שתף קטע נבחר

ברוכים הבאים לטוויטר: מדריך למתחילים

שירות הרשת טוויטר יאפשר לכם להודיע לעולם מה שלומכם או לפלוט שנינות במגבלה של 140 תווים. איך מתחילים ומה זה הדבר הזה שעליו כולם מדברים? אהוד קינן לוקח אתכם לנבכי השירות

"טוויטר נועד לזמן בו אתם חושבים אוי, אני רוצה להוציא מפי חלקי משפטים מפגרים שלא חשבתי עליהם עד הסוף, אבל אלוהים העניק לי רק 70 או 80 שנה. אני חייב לתקצב את הזמן שלי". (הקומיקאי האמריקני פאטון אוסוולד על שירות טוויטר)

 

למי שלא מכיר, טוויטר הוא שירות המאפשר לכתוב מסרים קצרים ומיידים המכונים גם "טוויטים" (או טוויט ביחיד), כדי שהעולם יקרא. מדובר בשלב אבולוציה חדש של הודעות הסטטוס מתוכנות המסרים המידיים. אנשים הפכו ליצירתיים בהודעות הללו, אלא שלא היה להן הרבה קהל וגם לא נשמר להן ארכיון, וכאן בא טוויטר לתת על כך מענה.

 

חברות כמו פייסבוק וגוגל רוצות לשים את ידיהן על שירות הרשת הזה ולרכוש אותו,  למרות שאין לו עדיין מקורות רווח או מודל עסקי מגובש - והוא חי מכספי משקיעים סבלניים, כהגדרת אחד המייסדים, ביז סטון.  

 


 

יתכן שמדובר בטרנד שיחלוף כלעומת שבא וימצא את עצמו בבית הקברות של האינטרנט לצד הצ'טים. אך אם בכל זאת החלטתם לחלוק את חייכם ב-140 תווים להודעה, לא חייבים לקפוץ למים הקרים ולמצוא את עצמכם אבודים בים הטוויטים, עקבו אחרי המדריך הזה, שיקח אתכם מהטוויט הראשון במחשב ועד לעדכונים שוטפים ומהירים מהסלולרי במהלך הופעת רוק.

  

לכל טוויטריסט יש שם

אחרי שגלשתם לאתר twitter.com, ראשית תצטרכו לבחור שם או כינוי שיהיה מזוהה איתכם בטוויטר - והוא גם יופיע בכתובת הטוויטר שלכם כך twitter.com/yourname.

 

הקרב על השמות דומה לקרב על דומיינים או שמות קצרים באימייל. ככל שתחכו יותר זמן, כך גדל הסיכוי שמישהו כבר תפס לכם את השם ותצטרכו לבחור ב-Aviv2001 או משהו כזה.


 

רצוי לבחור את השם האמיתי שלכם, או כינוי שמאוד מזוהה איתכם, ובכל מקרה לעדכן בפרופיל שם שאפשר לזהות. גם כי שמות בדויים באינטרנט – מקומם בשנות ה-90, וגם כי אם חבריכם יקבלו הודעה ש"Klopteter" עוקב אחריהם, ואין להם מושג מי זה - סביר להניח שהם יתעלמו או יחסמו אתכם.

 

תחת תפריט Settings תוכלו לשנות את הפרופיל ואת התמונה. רצוי שהפרטים יהיו מעודכנים בשביל שיידעו מי אתם, כאשר מתחילים לקרוא אתכם.

 

כמה חסידים יש לכם?

שם המשחק בטוויטר הוא ה-Followers - "עוקבים", או "חסידים" בתרגום חופשי - אלה האנשים שנרשמו לקבל מכם עדכונים ולקרוא באופן קבוע את מה שאתם כותבים. האחרים פשוט יכולים להגיע לעמוד שלכם ולשוטט בו. תחרויות אגו מטופשות שונות מנסות לקבוע למי יש יותר גדול על פי מספר העדכונים, התגובות והעוקבים. לברק אובמה יש למעלה מ-700,000 גולשים שמחכים למוצא פיו. אם יש לכם 20 - זה גם סבבה. 


 

לפני שתתחילו לעקוב אחרי אנשים, קחו כמה שעות או כמה ימים ועדכנו במספר טוויטים. הם יכולים להיות מתחכמים, מבולבלים או סתם תגובות לחברים. בכל מקרה כשמישהו רואה שאתם עוקבים אחריו עדיף שיכנס למקום שיגרום לו לרצות לעקוב אחריכם - אז כדאי שיהיו לכם כבר כמה עדכונים ולא עמוד שומם.

 

דרך אחת לעקוב ולהיעקב היא להכניס את פרטי המייל שלכם במסך שעולה מיד אחרי ההרשמה. בשלב הראשון הוא יחפש ברשימת אנשי הקשר שלכם כתובת הרשומות לטוויטר, ובשלב השני יאפשר לכם לשלוח הזמנה המונית לרשימת התפוצה שלכם, שיבואו לעקוב אחריכם בטוויטר.


 

שימו לב לא לשלוח הזמנות כאלה לאנשים שבטעות נקלעו לרשימה שלכם ואתם לא באמת בקשר איתם. זה סתם טורדני. בטוויטר מבטיחים שנעשה שימוש בסיסמה רק לשם שליפת אנשי הקשר, אבל אם בחרתם בשיטה זו מומלץ, ליתר בטחון, לשנות את הסיסמה במייל אחרי השימוש. במסך הבא תקבלו המלצות של טוויטר לאנשים לעקוב אחריהם - והם יתווספו לרשימה שלכם.

 

לא חייבים לקרוא את כולם

אחרי שתתחילו לפרסם טוויטים, תתחילו לקבל תגובות, ותראו שמצטרפים אליכם עוקבים חדשים. כל פעם שאתם עוקבים אחרי מישהו הוא מקבל על כך הודעה. שום כלל נימוס לא מחייב אתכם לעקוב בחזרה באופן אוטומטי אחרי כל מי שעוקב אחריכם. לפעמים יהיו אלה ספאמרים, אנשים משעממים, או נודניקים שמציפים לכם את הטוויטר בדברי הבל. אז אל תוסיפו כל אחד ואל תעלבו אם לא מוסיפים אתכם. כמו ברשתות חברתיות, לא כל אחד צריך להיות חבר של אחר.

 

בשביל לעקוב אחרי עוד אנשים פשוט שוטטו בטוויטר ולחצו Follow מתחת לתמונה שלו. מישהו משגע לכם את השכל ואתם רוצים להפסיק? לחצו Unfollow.

  

דברו קצר, או שתעברו לבלוג

"היצירתיות מקבלת השראה מההגבלה הזו", אמר סטון בראיון לסטיבן קולבר. אם אתם רגילים כבר למסרונים בטלפון (שבעברית אף מוגבלים ל-70 תווים) או למברקים, לא צריכה להיות לכם בעיה. אתם יודעים לתמצת ולהתבטא בקצרה.


 

 

חישבו מה יש לכם להגיד, והיו ענייניים וקצרים, אבל לא קצרים מדי, כמו השירות הפארודי פלאטר שנותן רק 26 תווים. אם אתם מוצאים את עצמכם כותבים הודעות רציפות אחת את השניה, או מתאמצים לקצר עד כדי כך שההודעות יוצאות עילגות ולא קוהרנטיות - עזבו את טוויטר ופשוט פתחו בלוג. שם העולם מוכן לסבול הרבה יותר תווים מ-140. 142 - בהתחשב ביכולת הריכוז של הגולש הממוצע. 

 

מה אתם עושים? למי אכפת

כמובן שלא חייבים לעדכן רק במה שאתם עושים באותו רגע. זה כבר מזמן לא העניין בסטטוסים. אנשים בטוויטר חולקים את מחשבותיהם, פניני חוכמה ושנינויות, מגיבים באופן מיידי וחי מאירועים כמו כנסים, הופעות תוכניות טלוויזיה ומשדרי חדשות, וכמובן מנצלים את הטוויטר כפלטפורמה לטוקבקים לכתבות או שליחת קישורים מצחיקים או מעניינים.

 

מכיוון שקישורים הם ארוכים, לרוב, ויכולים לתפוס חלק נכבד ממגבלת התווים הטוויטר מקצר אותן באמצעות tinyurl. תוכלו גם להשתמש ידנית בשירותים כמו bit.ly, משם תוכלו גם לשלוח עדכונים ישירות לטוויטר שלכם.

 

טוויטר גם מאפשר לקיים דיונים ולהגיב אחד לשני. הקליקו על איור החץ כדי לכתוב תגובה, והשם של החבר שאתם מגיבים לו יופיע בתחילת הטוויט.

 

כך, כשיגלשו לטוויט שלכם יוכלו לדעת בדיוק למי ולמה הגבתם. שימו לב שרק מי שעוקב אחריכם ואחרי הכותב המקורי יראה את התגובה בעדכונים שלו - כדי שלא ירגיש מחוץ לשיחה. אם הוא יגלוש לעמוד הטוויטר שלכם, הוא יראה הכל. אם אתם מגיבים ומגיבים לכם והשיחה נהית פנימית ואישית מדי, עשו טובה לעולם ולמי שעוקב אחריכם, ועברו להתכתבות פרטית במייל או מסרים מידיים. 

 

לעדכן מכל מקום

כמו בכל שירות אינטרנטי, גם את טוויטר לא חייבים לעדכן רק מהאתר, ואפשר להשתמש בשירותים נלווים. אם אתם ממילא כל היום בפייסבוק, תוכלו להעזר ביישום של טוויטר שגם יאפשר לעדכן את הסטטוס בטוויטר ובפייסבוק במקביל.

 

אם אתם גולשים בדפדפן פיירפוקס תוכלו להוריד את TwitterFox. תוסף קטן שישב בתחתית הדפדפן בו תוכלו לקרוא עדכונים של חבריכם, ולפרסם טוויטים שלכם - במספר חשבונות. יש כמובן גם תוספים אחרים.

 

בסלולרי, טוויטר תומך בעדכון ב-SMS אך למספר באנגליה מה שיהפוך כל שיהוק שלכם לשיהוק יקר מאוד. במקום זאת, אפשר לגלוש ישירות לאתר Twitter מהטלפון הסלולרי, או להוריד את תוכנת Fring - תוכנת מסרים מידיים שיש לה גירסאות לשלל טלפונים, ויודעת להתחבר גם לשירות Twitter. אפשר גם להשתמש בתוכנת Twibble הייעודית לטוויטר ומתאימה למספר מכשירים - תוכנה זה גם תאפשר לכם לשלוח את המיקום ממנו נשלח הטוויט, אם אתם מעוניינים בכך והמכשיר שלכם מצויד במקלט GPS.

 

למרות שלטוויטר אין תוכנה רשמית ל-iPhone, מפתחים רבים פיתחו תוכנות עצמאיות, שיאפשרו לבעלי הסלולרי של אפל לעדכן את החשבון שלהם במהירות ובקלות. רוב התוכנות משתמשות גם במאפיינים המתקדמים של המכשיר, ומאפשרות לצרף מיקום (בעזרת שבב ה-GPS) ותמונות (בעזרת המצלמה המובנית) באופן אוטומטי. תוכנות המומלצות ביותר הן Tweetie, שזמינה בתשלום של שלושה דולרים, או Twitterific החינמית, שכוללת גם פרסומות - חפשו אותן בחנות היישומים. 

 

מילון: מה זה #@ RT?

בשביל שלא תמצאו את עצמכם מתבלבלים ועוסקים בפיענוח צפנים - הנה מילון קצר לסימנים מקובלים בטוויטר:

  

@ - מוצמד בדרך כלל לכינוי בטוויטר, למשל ynetcomp@. המשמעות היא שההודעה מתייחסת ל-ynetcomp או מגיבה על טוויט שהוא כתב.

 

RT או Retweet - המקבליה הטוויטרית ל"העבר" או "Forward" באימייל. פרסום מחדש של הודעה של משהו אחר בשביל לחשוף אותה גם בפני העוקבים שלכם. לאחר מכן יבוא שמו של מפרסם ההודעה המקורי עם @.

 

# - מוצמד למילות מפתח או נושאים שהרבה גולשים כותבים עליהם, כמו bigbrother - לאח הגדול, tlv100 - לחגיגות המאה של תל אביב וכדומה. כך ניתן להגיע יותר בקלות לטוויטים בנושאים הללו באמצעות חיפוש שלהם (כולל הסולמית).

 

כך, כשתכתבו RT @ynetcomp learn about #twitter בעצם פרסמתם מחדש טוויט של ynetcomp הקורא לאנשים ללמוד על טוויטר.

 

תהנו כל עוד זה נמשך

עכשיו כשאתם מצויידים בכל המידע על טוויטר וכללי הנימוס שלו – צאו, פרסמו טוויטים, אספו עוקבים, קראו עדכונים של אחרים, וכשיימאס לכם אחרי שבוע - תוכלו לחזור לחיים היום יום שלכם - מבלי לדווח לעולם שכרגע אתם באמצע הספונג'ה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
וותיק בטוויטר. עמוד הטוויטר של ביז סטון
מומלצים