שתף קטע נבחר

"התקלה" - הצגת הפרינג' הטובה של השנה

סצנת הפרינג' הישראלית סיכמה היום שנת פעילות תיאטרונית משובחת בטקס הענקת פרסי קיפוד הזהב. הזוכה הגדולה היא "התקלה" של שי פיטובסקי שזכה גם בפרס הבימוי

ההצגה "התקלה" זכתה בפרס הצגת הפרינג' הטובה לשנת 2008 בטקס חלוקת פרסי קיפוד הזהב של להקות ומרכזי הפרינג' בישראל, שנערך היום (ו') בתיאטרון הערבי-עברי ביפו החוגג עשור להיווסדו. "התקלה", הפקה של צוותא בבימויו של שי פיטובסקי, זכתה גם בפרס הבימוי.

 

"התקלה", שהחלה את דרכה כתרגיל בסמינר הקיבוצים, הלכה והתפתחה ואומצה בסופו של דבר על ידי צוותא. "המאפיין החזק של ההצגה הוא עיבוד הסיפור למחזה", נימק חבר השופטים את הזכייה. "זהו תיאטרון סיפור משובח שמאופיין בתנועה. שי פיטובסקי יצר עבודה מקורית, מלאת דמיון ויוצאת דופן". ההצגה זכתה גם בפרס עיצוב התלבושות שהוענק למעצבת כנרת טופז. חבר השופטים כלל השנה את עידן סובול, ננו שבתאי, אנה בניאל, נדב בושם, שרדי ג'אברין, גנית לב ארי, עופר עמרם, רענן פררה ועדינה חיימיס.


"התקלה". עבודה מקורית, מלאת דמיון ויוצאת דופן (צילום: אבי לוי)

 

את פרס השחקן החליטו השופטים להעניק ללביא זיטנר על תפקידו בהצגה "רומיאו ויוליה" של תיאטרון תמונע, שזכתה במקביל גם בפרס לעבודת אנסמבל של שחקנים. ההפקה, בעיבוד ובימוי של דפנה רובינשטיין, טל ברנר ועידו שקד, החלה את דרכה במסגרת פרויקט "ניסוי כלים" של בית ביכורי העתים. מדובר בהפקה ייחודית באופי העבודה עליה שמשלב קאסט שחקנים אחד שעבד עם שלושה במאים שונים. "ההחלטה להעניק ללביא זיטנר את פרס השחקן נובעת מהכישרון והכריזמה שלו לצד היכולת לעבוד בעת ובעונה אחת על אותו התפקיד עם שלושה במאים שונים", אמרו השופטים.

 

פרס השחקנית הוענק לעדי ביילסקי על תפקידה בהצגה "סיפור אהבה ארץ-ישראלי" שהפיק תיאטרון גבעתיים. ההצגה נכנסה לתחרות ברגע האחרון לאחר התלבטויות של חבר השופטים בשל היותה מונודרמה. על משחקה של ביילסקי בהצגה אמרו השופטים: "מדובר בשחקנית כובשת וסוחפת". פרס המבצע, המוענק לאמנים שאינם בהכרח שחקנים, ניתן לענבל לורי על משחקה בהצגה "האשה שיכולתי להיות", אותה גם כתבה.


"המערב הפרוע". פרס כתיבת המחזה (צילום: יוסי צבקר)

 

פרס עיבוד טקסט למחזה הוענק ליוסי רחמני על עבודתו על המונודרמה, "המנהרה". בנימוקיהם למתן הפרס אמרו השופטים: "רחמני הצליח להפוך חומר ספרותי של הסופר הדרום אמריקני, סבתו, לטקסט תיאטרון שהפך למונולוג מרתק וסוחף". פרס כתיבת המחזה הוענק לעלמה גניהר על "המערב הפרוע", הפקה של התיאטרון הערבי עברי ביפו.


"בעל הריחיים והטוחן". פרס עיצוב תפאורה (צילום: נמרוד שנית) 

 

פרס המוזיקה הוענק ליובל מסנר על המוזיקה המקורית שהלחין להפקה "אדם זבי דם" של תיאטרון הסימטה. פרס עיצוב תפאורה הוענק למירב אוחיון על עבודתה בהצגה "בעל הריחיים והטוחן" של הזירה הבין תחומית בירושלים. הפקה זו זכתה במקביל גם בפרס עיצוב התאורה שהוענק לאורי רובינשטיין. חבר השופטים החליט להעניק פרס מיוחד לשפה בימתית ייחודית לשתי הפקות והן "טרנקילה" בבימויה של אביטל דבורי ו"סיפורי סבתא" בהפקת במת מיצג. ציון לשבח הוענק להצגה "100" בבימויו של רן שחף המוצגת בתיאטרון תמונע.

 

רפרטואר מגוון

הנהלת פרס הפרינג' החליטה השנה לחלוק כבוד מיוחד לשלוש דמויות מפתח בעשייה התיאטרונית בישראל. פרסי מפעל חיים ויצירה הוענקו בטקס לשחקן הוותיק שמואל וולף ולמורה, השחקן והבמאי אמיר אוריין. פרס על תרומה מיוחדת לעולם התיאטרון הוענק לאדיב ג'השאן, ממייסדי התיאטרון הערבי-עברי.

 

"השנה התאפיינה בעושר ומגוון עצום של שפות תיאטרוניות שונות שראינו ברפרטואר, שכלל גם מוזיקה, גם מחול וגם תיאטרון סיפור ותנועה ולא מעט ניסיונות להתעמת עם טקסטים שהם חלק בלתי נפרד מלב הרפרטואר של התיאטרון בכלל, כמו למשל פרויקט שקספיר שהציגו תיאטרון תמונע" אומרת דינה זהר, מנהלת הפרס. "ראינו לנכון לציין גם את תיאטרון קרוב של ניקו ניתאי, שעובד בצורה מדהימה והוא דוגמה ומופת לתיאטרון שמתמודד עם קשיים ולמרות זאת מפיק בלי סוף יצירות מופלאות".

 

לדברי זוהר, השנה לראשונה החליטה המחלקה לתיאטרון במנהל תרבות להעניק לזוכים לצד הפסלון גם פרסים כספיים. הסכום הכללי של הפרסים יהיה 80 אלף שקל ובימים אלה עמלה עמותת הפרס על אופן חלוקתם. "סכום התמיכה צריך לזכות לאישור הממשלה עדיין", אומרת זוהר, "זו הסיבה לכך שאנחנו מתמהמהים, "הכוונה היא לעזור בעזרת הכסף לקבוצות הזוכות להפיק את ההפקות הבאות שלהם".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"המנהרה". פרס עיבוד טקסט למחזה
צילום: ארז שורצבאום
לאתר ההטבות
מומלצים