שתף קטע נבחר

לא מחכה לוועידה: ברק מינה צוות למו"מ עם ביבי

אחרי כמה ימים של גישושים, שיחות ומחלוקות בתוך המפלגה - יו"ר העבודה הודיע כי "למדינה נדרשת אחדות ולא ממשלת ימין צרה". מלשכתו נמסר כי לעבודה יש דרישות בתחומי כלכלה וחברה, מדיניות וביטחון. המתנגדים להצטרפות: מדובר בשבירת כללי המשחק הדמוקרטיים במפלגה

אהוד ברק לא מחכה לוועידת המפלגה: יו"ר העבודה מינה היום (א') צוות למשא-ומתן עם הליכוד, שיפעל לגיבוש הסכם בין המפלגות שיובא, אם יושג, לאישור ועידת המפלגה. בצוות המשא-ומתן חברים: יו"ר ההסתדרות עופר עיני, שיטפל בנושא החברתי-כלכלי, השר שלום שמחון ועו"ד אלון גלרט.

 

מלשכתו של ברק נמסר כי למפלגת העבודה "יש דרישות בתחומי כלכלה וחברה, מדיניות וביטחון וכן בתחומים אחרים הנובעים מדרכה ועמדותיה.

 הדיון בנושאים הללו לא מוצה והסכמה בהם הכרחית לגיבוש הסכם. הצוות היה אמור להיפגש עוד היום עם צוות הליכוד, אך בסופו של דבר הפגישה לא תתקיים". לדברי ברק, "למדינה נדרשת אחדות ולא ממשלת ימין צרה. אני קורא גם למפלגת קדימה לפתוח במשא-ומתן עם הליכוד".

 

בפועל מנסה ברק לעצב את האינטרסים שלו לקראת ועידת המפלגה ביום שלישי. יו"ר העבודה מעוניין להביא אל ישיבת הוועידה הסכם קואליציוני, או לפחות טיוטה, שצירי הוועידה יצטרכו לאשר. משמעות הדבר: במקום לקבל ביום שלישי רק את אישור הוועידה לפתוח במשא-ומתן, ברק מעדיף לא לבזבז זמן והוא רוצה לסיים את כל נושא הכניסה לממשלה כבר בעוד יומיים. הצגת הסכם קואליציוני בפני חברי הוועידה תגדיל למעשה את הלחץ על הצירים לתמוך בהצטרפות לממשלה.

 

בתגובה להחלטה לפתוח במשא-ומתן, פירסמו שבעת חברי הכנסת המתנגדים להצטרפות המפלגה לממשלה הודעה משותפת בה נאמר כי "מינוי צוות המשא ומתן הקאוליציוני ללא אישור מוסדות המפלגה הוא דבר שלא נעשה מעולם. מדובר בשבירת כללי המשחק הדמוקרטיים במפלגה, ובניסיון לכפות על חברי ועידת המפלגה עובדה מוגמרת".

 

מוקדם יותר אמר ברק כי בכוונתו להישאר במפלגה גם אם תחליט שלא להצטרף לממשלה. עד כה שמר ברק על עמימות בנושא זה. לפני ישיבת הממשלה השבועית בירושלים, הוא אמר: "אני חושב שאת השאלה צריך להפנות לאלו שאיימו יותר מפעם אחת בפילוג המפלגה, ולא אליי. מבחינתי, התשובה לשאלה האם אשאר במפלגת העבודה אם דעתי לא תתקבל, היא כן".

 

שרת החינוך, פרופ' יולי תמיר מהעבודה, אמרה בתשובה לשאלה אם אין תחליף לברק

כשר ביטחון: "אני חושבת שאין אדם טוב, ככל שלא יהיה, שאין לו תחליף. השאלה היא לא ברק - כן או לא, אלא מדינת ישראל".

 

בעמדתו של ברק כי יש להצטרף לממשלה, מצדדים בין היתר השרים שלום שמחון ובנימין בן אליעזר, חברי כנסת אורית נוקד ומתן וילנאי ויו"ר ההסתדרות עופר עיני. אחד מבכירי העבודה שטרם הביע את עמדתו באופן חד-משמעי בסוגיית ההצטרפות לממשלת נתניהו הוא יצחק הרצוג. שר הרווחה היוצא הודיע כי ההתלבטויות שלו קשות וכי ימסור את החלטתו בקרוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברק. יישב גם בממשלה הבאה?
צילום: AFP
מומלצים