שתף קטע נבחר

צעד ראשון לפילוג? מתנגדי ברק מתכנסים הערב

אחרי הלחץ האישי של נתניהו, מתחילים מתנגדיו של ברק לשלב ידיים ולהיערך למאבק חזיתי. הערב ייפגשו בבית המפלגה. בקדימה לוטשים עיניים, ולא פוסלים חבירה לפורשי העבודה

יריית הפתיחה לפילוג בעבודה? מתנגדי הכניסה לממשלה במפלגת העבודה יתכנסו הערב (יום ה') בבית המפלגה בתל-אביב, כדי לתאם את צעדיהם לקראת ועידת המפלגה שאמורה להתכנס ביום שלישי הקרוב. ישיבת סיעת העבודה שהייתה אמורה להתקיים מחר בבוקר בוטלה.

 

הערב היה אמור ברק לערוך ישיבת עדכון לחברי הכנסת מהמפלגה - אולם גם היא בוטלה, בתיאום בין היו"ר לבין חברי הכנסת כבל ופינס, שישתתפו בפגישת המתנגדים לכניסה לקואלציה היום. פרט אליהם צפויים להגיע לפגישה גם חברי הכנסת שלי יחימוביץ', יולי תמיר, דניאל בן סימון ועמיר פרץ.

 

זה הצעד הראשון הממשי לפילוג, שנראה כמעט בלתי נמנע במפלגת העבודה. לא ברור עדיין אם פרופ' אבישי ברוורמן יצטרף גם הוא לפגישה. מתנגדי הכניסה לקואליציה סבורים שגם הוא יתנגד בסופו של דבר, על סמך התבטאויות עבר שלו בנושא.

 

בצהריים נועד נתניהו עם כבל, ואמר בתום הפגישה: "אני מאוד מעריך את איתן כבל כאחד המנהיגים האכפתיים ביותר. השקפתי היא שטובת המדינה מחייבת אחדות". כבל אמר: "היתה פגישה טובה. איחלתי לנתניהו בהצלחה. למרות השיחה המרתקת, הודעתי לו שלא השתכנעתי מדבריו. הבהרתי שהעבודה צריכה ללכת לאופוזיציה כפי שעשה נתניהו בשעתו. זו הדרך שהובילה אותו לראשות הממשלה".

 

בקבוצת המתנגדים לכניסה לקואליציה אמרו ל-ynet כי "הסיטואציה שנוצרה הזויה. נתניהו וברק מוכיחים את עצמם כשני המנהיגים הכי לחוצים בישראל, שהופכים את הפוליטיקה לפארסה אחת גדולה". לדבריהם, קבוצת המתנגדים לכניסת העבודה לממשלה לא תצביע בכנסת עם הממשלה - גם אם ועידת העבודה תאשר כניסה לממשלה. עדיין לא ברור האם צפוי פילוג פיזי לשתי סיעות שונות בשבועות הקרובים.

 

אמש כינס ברק את נאמניו ואת תומכי הכניסה לממשלה במשרד הביטחון בתל-אביב, והציג בפניהם את ההצעה של ראש הממשלה המיועד, בנימין נתניהו. ברק אמר כי הוא מעוניין לבדוק את ההצעה של נתניהו ולבחון אותה. בפגישה בלשכתו השתתפו השרים בנימין בן אליעזר, שלום שמחון, יצחק הרצוג, סגן השר מתן וילנאי וחברת הכנסת אורית נוקד.

 

האם פורשי העבודה יחברו לקדימה?

מוקדם יותר היום טילפן נתניהו לאיתן כבל וניסה לשכנעו לתמוך בכניסה לממשלה, אולם מזכ"ל העבודה סירב להיענות. השניים קבעו להפגש ולדון בנושא. כמו כן, ראש הממשלה המיועד העביר מסרים לשר התשתיות, בן אליעזר, לפיהם העבודה "תקבל כל מה שתרצה".

 

שרת החינוך, יולי תמיר, הגיבה על המסרים של נתניהו ואמרה אחר הצהריים כי "אם ביבי מוכן לתת לנו את כל מה שאנחנו רוצים, אז אנחנו רוצים הבטחה מפורשת שהממשלה תחתור למשא ומתן מדיני שיוביל לשתי מדינות לשני עמים". תמיר ציינה ש"מביך שמפלגת העבודה הגיעה למצב שבו אומרים לבכיריה שיתנו להם את כל מה שהם רוצים, ומניחים שכל מה שהם רוצים הם תיקים ולא מחוייבות ערכית ורעיונית".

 

בכירים קדימה צופים מהצד בעניין רב על הנעשה בעבודה. גורמים בקדימה כבר לוטשים עיניים לעבר העבודה, ומאמינים שאם יהיה פילוג בעקבות כניסתם של ברק ותומכיו לממשלה - יוכל להתחיל תהליך של שיתוף פעולה עם קבוצת המתנגדים לכניסה לממשלה, תחילה באופוזציה ולאחר מכן בצד הפוליטי. על פי הגורמים, המקורבים ליושבת ראש, ציפי לבני, "פיצולים במרכז המפה הפוליטית תמיד טובים לקדימה. שאבנו בבחירות כמעט את כל מה שאפשר היה לשאוב, אולם הרבה מאוד אנשים ישארו בלי מפלגה לאחר שברק ייכנס לממשלה של נתניהו. במקרה כזה, יתחיל תהליך של התקרבות עם קבוצת הפורשים, שיוביל אולי לשיתוף פעולה ואף לאיחוד עתידי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתחמם. ברק ונתניהו
צילום: AP
מתקרר. ברק ופרץ
צילום: מיכאל קרמר
מומלצים