שתף קטע נבחר

חפף - הסופגניות של פסח

מסתבר שסופגניות יש גם בפסח - ולא רק בחנוכה. פסקל פרץ-רובין מגישה מתכון תוניסאי ל"חפף" - סופגניות קלילות מקמח מצה, המוגשות עם סירופ מתוק ואגוזים

 

 

סופגניות של פסח ("חפף")

מתכון של פסקל פרץ-רובין

 

סופגניות מתוקות מהמטבח הטוניסאי, שם הן נקראות "חפף" שפירושו "קליל". ילדיי מכנים אותן "הקליליות של סבתא אסתר".

 

המרכיבים (ל-30 סופגניות):

6 כפות קמח מצה

4 כפות מים

8 ביצים קטנות או 6 גדולות

3 כפיות ברנדי

שמן לטיגון עמוק

לסירופ:

כוס וחצי סוכר

1 כוס מים

מיץ מחצי לימון

לעיטור:

1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים

מעט סוכריות צבעוניות

 

אופן ההכנה:

  1. הסירופ: מבשלים סוכר, מים ומיץ לימון בסיר כ-25 דקות, עד שמתקבל סירופ צמיגי.
  2. הסופגניות: מערבבים קמח מצה ומים. טורפים (אפשר במערבל) במהירות נמוכה, ומוסיפים ביצה אחר ביצה בהדרגה.
  3. מוסיפים ברנדי ומערבבים, עד שנוצרת תערובת אחידה.
  4. מחממים שמן בסיר, לטיגון עמוק. נוטלים מהתערובת באמצעות כף ויוצקים לשמן (משתדלים ליצור כדורים שווים).
  5. מטגנים 2-3 דקות משני הצדדים, עד הזהבה. מוציאים ומעבירים למסננת, או לצלחת שרופדה בנייר סופג.
  6. יוצקים את הסירופ לקערת הגשה ומוסיפים לתוכו את הסופגניות (אפשר להגיש עם הסירופ, או לסנן אותו). מעטרים באגוזים וסוכריות ומגישים.

  

לאתר הבית של פסקל לחצו כאן

  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא רק בחנוכה. סופגניות של פסח
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים