שתף קטע נבחר

גאורגיה: רבבות הפגינו נגד הנשיא סאאקשווילי

המפגינים מחו על החלטותיו של הנשיא הגאורגי, שהביאו לדבריהם למלחמה עם רוסיה. "אין לנו ברירה אחרת, אלא להישאר פה עד הסוף", הבטיחו המפגינים שדורשים לקיים בחירות

הפגנת ענק בגאורגיה נגד הנשיא: לפחות 60 אלף בני אדם הפגינו בצהריים (יום ה') מול הפרלמנט הגאורגי בטביליסי. המפגינים קראו לנשיא מיכאיל סאאקשווילי להתפטר מתפקידו. הם נשאו שלטים ואמרו כי לא יפסיקו את המחאה עד שייקבע מועד לבחירות חדשות. במהלך ההפגנה ירו שוטרים גז מדמיע.

 

גאורגים רבים מתחו בחודשים האחרונים ביקורת על המלחמה העקובה מדם שאליה הוביל סאאקשווילי את ארצו בקיץ האחרון מול רוסיה. לדברי המפגינים, הנשיא סאאקשווילי עשה יותר מדי טעויות ולכן הוא לא יכול להישאר בתפקידו עד שנת 2013.

 

"אין לנו ברירה אחרת, אלא להישאר פה עד הסוף. עד שיהודה איש קריות של הגאורגים יתפטר", אמר לבן גצ'צ'לידזה, איש האופוזיציה שהפסיד לסאאקשווילי בבחירות לנשיאות לפני כשנה. הוא הזכיר בדבריו את שליחו של ישו, שלפי הברית החדשה בגד בו והסגירו למשפט. המפגינים גם מתחו ביקורת על הממשלה, שלדבריהם מפעילה לחץ על מערכת המשפט והתקשורת.

 

"היום זה יום משאל העם של גאורגיה", אמר אירקלי אלאסניה, שהיה עד לאחרונה שגריר גאורגיה באו"ם  - וכיום הוא אחד ממתנגדיו של הנשיא.

 

דיפלומטים אומרים שמעמדו של סאאקשווילי נותר חזק למרות המלחמה, למרות העריקות ממחנהו והשינויים התכופים בקבינט העלו ספקות לגבי סגנון המנהיגות שלו.


מפגינים מול הפרלמנט בטביליסי (צילום: רויטרס)

 

"מזמן לא ראיתי אחדות בקרב הגאורגים זה זמן רב מאוד", אמרה אחת המפגינות אלנה גבריזדה, מובטלת בת 47. "אנחנו נעמוד פה עד הסוף".

 

המפגינים ציינו גם 20 שנה בדיוק להפגנת הדמים נגד המשטר הסובייטי, בה נהרגו 16 בני-אדם וכ-200 נפצעו.

 בבוקר, עוד לפני ההפגנה הצטרף סאאקשווילי למאות בני-אדם שציינו את יום השנה ליד הפרלמנט. "גאורגיה היום, כפי שלא היה בעבר, זקוקה לאחדות ולנחישות. אנחנו מדינה דמוקרטית ולאנשים יש דעות שונות".

 

במקביל, הכחישה המשטרה בגאורגיה את האשמות של אנשי האופוזיציה, לפיהן נעצרו כ-60 פעילים בעיר רוסטבי, שנמצאת דרומית מזרחית לטביליסי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סאאקשווילי. הפגנת המונים נגדו
צילום: AP
צילום: רויטרס
מספק פרשנות היסטורית, גצ'צ'לידזה
צילום: רויטרס
מומלצים