שתף קטע נבחר

עלו ברשת: פורסט גאמפ בדקה

גירסה קצרה מאוד של פורסט גאמפ, מאות ספריות בישראל ברשת, מפות בעריכת הגולשים, לערוך קובצי PDF, חינוך פיננסי לילדים ועוד אתרים ששווה להכיר

פייבוריט: הספריה הלאומית

פרויקט "ספריה ברשת" הוא צעד מבורך במסע להשבת הספריות הציבוריות לחיים. במסגרת המיזם, תרומת אתר הספרים הוותיק "סימניה", הוקמו אתרי תוכן לכ-400 ספריות ציבוריות ברחבי הארץ, שמחברים את ההיכלות החרישיים הללו למאה ה-21. כל אחד מהאתרים כולל פרטים על הספריה ועל הישוב, נתונים על היקף האוסף ומידע על השירותים שהיא מספקת.

 

אבל זה מובן מאליו; התוספת המעניינת יותר היא הנכונות להכניס אורחים ולשלב את הקוראים והגולשים במתרחש באמצעות ביקורות ודירוגי ספרים, פורומים, רשימות קריאה ומעין רשת חברתית, המאפשרת לפתוח פרופיל אישי ולנהל יומן קריאה פומבי. מאגר הספריות המקוונות עדיין בבניה, אולם כבר כעת ניתן למצוא בו רשימה שמית של ספריות, הכוללת כתובת, טלפון ומפת הגעה. כל שנותר לעשות כעת הוא לוודא שהספרנים והקוראים ישכילו להיעזר בכלים העומדים לרשותם ולשמר את התוכן עדכני.

 

השימושון

 

בטא קולנוע - אתם לא זקוקים לנו כדי לדעת שהאינטרנט מלא סרטים הזמינים לצפיה חוקית. אבל בוודאי תשמחו לשמוע על קיומו של SpeedCine, אינדקס שמרכז את כלל הסרטים שבהם ניתן לצפות או להוריד למחשב בחינם או תמורת תשלום. לעת עתה נסייג ונאמר שמדובר במעין הדגמה, שכוללת הפניות ל-150 סרטים בלבד, אבל מייסד האתר -שלא מאמין בביטורנט - מבטיח שהיד עוד נטויה: בעתיד יתווספו למאגר סרטים נוספים, ניתן יהיה לפתוח מספר חשבונות משתמש (למשל, אחד ובו הפניות רק לסרטים חינמיים והשני לסרטים הזמינים לצפיה בנגנים ניידים), לפלח את התוצאות על פי ארץ מגוריכם ועוד.

 

באר המשאלות - אתר Jinni מיועד אף הוא לחובבי הצפיה - בסרטים קצרים או ארוכים, סדרות טלוויזיוניות וכל מה שכולל תמונות זזות על המסך. האתר, בגירסת בטא הדורשת הרשמה, מאפשר לחפש בין כותרים לאו דווקא על פי כותרת, אלא על פי מצב רוח, ז'אנר, קו עלילה או המלצות שמותאמות לטעמכם האישי. הסרטים מוצגים בתמונות שגודלן תואם לרלוונטיות החיפוש והמנוע לומד את העדפותיכם. שם האתר, אגב, אינו נגזר רק מהשד ממלא המשאלות של אלדין, אלא גם מהמילה גנום; האתר הוא חלק מפרויקט מיפוי סרטים, שמתייחס לעולם הקולנוע כאל אורגניזם שאי אפשר לתמצת רק במילים "מתח" או "קומדיה".

 

מפה עולמית - וממיפוי קולנוע לקרטוגרפיה שיתופית: אתר Open Street Map קורא לגולשי כל העולם לעשות מעשה ויקיפדיה, ולתרום מזמנם, כישוריהם וידיעותיהם לטובת הכלל. אתר המפות השיתופי והמפורט, שכל אחד מוזמן לקחת חלק בעריכתו ועדכונו, מאפשר לייצא את הנתונים לתמונה, אתר או תוכנת צד שלישי, כמו גם ליצור מסלולים, להדפיס או לשלוח לינק ישירות לנקודה הספציפית שמעניינת אתכם וכן לשתף את העולם בהגיגים גיאוגרפיים.

 

PDF לכל פועל - הרשת מלאה בחלופות נוחות וזולות לעבודה עם קבצי PDF, אבל לא כולן מספקות אפשרות לערוך את הקבצים הנעולים הללו, למלא טפסים או סתם לסמן הערות בלי להידרש לתוכנה יקרה להחריד כמו זו של אדובי. אבל השירות המקוון PDFVue יעשה את הכל בשבילכם בלי לדרוש אפילו הורדה, לא כל שכן תשלום: העלו אליו קובץ PDF או הפנו אותו לאתר בו מאוחסן המסמך, ערכו אותו כאוות נפשכם ולבסוף שמרו/הדפיסו/שלחו לינק עם הקובץ המעודכן.

 

כל הבאזזז - חברת buzzilla הישראלית פונה אמנם לחברות וגופים שמשתוקקים לדעת מי מדבר עליהם ברשת ומה בדיוק הוא אומר, אבל גם גולשים מן השורה עשויים למצוא עניין בנתונים שבאתרה. לבד מבלוג, מילון מונחים וקישורים רלוונטיים מרחבי האינטרנט, החברה מאפשרת לכם לצפות בזמן אמת בדיונים הנערכים באתרים ישראליים (בלוגים, טוקבקים, רשתות חברתיות, פורומים וכדומה), ולדעת מי אמר מה ומתי על כל נושא שבעולם: פוליטיקה, מוצרי צריכה, כלכלה, טלוויזיה ועוד. לעולם לא תהיו עוד מחוץ ללופ.

 

פיננסיה

מה קרה, מה קורה ומה יקרה לכסף שלכם ושל ילדיכם?

 

כמה שווה - האתר Measuring Worth מציע אף הוא מערכת מדידה, אבל כאן לא מדובר בבאזז, אלא בערך כלכלי אמיתי של מטבעות, סחורות ומניות. החישוב היבש הזה אמנם לא יגלה לכם כמה עלתה חולצה בנובמבר 1988, אבל היא תאפשר לכם להבין האם המיליונרים של ימינו עשירים יותר ממקביליהם ההיסטוריים, האם מחיר הלחם עלה מאז שנות ה-30 מה יותר כדאי: דמי כיס של 150 ש"ח או של שתי לירות? החישובים באתר נעשו על ידי כלכלנים שאספו את המידע ההיסטורי ומבוססים על שקלול של גובה ההכנסה, יוקר המחיה ומדדים נוספים.

 

ריבית דריבית - ומי שמוטרד פחות מן העבר ויותר מההווה והעתיד, ימצא תשובות מעשיות יותר באתר של חברת "מ.א. בקרה וניהול בע"מ", המציעה 15 סוגי מחשבוני ריבית שונים ובהחלט משונים. תיהנו.

 

1+1=? - עמותת סנונית ומשרד האוצר החליטו שאיחוד משפחות זה חשוב, ומכיוון שההורים בחרדות כלכליות, אין שום סיבה שילדיהם לא יוטרדו מהמיתון גם הם. לשם כך הם הקימו את "איפה הכסף?", אתר משחקים מקוון, שמטרתו "קידום החינוך הפיננסי של ילדים בישראל". מצד אחד, היוזמה מדיפה ניחוח ציני: מדוע ילדים בני 6-13 נדרשים לפתח "מיומנויות יסוד בשימוש בכסף ובניהולו"?! מצד שני, כסף זה חלק מהחיים ואין שום סיבה לפחד או לסלוד ממנו. אם אתם מסכימים עם הקביעה הזו (או שאתם ממש לא שואלים את ההורים מה לעשות באינטרנט), תוכלו למצוא באתר ארבעה משחקים קפיטליסטיים להפליא, שמזמינים את הילדים לנהל עסק וירטואלי, להשוות מחירים, לבצע חישובים, לתפקד כיועצים כלכליים ולשלב בין זריזות ידיים לחומרנות.

 

המראה הנכון

קצת עיצוב, כמה צילומים, קומץ חולצות והרבה אמנות:

 

עפרון מכני - איציק אלפון מתעסק בפרסום אינטראקטיב, מאייר באמצעות לוח של WACOM וכותב במחשב, אבל זה לא סותר את העובדה שלבלוג המצוין שלו קוראים "דף ועיפרון", והוא מלא בפוסטים מעניינים, ביניהם ראיונות עם מעצבים ומאיירים ישראליים, המלצות על אתרים ויוצרים מחו"ל ועוד מיני סקירות, הפניות ודרכים טובות להעביר את הזמן באינטרנט.

 

פליקריה - אם כל מה שאתם חושקים בו הוא דימוי נטול מילים, הנה כמה חשבונות משתמש באתר התמונות השיתופי פליקר, ששווה לבקר בהם: אלס, בלגית בת 24, שתצלומיה מהוקצעים ומסוגננים עד בלי די; סט המוקדש לתמונותיהן של התאומות הטקסניות מורין ונורין, שצולמו יחדיו במשך עשרות שנים; אוסף תמונות המתעדות את מאמציהם חסרי התוחלת של אלכימאים מימי הביניים; וכריסי ווייט, צלמת מחוננת וגם נערה בת 15. שווה כל רגע.

 

האדם עושה את הבגד - אתר האלבומים "לופה" השיק שירות חדש, המאפשר לכל גולש לעצב לעצמו חולצה אישית באמצעות תוכנת עיצוב מובנית וקלה לתפעול. אם העיצוב שלכם מקצועי וראוי באמת, תוכלו להציעו למכירה באתר ולהרוויח כמה שקלים מהיצירתיות שלכם.

 

רק בריאות - במרכזו של אירוע ההתרמה השנתי של הוועד למלחמה באיידס עומדת תערוכת אמנות ישראלית רחבת היקף, שבה משתתפים בכירי האמנים בישראל, ביניהם זאב אנגלמאייר, ניר הוד, מנשה קדישמן, זויה צ'רקסקי, סיגלית לנדאו, מאיר פיצ'חדזה, זיו קורן, משה גרשוני, יגאל תומרקין ואחרים. בכל שנה תורמים אלה ואחרים את יצירותיהם לקידום המאבק באיידס, אבל השנה החליטו המארגנים להעלות את הקטלוג לרשת, לאפשר לגולשים ליהנות מהיצירות וכמובן לרכוש את אלו שנותרו ולהרוויח אמנות ותרומה בקליק אחד.

 

בפינה

פורסט גאמפ בדקה, סופרמן בהודית, נזכרים באהבה הראשונה ועושים אמנות עם כבלים של טלפון:

 

הגולש החרוץ עמית פ. הפגיז השבוע עם כמה סרטונים מגניבים:

החיים הם... - האפוס הקולנועי הכל-אמריקני "פורסט גאמפ" בעיבוד יעיל בהרבה מהמקור: כל שנדרש כדי לספר את סיפורו של הדביל ההיסטורי זו דקה אחת.

מבט חודר - שתי חולדות, ארבע עיניים. מי יישבר ראשון?

ציפור שיר - התוכי הלבן פרוסטי מאבד את העשתונות לשמע קולו של ריי צ'רלס.

סיפוק - חבורת גברים בלתי מחוטבים בעליל בביצוע לשיר Satisfaction.

 

בחנו את עצמכם - האם אתם מעודכנים במתרחש ב-Youtube, או, כמו שסבור יוצר האתר: "אתם לוזרים או זקנים או משהו".

 

אלחוטי - האיש שצייר על מפיות בעזרת קפה מכה שנית: הפעם הוא משתמש בכבלים ומעט דיו כחול כדי ליצור אמנות מקשיי החיבור של היומיום.

 

פרטיות זה פאסה - אם כבר שיתפתם תמונות, חלקתם סודות ועידכנתם את העולם במתרחש בקרביכם, זה הזמן להיזכר באהבה הראשונה שלכם ולדאוג שכולם ידעו מי, מתי ואיפה זה היה.

 

לא רק קארי - גיבור העל סופרמן, עכשיו בגירסת בוליווד ההודית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
קוצר לדקה. הנקס
צילום: איי פי
מומלצים