שתף קטע נבחר

הקרנית של סימון בן ה-20 השיבה ראייתו של עידו

במשך 21 שנה ראייתו של עידו למדן היתה מטושטשת עקב תאונת עבודה שעבר, במהלכה התפוצץ לו פגז ישן בין הידיים. הוריו של סימון בן ה-20, שנפטר כתוצאה ממום לב מולד, ביקשו לתרום את אבריו. את הקרנית שלו קיבל עידו, שעכשיו רואה 6:6

21 שנים לאחר שנפגע בעינו מפגז שב עידו למדן (61) מקיבוץ נגבה, לראות בצורה חדה ובהירה. למדן נפצע מפיצוץ פגז ישן, לאחר הפציעה הושתלה בעינו עדשה מלאכותית, שגרמה לו לבצקת ולטשטוש ראייה. השבוע עבר למדן השתלה של קרנית שנתרמה על ידי משפחתו של צעיר שנפטר ממום לב מולד. הניתוח שעבר למדן כלל הוצאת עדשה מלאכותית והשתלת עדשה וקרנית חדשות שישיבו לו את ראייתו.

 

"לפני 21 שנים, במסגרת ההכנות לאירועי יום העצמאות בקיבוץ נגבה, הקמתי תערוכה והצבתי נפלים של פגזים מהקרבות הקשים שהיו באזור במלחמת השחרור. במהלך הריתוך התפוצץ אחד הפגזים ורסיסים חדרו לבטן ולעיניים, למרות ששמתי מסכה. הובהלתי לבית החולים לאחר שרסיסים של הפגז חדרו לשתי העיניים ונאלצו להחליף לי עדשה בעין שמאל. עברו 20 שנים שבהם ראייתי היטשטשה לגמרי בעין שמאל ועדיין קיימים רסיסים בעין ימין. השבוע קיבלתי טלפון ממחלקת עיניים שנמצא תורם והוזמנתי לניתוח השתלת קרנית במטרה שישפר את ראייתי".


רואה ברור אחרי 20 שנה (צילום: בי"ח קפלן)

 

פרופ' איילה פולק, מנהלת מחלקת עיניים בקפלן אמרה כי לעידו הושתלה בעבר עדשה מלאכותית שגרמה לבצקת בקרנית מכיוון שנעה בעין בחופשיות. "בניתוח הוצאה העדשה המלאכותית והוכנסה עדשה חדשה שנתפרה לקשתית. בנוסף, נוקו שרידי רסיסים שהיו בתוך העין מאז הפגיעה לפני כעשרים שנה והושתלה בהצלחה קרנית שנתרמה זמן קצר לפני הניתוח".

 

בשבוע שעבר הושתלו בקפלן 12 קרניות, שנתרמו על ידי משפחות נפטרים. לדברי פרופ' פולק, "השתלת הקרניות מצילה את מאור עיניהם של המושתלים, אשר חלקם לא ראו זמן רב. מהציבור אנו מבקשים להסכים לתרומת איברים כי זו הדרך היחידה לטפל באותם אנשים. החיוך שלהם לאחר שהם פוקחים את עיניהם ומתחילים לראות נותן לנו, הרופאים, המון כוח ותקווה".

 

הקרנית שהושתלה היתה שייכת לסימון שירטה ברונר (20) מגן-יבנה, שנפטר ממום לב מולד. הוריו, אנה ודייגו ברונר הסכימו לתרום את איבריו, בהם הקרניות. "מאז שאנחנו צעירים חשבנו באופן חיובי על עניין תרומת האיברים",

אמרה אנה. "סימון היה ברשימה להשתלת לב ומצבו החמיר, ולכן לא ניתן היה לעשות השתלה. לאחר מותו הצענו לרופאים בקפלן לתרום את אבריו. עשינו את הצעד הזה כי סימון היה עושה אותו דבר. הוא היה ילד חם ורגיש וזה החינוך שקיבל בבית".

 

האב דייגו, הוסיף כי בחרו בצעד הטוב ביותר שיכלו לעשות ברגע קשה זה: "אנחנו מתרגשים לשמוע בתוך הכאב שמישהו יראה בזכות הבן שלנו. בהזדמנות זו, אני רוצה לפנות לחברי הכנסת שיעבירו חוק דומה לזה הקיים בארגנטינה, שם רק מי שמסרב לתרום איברים צריך לחתום על כך. אני פונה גם לציבור במדינת ישראל שיסכימו לתרום איברים כדי להציל חיים של אחרים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות בית החולים 'קפלן'
רואה עולם. עידו למדן
צילום: דוברות בית החולים 'קפלן'
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים