שתף קטע נבחר
 

צ'אי מסאלה - אבל בעוגייה

אורן גולדפינגר עדיין חולם לנסוע לבקר בהודו, ובנתיים נהנה לשמוע ולקרוא סיפורים על המקום. הנה מתכון לעוגיות צ'אי מסאלה וקוקוס, המשלבות בין המטבח ההודי למטבח המקומי

מספר חודשים אחרי שהכרתי את מי שלימים תהיה אשתי, היא נסעה להודו, ואני נשארתי כאן וחיכיתי לה. אף פעם לא הייתי בהודו, ותוך כדי שאני בוכה על מר גורלי, ניזונתי מהמכתבים שלה וחלמתי על נסיעה לשם, ועל ישיבה נינוחה בצ'אי שופ, עם כוס צ'אי חם (אם יש להם חלב סויה) ובמנוחה טוטאלית לגוף ולנפש. החלום על הודו לא התגשם (יום אחד זה עוד יקרה), לכן הקשר שלי עם המדינה המסקרנת מתמצה באכילת אוכל הודי, קריאת ספרים על המקום והקשבה לסיפורים של משפחתה של אשתי, שהגיעה מהודו.

 

כאשר התחלתי לעסוק באפייה, חיפשתי רעיונות למאפים מעניינים, שיגוונו את רפרטואר עוגיות הבריאות שלי, שכולל בדרך כלל את עוגיות שיבולת השועל הבלתי נמנעות (למרות שהן טעימות להפליא) ואת עוגיות הטחינה. רציתי להכין ממתק הודי, אך למרות שהאוכל ההודי אהוב עלי מאוד, המתוקים שלו בעייתיים קצת. הם מתוקים מדי, צבועים בצבעים זרחניים מדי, וטעמם מוזר.

 

לאחר ביקור בסופר ובחנות תבלינים, חזרתי הביתה עם חומרי גלם והשראה, נכנסתי למטבח ופצחתי בניסיונות. אחרי שהעוגיות הראשונות הושלכו לפח בלב כואב, ניסיתי מתכון לעוגת צ'אי, שעד מהרה הצטרפה לאחיותיה בפח. לא אמרתי נואש והחלטתי להפוך את העוגה לעוגיות. כך נוצרו עוגיות הצ'אי מסאלה וקוקוס, שזכו למחמאות רבות מכל מי שטעם אותן. הן פריכות, ריחניות, עם טעם שמזכיר את הודו, אבל גם מחובר לארץ ולחומרי הגלם המקומיים. למי שהיה בהודו, ולמי שכמוני, עדיין חולם להיות שם. 


(צילום: מיה פניגשטיין לוי)

 

עוגיות צ'אי מסאלה וקוקוס

מתכון באדיבות אתר "תבשיל"

 

אני השתמשתי בתערובת צ'אי שהכנתי לבד, אבל אתם מוזמנים להשתמש בתערובת מוכנה

 

המרכיבים:

לתערובת הצ'אי:

15 תרמילי הל

1 כפית מסמרי ציפורן

1 כפית ג'ינג'ר טחון

1 כפית קינמון טחון

1 כפית פקעות ורדים (ניתן לקנות בחנויות תבלינים)

1 כפית אגוז מוסקט

קורט פלפל שחור

לעוגיות:

3 כפיות תערובת צ'אי

כוס וחצי קמח מלא

1/2 כוס קוקוס טחון

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

3/4 כוס שמן קנולה

3/4 כוס סוכר חום

1 ביצה, או 3 כפות פשתן, טחון בבלנדר עם 1/3 כוס מים לעיסה צמיגית

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. תערובת הצ'אי: פותחים את תרמילי ההל, מוציאים את הגרעין, מוסיפים אליו את שאר חומרי התערובת וטוחנים במטחנת קפה. את התערובת שומרים בקופסא אטומה.
  3. מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה, מוסיפים קוקוס 3 כפיות תערובת צ'אי ומלח ומערבבים היטב.
  4. מערבבים בקערה שמן, סוכר ואת הביצה, או תערובת הפשתן.
  5. יוצקים את תערובת השמן לתערובת הקמח והקוקוס, ומערבבים היטב עד שנוצרת עיסה אחידה.
  6. יוצרים עוגיות, ואופים בתנור, במשך 18 דקות.
  7. מצננים ושומרים בצנצנת אטומה. ניתן לשמור כשבוע וחצי, או להקפיא.

 

 

רוצים לקנות אוכל ביתי? מבשלים הרבה בבית ואין לכם למי למכור? אתר תבשיל , שוק האוכל הווירטואלי היחיד בישראל, מפגיש בין בשלנים ביתיים ומקצועיים לבין הקונים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף אמברם
צילום: איי פי
צילום: איי פי
מומלצים