שתף קטע נבחר

שוב: ביה"ס לרפואת שיניים בת"א בסכנת סגירה

דיון מיוחד ייערך מחר בניסיון למנוע את סגירת המוסד, שצבר גירעון של כ-8 מיליון שקלים. אוניברסיטת ת"א מבקשת 11 מיליון שקלים נוספים להבראת ביה"ס. ראש החוג: הגענו לקו האדום

בית הספר לרפואת שיניים באוניברסיטת תל אביב שוב עומד בפני סכנת סגירה. הוועדה לתכנון ותקצוב של המועצה להשכלה גבוהה תערוך מחר (יום ד') דיון מיוחד, בניסיון למנוע את סגירת בית הספר הקיים זה 30 שנה. בדיון חירום של הוועד המנהל של האוניברסיטה התברר כי בית הספר צבר גירעון של כשמונה מיליון שקלים והוא נמצא בקשיים תקציביים כבר כמה שנים.

 

אוניברסיטת תל אביב הנמצאת אף היא בגירעונות קשים ומקצצת בכל מקום אפשרי במצבה הנוכחי לא מסוגלת לספוג את הגירעון. אם ייסגר בית הספר, ניתן יהיה ללמוד רפואת שיניים בישראל בבית ספר אחד בלבד - באוניברסיטה העברית בירושלים. בשל מיעוט בתי הספר בישראל, סטודנטים ישראלים רבים לומדים רפואת שיניים בחו"ל - בעיקר במדינות במזרח אירופה כמו רומניה, הונגריה, בולגריה, מולדובה וליטא. אם אכן ייסגר בית הספר בתל אביב, תגדל עוד יותר "בריחת המוחות".

 

אין זו הפעם הראשונה שבית הספר לרפואת שיניים עומד בפני איום סגירה. בשנים האחרונות נמצא בית הספר בקשיים תקציביים קשים ביותר ובשנת 2002 אף עמד הגירעון על 20 מיליון שקלים באותה שנה. בעקבות צמצומים דרסטיים שעשה בית הספר הוא ירד לשמונה מיליון שקלים בקירוב, אולם למרות זה נראה כי הפעם איום הסגירה המרחף מעל עתידו של בית הספר הוא ממשי יותר מבעבר.

 

ראש החוג: הגענו לקו האדום

לדברי ראש החוג לרפואת שיניים באוניברסיטת תל אביב, פרופסור חיים טל, האחראים לסכנת הסגירה הם הוועדה לתכנון ותקצוב. "אוניברסיטת תל אביב מקיימת את בית הספר לרפואת שיניים בשנים האחרונות בגירעון שנגרם בשל תת תקצוב של הוועדה. הכסף שהם מעבירים ושכר הלימוד לא מכסה את הוצאות קיום בית הספר. הגענו לקו האדום. במצב הנוכחי אין אפשרות לבצע צמצומים נוספים".

 

טל טוען עוד, כי "הנהלת האוניברסיטה קיבלה החלטה שהיא אינה מסוגלת להחזיק בעלויות בית הספר ומאיימת בסגירתו. משמעות סגירת בית הספר באוניברסיטת תל אביב היא שהמועצה להשכלה גבוהה תיאלץ לפתוח בית ספר דומה במקום אחר ותשא בעלויות, שכן צורכי המדינה מחייבים קיומם של שני בתי ספר לרפואת שיניים בארץ".

 

בשל המשבר המתמשך החליטה הוועדה לתכנון ולתקצוב לפני שלוש שנים להעניק תקצוב מועדף לשני בתי הספר לרפואת שיניים באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטה העברית, בסכום של שלושה מיליון שקלים נוספים עבור כל שנת לימוד. ההחלטה על התוספת המיוחדת הייתה עם כניסתה של יולי תמיר לתפקיד שרת החינוך. אוניברסיטת תל-אביב ביקשה לקיים דיון כדי לבקש של 11 מיליון שקלים נוספים להבראת בית הספר.

 

בוועדה לתכנון ולתקצוב במועצה להשכלה גבוהה נמסר בתגובה כי "לאור בקשת אוניברסיטת תל אביב יתקיים דיון בנוגע לבית הספר לרפואת שיניים ובסיומו תתקבל החלטה האם להיענות לדרישת הנהלת האוניברסיטה להגדיל את התקציב העודף המוענק לבית הספר".

 

יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל-אביב, גיל גולדנברג: "הדו"ח הוא ביטוי נוסף למצבה הקשה של מערכת ההשכלה הגבוהה בישראל. האוניברסיטה נמצאת בקשיים כלכליים ואת המחיר ישלמו הסטודנטים לרפואת שיניים. לסגירת בית הספר תהיינה השלכות קשות על תחום רפואת השיניים כולו. מאחר ואין זו הפעם הראשונה בה בית הספר נמצא בסכנת סגירה, אני קורא לראשי ות"ת להזרים את התקציבים הנדרשים לבית הספר, על מנת שימשיך לפעול כרגיל ובאופן סדיר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ביקור אצל רופא שיניים. ארכיון
צילום: index open
מומלצים