שתף קטע נבחר

בגלל המיתון: ארוחה עסקית גם בערב

מסעדות היוקרה לא יכולות להסתמך על עסקיות צהריים כדי להתקיים בזמן מיתון, אז עכשיו יש עסקיות גם בערב

ממש כמו במלחמה, גם בתקופת מיתון יש מי שמפסיד ומי שמרוויח. ואם התמזל מזלכם ולא נקראתם למנהל לשיחת פרידה, עכשיו, לשם שינוי, אתם נמצאים בצד שבו מרוחה החמאה. זה הזמן המושלם עבורכם להרביץ סושי, סטייקים וכמהין במקומות הכי טובים בארץ. אפשר להפסיק להסתתר ברשתות הקפה ולחזור למסעדות, כי סלט ופסטה בבית קפה יעלו לכם לפעמים יותר מארוחה ברפאל. הכל בזכות ההמצאה החדשה שכבר תופסת תאוצה: עסקית ערב.

 

את ההרפתקה של להוציא ‭1,000‬ שקל על ארוחה כבר מיצינו, תודה. אם תשאלו אותנו, החוויה לא הייתה משהו. הרי שנייה אחרי שמקבלים חשבון כזה, ולא משנה כמה האויסטרים היו משובחים, מתחילים להתחרט. הראשון שפרץ עם עסקיות הערב היה ירון שלו מטוטו, שהכריז כבר לפני חודשיים וחצי על דיל של ראשונה ועיקרית ב‭120-‬ שקל. הנימוק היה הגיוני, ונשען דווקא על תחום הפסיכולוגיה: אנשים מוכי מיתון לא אוהבים הפתעות. אנחנו רוצים לדעת כמה כסף נוציא הערב, ורצוי שמישהו יתחייב לנו מראש שאף אחד לא ישסף לנו את הארנק כשנגמור ללעוס את נתח הקצבים. הגדרת מסגרת מחיר היא כמובן עניין מתעתע, כי בפועל מוסיפים על שתייה וקינוחים, אבל אנחנו - עם חובב דילים, מבצעים ועסקיות - מוצאים בה שקט נפשי מסוים. לא עוד ארוחת שבעה ביסים ב‭490-‬ שקלים, לפני שתייה וקינוח.


עסקית ערב ב-98 שקלים. סושי סמבה (צילום: יח"צ)

 

בירושלים אין שום בעיה

הנפגעות הגדולות מהמיתון הן מסעדות בגוש דן, שבאזוריהן נמצאים רוב מפוטרי ההיי-טק. במסעדות ירושלמיות, לעומתן, כמעט ולא מרגישים בבעיה. לכן אחרי טוטו החלו עסקיות הערב להבהב באתריה של כל מסעדה שמכבדת את עצמה. ביקימונו, לדוגמה, היפנית היוקרתית בארץ, תקבלו ארוחת טעימות מרהיבה של 12 מנות ב‭160-‬ שקלים לאדם. בעבר הלא רחוק, רק להתעטש פה היה מהלך שמוריד לכם אלפייה. בכתית עולה ארוחת טעימות של שבע מנות, פלוס לחם וקוקטיילים, 195 שקלים. בתפריט הרגיל, רק כדי לסבר את האוזן, יש עיקריות שמחירן מגיע ל‭250-‬ שקלים. בכרמלה בנחלה יש ארוחת טעימות ב‭150-‬ שקלים לאדם, ובבאבה יאגה תקבלו שמונה מנות ב‭135-‬ שקלים. ברפאל תוכלו לאכול ראשונה ועיקרית ב‭120-‬ שקלים. באותו מחיר בדיוק תוכלו לאכול ברוקח ‭,73‬ עם תפריט ממיטב הקלאסיקה הצרפתית.

 

ויש אפילו דילים אטרקטיביים יותר: בסושי סמבה אפשר לקבל היום עסקית ערב בת שלוש מנות ב‭98-‬ שקלים. גם בבאריבה בנמל יגישו לכם תפריט נהדר ומוקפד של ראשונה, עיקרית וקינוח ב‭99-‬ שקלים. במאראבו היוקרתית ברמת-גן תשלמו 94 שקלים על עסקית בת שלוש מנות, וגם ימכרו לכם יין במחיר מוזל. במארי אנטואנט יצאו עם עסקית ערב ב‭89-‬ שקלים, וכך גם בהדסון. ניר צוק מגיש בנועה היפואית עשרה מזטים ב‭82-‬ שקלים, מה שאומר, אם תקפידו לחשב, שכל מנה עולה לכם ‭8.20‬ שקלים.

 

מצד שני, חשבתם מה קורה במצב הזה לוונאבי אלפיון עליון? מי שלובש את ז'קט הוורסאצ'ה שלו במיוחד ליציאה למסה, ובסוף מגישים לו מנה ב‭30-‬ שקל? זה לא קצת מעליב? איפה הסטייל? איפה הקלאסה? איפה קריעת הארנק? ככה מנפצים לו את המותג בפרצוף? מי רוצה לקנות דולצ'ה וגבאנה ב‭30-‬ שקל?

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
7 מנות בפחות מ-200 שקלים. טוטו
צילום: צביקה טישלר
היה הראשון. ירון שלו
צילום: ניר לנדאו
מומלצים