ירידה במספר לינות התיירים בארץ
מנתוני התאחדות המלונות בישראל עולה כי חלה ירידה במספר לינות התיירים ולינות הישראלים בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. באילת, לעומת זאת נרשמה עלייה; שמואל צוראל: "בפסח הקרוב ביקושי התיירות הנכנסת יהיו נמוכים ב-10% לפחות"
התאחדות המלונות בישראל פרסמה היום (ג') נתונים מהם עולה כי חלה ירידה של 24% בלינות התיירים בחודש פברואר לעומת אשתקד. בלינות הישראלים חלה ירידה של 7% ובתפוסת החדרים הארצית חלה ירידה של 16%.
כמעט בכל אזורי הארץ חלו ירידות בלינות התיירים. הירידה המשמעותית ביותר נרשמה במלונות בים המלח - ירידה של 42%. גם בחיפה, הרצליה, ת"א וירושלים נרשמו ירידות גדולות. בקיבוצים, טבריה, נצרת ובנתניה חלו גם ירידות. אולם באילת נרשם גידול של 18% בלינות התיירים, וגידול של 3% בלינות הישראלים בהשוואה לפברואר אשתקד.
מנכ"ל התאחדות המלונות בישראל, שמואל צוראל ציין כי בחודש פברואר ניכרת עדיין השפעת מבצע "עופרת יצוקה" על ביקושי התיירות הנמוכים לישראל, כמו גם סימני המיתון הכלכלי. לדבריו אילת מוכיחה כי שיווק אגרסיבי מביא לגידול בתיירות הנכנסת. "אמצעי השיווק, שהושקעו נקודתית באילת, והחזרת טיסות השכר, הביאו לגידול בתיירות הנכנסת לאילת, בניגוד למגמה בשאר אזורי הארץ. מבחינת העוסקים בתיירות הולך ואוזל שעון הזמן להשקעה מאסיבית בשיווק ישראל בעולם, כדי להציל את יתרת שנת 2009 ולעצור את גלישת המשבר עמוק לתוך 2010".
מתחילת השנה, בחודשים ינואר-פברואר חלה ירידה של 13% במספר הלינות הכולל במלונות, ובלינות התיירים חלה ירידה של 21% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. בלינות הישראלים בחודשים הראשונים חלה ירידה של 5%, ובתפוסת החדרים הארצית הממוצעת חלה ירידה של 17%.
צוראל הוסיף כי גם פסח השנה נראה לא טוב וביקושי התיירות הנכנסת יהיו נמוכים בלפחות 10% לעומת אשתקד. "הירידה נראית חמורה במיוחד היות והשנה חג הפסחא הנוצרי, שהוא בדרך כלל מוקד למשיכת תיירים לארץ, יתקיים בחפיפה לפסח היהודי – ולכן השנה פסח אמור היה להיות חיובי מאוד מבחינת התיירות הנכנסת".