שתף קטע נבחר

המצאה: לטעון את הסלולרי תוך 10 שניות

מדענים מומחים לחומרים במעבדות MIT פיתחו שיטה המשפרת את מבנה הסוללות הנטענות הקיימות היום. לדבריהם יהיה אפשר לטעון סוללה ב-10 שניות, והיא תספיק ליותר זמן

חישבו על מכונית חשמלית שיכולה להגיע למהירות שיוט, מחשבים ניידים שנטענים תוך כמה דקות וטלפונים סלולרים קטנים במיוחד. זו התמונה שציירו שני מדענים מ-MIT שהציגו אתמול (ד') המצאה שלדבריהם תשפר במידה ניכרת את הסוללות הנטענות.

 

הסוללות הנוכחיות עשויות מליתיום, ברזל ופוספט - הן טובות בשמירת כמות גדולה של חשמל, אבל נקודת החולשה היא בשחרור של החשמל הזה. הסוללות יכולות לשחרר את החשמל בזרם קבוע טוב יותר מאשר במכה פתאומית. כך, מכונית חשמלית שמאיצה ולא נוסעת במהירות קבועה מקצרת את חיי הסוללה.

 

סוללות קטנות ויעיליות

שני המדענים המתמחים בחומרים אמרו כי הבעיה לא נובעת מתנועת היונים בחומרי הסוללה (כפי שחשבו עד כה), אלא בדרך שבה היונים מגיעים למעברים הזעירים דרכם הם מגיעים ליעד - למכשיר שצריך להפעיל.

 

הפתרון שהציגו המדענים הוא ציפוי ליתיום-פוספט, שבדומה למערכת כבישים דוחף את היונים לכיוון המעברים. כתוצאה מכך היונים עוברים באופן מיידי ליעד. החומר המשופר גם אמור לספוג בצורה יעילה יותר פריקות והטענות מרובות, ויהיה ניתן להקטין את הבטריות.

 

על פי המאמר שלהם במגזין Nature,בעזרת סדרת השיפורים האלה אפשר יהיה לטעון סוללה של טלפון סלולרי קטן בתך עשר שניות.  בתיאוריה, סוללה גדולה המשמשת מכונית חשמלית או מכונית היברידית, תוכל להיטען תוך חמש דקות, לעומת שש עד שמונה שעות הנדרשות היום.

 

מ-MIT נמסר כי ההמצאה נתמכה על ידי קרנות ממשלתיות אמריקניות, וכי ניתנו רשיונות לפיתוח הקונספט לשתי חברות. מאחר שלא מדובר בחומרים חדשים, אלא רק בשיטת העבודה, הסוללות האלה יכולות להגיע לשוק תוך שנתיים עד שלוש, על פי MIT.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המדענים מבטיחים טעינה תוך 10 שניות
צילום: אהוד קינן
מומלצים