בגלל המיתון: ארוחה עסקית גם בערב
מסעדות היוקרה לא יכולות להסתמך על עסקיות צהריים כדי להתקיים בזמן מיתון, אז עכשיו יש עסקיות גם בערב
ממש כמו במלחמה, גם בתקופת מיתון יש מי שמפסיד ומי שמרוויח. ואם התמזל מזלכם ולא נקראתם למנהל לשיחת פרידה, עכשיו, לשם שינוי, אתם נמצאים בצד שבו מרוחה החמאה. זה הזמן המושלם עבורכם להרביץ סושי, סטייקים וכמהין במקומות הכי טובים בארץ. אפשר להפסיק להסתתר ברשתות הקפה ולחזור למסעדות, כי סלט ופסטה בבית קפה יעלו לכם לפעמים יותר מארוחה ברפאל. הכל בזכות ההמצאה החדשה שכבר תופסת תאוצה: עסקית ערב.
את ההרפתקה של להוציא 1,000 שקל על ארוחה כבר מיצינו, תודה. אם תשאלו אותנו, החוויה לא הייתה משהו. הרי שנייה אחרי שמקבלים חשבון כזה, ולא משנה כמה האויסטרים היו משובחים, מתחילים להתחרט. הראשון שפרץ עם עסקיות הערב היה ירון שלו מטוטו, שהכריז כבר לפני חודשיים וחצי על דיל של ראשונה ועיקרית ב120- שקל. הנימוק היה הגיוני, ונשען דווקא על תחום הפסיכולוגיה: אנשים מוכי מיתון לא אוהבים הפתעות. אנחנו רוצים לדעת כמה כסף נוציא הערב, ורצוי שמישהו יתחייב לנו מראש שאף אחד לא ישסף לנו את הארנק כשנגמור ללעוס את נתח הקצבים. הגדרת מסגרת מחיר היא כמובן עניין מתעתע, כי בפועל מוסיפים על שתייה וקינוחים, אבל אנחנו - עם חובב דילים, מבצעים ועסקיות - מוצאים בה שקט נפשי מסוים. לא עוד ארוחת שבעה ביסים ב490- שקלים, לפני שתייה וקינוח.
עסקית ערב ב-98 שקלים. סושי סמבה (צילום: יח"צ)
בירושלים אין שום בעיה
הנפגעות הגדולות מהמיתון הן מסעדות בגוש דן, שבאזוריהן נמצאים רוב מפוטרי ההיי-טק. במסעדות ירושלמיות, לעומתן, כמעט ולא מרגישים בבעיה. לכן אחרי טוטו החלו עסקיות הערב להבהב באתריה של כל מסעדה שמכבדת את עצמה. ביקימונו, לדוגמה, היפנית היוקרתית בארץ, תקבלו ארוחת טעימות מרהיבה של 12 מנות ב160- שקלים לאדם. בעבר הלא רחוק, רק להתעטש פה היה מהלך שמוריד לכם אלפייה. בכתית עולה ארוחת טעימות של שבע מנות, פלוס לחם וקוקטיילים, 195 שקלים. בתפריט הרגיל, רק כדי לסבר את האוזן, יש עיקריות שמחירן מגיע ל250- שקלים. בכרמלה בנחלה יש ארוחת טעימות ב150- שקלים לאדם, ובבאבה יאגה תקבלו שמונה מנות ב135- שקלים. ברפאל תוכלו לאכול ראשונה ועיקרית ב120- שקלים. באותו מחיר בדיוק תוכלו לאכול ברוקח ,73 עם תפריט ממיטב הקלאסיקה הצרפתית.
ויש אפילו דילים אטרקטיביים יותר: בסושי סמבה אפשר לקבל היום עסקית ערב בת שלוש מנות ב98- שקלים. גם בבאריבה בנמל יגישו לכם תפריט נהדר ומוקפד של ראשונה, עיקרית וקינוח ב99- שקלים. במאראבו היוקרתית ברמת-גן תשלמו 94 שקלים על עסקית בת שלוש מנות, וגם ימכרו לכם יין במחיר מוזל. במארי אנטואנט יצאו עם עסקית ערב ב89- שקלים, וכך גם בהדסון. ניר צוק מגיש בנועה היפואית עשרה מזטים ב82- שקלים, מה שאומר, אם תקפידו לחשב, שכל מנה עולה לכם 8.20 שקלים.
מצד שני, חשבתם מה קורה במצב הזה לוונאבי אלפיון עליון? מי שלובש את ז'קט הוורסאצ'ה שלו במיוחד ליציאה למסה, ובסוף מגישים לו מנה ב30- שקל? זה לא קצת מעליב? איפה הסטייל? איפה הקלאסה? איפה קריעת הארנק? ככה מנפצים לו את המותג בפרצוף? מי רוצה לקנות דולצ'ה וגבאנה ב30- שקל?