שתף קטע נבחר

אהרון ברק: נישואים אזרחיים - בתוך הרבנות

בכנס לכבוד הדיין, הרב שלמה דיכובסקי, הפורש לגמלאות, שנערך במכללת "שערי המשפט" קרא השופט בדימוס ברק לבתי הדין "לספק שירותי נישואים לכלל היהודים". הרב הראשי עמאר קרא ל"שלום" במאבק בין הערכאות וטען: "יש שרואים לעצמם מצווה אידיאולוגית להילחם בבתי הדין"

יש לאפשר נישואים אזרחיים במסגרת בתי הדין הרבניים, כך מציע הערב (יום ד') נשיא בית המשפט העליון לשעבר, השופט בדימוס אהרון ברק. "המשפט העברי מכיר בנישואים אלה גם בין יהודים כדין נישואי בני נוח", אמר ברק, "ונפלא מבינתי למה זה לא קורה". הוא הוסיף כי "הדבר יאפשר לבתי הדין לספק שירותי נישואים לכלל היהודים". ברק אמר את הדברים בכנס בנושא בתי הדין הרבניים שנערך במכללת "שערי משפט" שנערך לכבודו של דיין בית הדין הרבני הגדול, הרב שלמה דיכובסקי שפורש לגמלאות. 

 

ברק פנה לדיינים וקרא להם: "אתם חייבים למצוא פיתרון לבעיות של נישואים וגירושים של יהודים שמטעם זה או אחר לא רוצים או לא יכולים להינשא כדת משה וישראל, ולכן גם לא מתגרשים בגט". בהמשך, קרא להם לפתח את המשפט העברי - "מי ייתן ובית הדין יפעיל את ידענותו. המשפט העברי הוא חי והוא צריך להתפתח". ברק התייחס גם למתח שבין בתי המשפט לבתי הדין וכינה את המצב - "בלתי נסבל" וקרא לצמצם את מוקדי החיכוך בין הגופים.

 

הרב הראשי,

שלמה עמאר, המשמש גם כנשיא בית הדין הרבני הגדול טען בכינוס כי המלחמה בין שתי הערכאות פוגעת כמעט בכל זוג וגם בשמו הטוב של המשפט בישראל - "יש שרואים לעצמם מצווה אידיאולוגית או פוליטית להילחם בבתי הדין, אך יש לחלק בין זה לבין ביקורת עניינית. כשמפריזים - לא יודעים את הגבולות ומגיעים לדברים שלא ממין העניין ולא ממין הצדק". הוא הוסיף: "אנחנו אנשי המשפט צריכים להראות דוגמא שאפשר לשבת לדבר באהבה, בשלום ובידידות ולמצוא את הדרך לכך גם אם היא קשה".

 

חתן האירוע, הרב שלמה דיכובסקי, הידוע בפסיקותיו האמיצות, אמר: "דיין חייב לקחת על עצמו סיכונים הלכתיים במתן פסק הדין ולדעת שבפסיקותיו הוא יכול ליפול לגיהנום בעולם הבא ואולי גם בעולם הזה. אבל אי אפשר לפסוק פסק דין שיהיה אליבא דכולא עלמא ויהיה גלאט כשר על פי כל השיטות וכל הדעות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השופט ברק. "המשפט העברי חי"
צילום: יוני המנחם
הרב דיכובסקי. פורש
צילום: משולם לוי
מומלצים