד להעלאת ארונו של רבי נחמן לירושלים" למנהיגי ישראל והעולם "לממש את חזון השלום העולמי ולסייע בקרוב הגאולה" על ידי הבאת העצמות לקבורה בישראל כבר לפני ראש השנה. על פי יוזמי המהלך, הדבר יביא ישועה לעולם הן מבחינה ביטחונית והן כלכלית, ימנע מלחמת עולם שלישית ויחולל שלום עולמי.

 


תגיות: אומן

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as21-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©