שתף קטע נבחר

הקלאסיקה של פסח: עוגיות קוקוס ובוטנים

יש מאכלי פסח שכבר הפכו לקאלסיקה - עוגיות בוטנים ועוגיות קוקוס הם דוגמא טובה לכך. אפשר לקנות בחנות, אבל הרבה יותר כיף להכין בבית

אנו ממש בפתחו של פסח, את רוב ההכנות, הקניות וההיערכויות לחג הנפלא הזה כבר עשינו. עכשיו אנו מגיעים לחלק הכי כיפי (כך אני רואה זאת) - החלק המתוק, שאהוב על כולם. נכון, כיום אפשר למצוא בחנויות שפע של עוגות ועוגיות כשרות לפסח. אפשר לקנות מן המוכן ובכך לחסוך את העבודה והתעסקות בהכנת המנה האחרונה, אולם לדעתי אין כמו עוגה ואו עוגיות שמכינים בבית כשכל הילדים נרתמים לעשייה - זה קוצץ, השני בוחש ולבסוף מקבלים תוצאות נפלאות - גם במראה ובעיקר בטעם. בחרתי להציע עוגת אגוזים עשירה ושתי עוגיות כשרות לפסח שבדרך כלל קונים בחנות. חשבתי שיהיה נחמד לנסות להכין בבית.

 

טיפסקל

  • כיום ישנם סוגים שונים של קמח מצה. רצוי להשתמש בזה המיוחד לעוגות. במידה ואתם משתמשים בקמח מצה רגיל רצוי לנפותו, כך מקבלים קמח עדין.
  • על בסיס המתכון לעוגיות קוקוס אפשר להכין עוגיות שקדים או לשלב חצי כמות פתיתי קוקוס וחצי כמות שקדים טחונים.

 

עוגת אגוזים חגיגית

יש להכין את המלית יום קודם לאפייה ולקרר במשך הלילה.

 

המרכיבים (לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ):

למלית:

2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)

100 גרם שוקולד מריר

1 כף סוכר

1 כפית אבקת קפה נמס

1 כף ליקר קפה

לעוגה:

6 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים

1 כוס סוכר

1 כף מים

1 כף מיץ לימון

100 גרם אגוזי מלך טחונים

100 גרם אגוזי פקאן טחונים

100 גרם קמח מצות או פירורי ביסקוויטים כשרים לפסח

1 כפית אבקת אפייה

לשימון התבנית – תרסיס שמן, מחמאה או מרגרינה

לעיטור:

סירופ שוקולד

1/2 כוס אגוזי מלך גרוסים 


(צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

אופן ההכנה:

  1. המלית: שמים את השמנת, השוקולד, הסוכר ואבקת הקפה בסיר קטן ומחממים על אש קטנה מאוד. בוחשים, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מקררים למשך לילה. למחרת, מקציפים את המלית במערבל לקרם יציב וחלק.
  2. מקציפים את החלמונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה, מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר וממשיכים להקציף עד שהתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את המים ומיץ הלימון ומקציפים עוד דקה או שתיים.
  3. מוסיפים לקצף החלמונים את האגוזים, קמח המצה או פירורי הביסקוויטים ואבקת האפייה, ומקפלים בעדינות.
  4. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה, מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר וממשיכים להקציף לקצף נוקשה. מקפלים את הקצף אל תערובת החלמונים.
  5. משמנים את התבנית, יוצקים לתוכה את הבלילה ומשטחים את פניה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. אופים כ-35 דקות, או עד שהקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש. מניחים לעוגה להצטנן.
  6. חוצים את העוגה לשניים, לרוחבה, ומורחים את החצי התחתון במחצית מכמות הקרם. מכסים במחצית העוגה העליונה ומצפים את כל העוגה ביתרת הקרם. מזלפים על העוגה סירופ שוקולד ומעטרים באגוזי מלך גרוסים.

 

עוגיות בוטנים

העוגיות הכי אהובות בחג הפסח. נכון, פשוט יותר לקנות אותן מוכנות, אך נחמד להכינן בבית בעזרת הילדים, טעמן הרבה יותר משובח.

 

המרכיבים (ל-35-40 עוגיות):

1/2 2 כוסות בוטנים קלויים ללא מלח, טחונים

1/2 1 כוסות קמח מצה דק, מנופה

1 כוס סוכר

2 ביצים

200 גרם חמאה או מרגרינה בלי מלח לקבלת עוגיות פרווה

קורט מלח

1/4 כפית תמצית שקדים איכותית

תבנית אפייה שטוחה

נייר אפייה

מרגרינה לשימון תרסיס שמן

לקישוט:

1/2 כוס חצאי בוטנים קלופים וקלויים, ללא מלח


(צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

אופן ההכנה:
  1. שמים את כל החומרים בקערה ולשים בידיים, לקבלת בצק אחיד.
  2. צרים מהבצק כדורים בקוטר 2- 1/2 2 ס"מ.לוחצים קלות באצבע במרכז כל עוגייה, ליצירת גומה.
  3. משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה. מסדרים את העוגיות בתבנית, במרווחים של 2 ס"מ. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  4. נועצים בגומה שבכל עוגייה חצי בוטן קלוי ואופים 30-25 דקות. יש להשגיח על העוגיות, משום שזמני האפייה יכולים להשתנות מתנור לתנור. מצננים ומאחסנים בצנצנות זכוכית אטומות.

  

עוגיות קוקוס

עוגיות הקוקוס חוגגות איתנו בפסח ובחגיגות המימונה הן מופיעות בגוונים שונים של ורוד ירוק ומוקה. אתם מוזמנים להכינן בגרסה הלבנה או להוסיף לתערובת העוגיות גוונים לפי טעמכם.

 

המרכיבים (ל-60 עוגיות גדולות):

2 כוסות סוכר

6 חלבונים

400 גרם פתיתי קוקוס

1 כף קמח מצה דק, מנופה

1 כף קמח תפוחי אדמה

 

כלים:

תבנית אפייה שטוחה

מרגרינה או תרסיס שמן - לשימון

עטרות נייר מס' 3

לעיטור:

שקית זילוף

צנתר כוכבי רחב

סוכריות מזרה צבעוניות או נטיפי שוקולד או כוכבים צבעוניים מסוכר 


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי, במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף נוקשה.
  2. מוסיפים את הקוקוס, קמח המצה וקמח תפוחי האדמה לקצף, בשתיים עד שלוש פעמים, ומקפלים בעדינות כדי שלא ישבור את בועות האוויר שבקצף.
  3. משמנים את התבנית ומסדרים בתוכה את עטרות הנייר. ממלאים את שקית הזילוף בקצף ומזלפים אל כל עטרה תלולית(במקום לזלף ניתן למלא את העטרות בעזרת שתי כפיות).
  4. זורים על העוגיות סוכריות מזרה או נטיפי שוקולד או כוכבי סוכר צבעוניים. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  5. אופים 50-45 דקות. מצננים ושומרים בצנצנות זכוכית אטומות.

 

לאתר הבית של פסקל לחצו כאן

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים