שתף קטע נבחר

נהגי טרקטור בי-ם: "מפחדים לקבל כדור בראש"

בעקבות פיגועי הדריסה, הציבור מתייחס אליהם כאל מחבלים, ורבים מהם מפחדים לעלות על הכביש. "אתה רק מרים את הכף של הטרקטור לאוויר - וישר צועקים. הפכו את כולנו לפושעים"

לא קלים הם חייו של מפעיל טרקטור בירושלים בימים אלה. מצב העניינים החמיר עד כדי כך, שכמה עשרות בעלי טרקטורים ונהגיהם ממזרח ירושלים החליטו לצאת הבוקר (יום ג') ולהפגין זו מול איצטדיון טדי בעיר, במחאה על כך שחייהם, לטענתם, נתונים בסכנה מאז שהדריסה באמצעות טרקטור הפכה למתווה פיגוע נפוץ. הכלים הכבדים זכו ליום הפסקה מעבודות העפר, ובמקום אספלט או פסולת בניין הם נשאו שלטים שעליהם נכתב "אני לא מחבל" ו"זה לעבודה, לא לרצח".

 

בחודשים האחרונים אירעו בבירה שלושה פיגועי דריסה באמצעות טרקטור. בפיגוע הראשון, בחודש יולי ברחוב יפו, נהרגו שלושה בני-אדם ו-36 נפצעו. בספטמבר בוצע פיגוע דריסה דומה, ברחוב המלך דוד, ו-18 בני אדם נפצעו. בתחילת החודש אירע נסיון פיגוע נוסף במתווה זה, ברחוב גולומב בעיר, ושני שוטרים נפצעו באורח קל. בכל שלושת המקרים, נורה המחבל נהג הטרקטור למוות במקום האירוע.


טרקטורים מפגינים בשורה, היום מול איצטדיון טדי (צילום: גיל יוחנן)

 

לדברי איעסאם ג'ראדאת, תושב שכונת ואדי ג'וז בן 35, המפעיל טרקטור כבר עשר שנים, מאז הפיגועים הפכו חיי המפעילים לגיהנום. "לא חטאנו בכלום, ולמרות זאת לאנשים אין סבלנות אלינו", הוא אומר. "אנחנו זוכים למבטי שנאה ברחוב, ומפחדים שעל כל טעות או תקלה הכי קטנה, ישר נקבל כדור בראש. יש לי נהג שהתפטר כי הוא מפחד להיכנס לטרקטור. אנחנו בסך הכול רוצים לחיות בשקט ולהתפרנס בכבוד, וקוראים לציבור לא לחשוש מאיתנו".

 

לדברי חלמי, מפעיל טרקטור בן 31 מדרום ירושלים, המצב הגיע לכדי אבסורד. "כל אחד שיירה בנהג טרקטור יחשב לגיבור. כל אחד שמחזיק אקדח רוצה לירות, כי הוא חושב שהוא יקבל פרס של מיליון שקל. יום אחד נכנסתי במעבר ממש צר, ובטעות נכנסתי במראה של איזה רכב. תוך שנייה הנהגת התחילה להשתולל ולצעוק: 'מחבל, מחבל!'. ברחתי מהטרקטור לפני שמישהו ירה בי. אם הייתי מחכה עד שהמשטרה תגיע, לא הייתי מדבר איתך עכשיו".

 

"אותו הדבר קרה לחבר שלי", נזכר חלמי במקרה נוסף. "הוא הרים את הכף של הטרקטור לאוויר באחת השכונות בעיר, וישר התחילו לצעוק עליו 'מחבל, מחבל!'. אי אפשר ככה, כל המפעילים מפחדים. אף אחד לא רוצים לעבוד. לא מקובל עלי ולא מקובל על אף אחד מאיתנו שתהיה פגיעה בחפים מפשע. אנחנו נגד הרג של אזרחים. אבל למה הפכו את כולנו לפושעים? אנחנו עם אחד, חייבים לחיות ביחד, אין ברירה אחרת".

 

לדברי חלמי, היד הקלה על ההדק היא זו שהובילה למה שהוא מכנה "אי הבנה", בפיגוע הדריסה ברחוב המלך דוד בספטמבר. "זאת היתה תאונה ולא פיגוע", הוא טוען. "אני אומר את זה בידיעה של מאה אחוז. אני הכרתי את המפעיל אישית, הוא היה נהג שלי ובדיוק היה אמור להתחתן, בן אדם טוב ושקט. לפי כל מה שאמרו העדים ולפי התמונות, רואים שהוא עשה סיבוב לא נכון. איך ירו בו 37 כדורים?

 איך מגיעים למספר כזה? כדור אחד ברגל היה מספיק אבל בגלל ה'עליהום', נורו עליו כדורים שיכולים להרוג 37 בני אדם".

 

חלמי דורש שהמשטרה תפתח בחקירה. "לצערי הרב, התקשורת והמשטרה יודעת לצרוח מיד 'פיגוע', כדי להפחיד את העם, עוד לפני שהעובדות מתבררות בכלל", הוא אומר. "העסק הפך להיות יהודים נגד ערבים, או להיפך, וזאת הבעיה".

 

ההפגנה נמשכה, ותגובת עוברי אורח לא איחרה לבוא. אשה שעברה במקום, שמצוקתם לא ממש נגעה ללבה, תבעה מהם ללכת ולהפגין בצור באהר. לדבריה, עליהם להסביר את קשייהם לערבים תושבי העיר, משום שבגלל המחבלים, הם סובלים כעת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לא מחבל. נהג"
צילום: גיל יוחנן
צילום: רונן מדזיני
הטרקטור הדורס, החודש ברחוב גולומב
צילום: רונן מדזיני
מומלצים