שתף קטע נבחר

מנהיג ה"שיין פיין" ביקר בעזה: זה כלא פתוח

ג'רי אדמס, מנהיג הזרוע הפוליטית של המחתרת האירית, אמר לאחר פגישתו עם ראש ממשלת חמאס: "המציאות היא שהישראלים והפלסטינים רוצים לחיות זה לצד זה. אחרי פגישתי עם הנייה, אני מאמין שהדבר אפשרי"

מנהיג הזרוע הפוליטית של המחתרת האירית (IRA), ג'רי אדמס, נועד אמש (יום ד') ברצועת עזה עם ראש ממשלת חמאס, איסמעיל הנייה. "עזה היא עדיין כלא באוויר פתוח", אמר האורח האירי.

 

אדמס, שנועד עם הנייה במשך כשנה, אמר לאחר הפגישה כי הוא יצא ממנה "מעודד". "מר הנייה אמר לי שחמאס מעוניין בשלום", הוא הסביר. עוד לפני הפגישה עם ראש ממשלת חמאס סייר האיש, העומד בראש ה"שין פיין", ברצועה ושוחח עם תושבים ואנשי ציבור.


יצא מעודד. אדמס בפגישה עם הנייה (צילום: רויטרס)

 

"אני מרוצה שדיברתי ישירות עם הנייה. ציינתי בפניו את עמדת השיין פיין, שצריכה להיות הפסקה של כל מעשי האיבה והפעולות החמושות על-ידי כל הצדדים", הוא אמר. "המציאות היא שהישראלים והפלסטינים רוצים לחיות זה לצד זה. אני מאמין שרוב האנשים רוצים בפתרון של שלום. אחרי פגישתי עם הנייה, אני מאמין שהדבר אפשרי".

 

הוא גם הביא מנסיונו בצפון אירלנד: "המנהיגים של ישראל והפלסטינים צריכים לדבר זה עם זה. זה עבד באירלנד". היום ביקר אדמס בשדרות ובכפר עזה. לדבריו, בכירים בישראל סירבו להיפגש איתו.

 

המחתרת האירית פעלה במשך עשרות שנים, במהלכם היה הארגון אחראי להרג של קרוב לאלפיים בני אדם בצפון אירלנד. שפיכות הדמים הסתיימה בחלקה הגדול ב"הסכם יום שישי הטוב" שנחתם ב-1998. המחתרת האירית התחייבה ב-2005 להתפרק מנשקה ולפעול למען הגשמת מטרתה להביא לאיחוד אירלנד בדרכי שלום.

 

בין ה-IRA לחמאס קיימם קווי דמיון אשר קשה להתעלם מהם - בעיקר בנוגע למעבר מדגש על פעילות טרור לדגש על פעילות פוליטית שתופסת אחיזה בשלטון.

 

לפני כמעט ארבע שנים, אחרי שלושה עשורים של פעילות טרור עקובה מדם שהותירה יותר מ-3,000 קורבנות בצפון אירלנד ובריטניה,

 הודיעה המחתרת האירית כי היא זונחת את מאבקה האלים ומניחה את נשקה לטובת מאמץ להגשים את יעדיה - איחוד צפון אירלנד והרפובליקה של אירלנד והפסקת השלטון הבריטי - באמצעים פוליטיים לגיטימיים.

 

בשיא פעילותו קיים ה-IRA קשרים עם ארגוני טרור ותנועות שונות ברחבי העולם, בין היתר עם פתח ועם חיזבאללה. מומחים ציינו שצפון אירים התאמנו במחנות של הפלסטינים במדינות ערב ובתמורה העניקו להם סיוע באירופה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אדמס והנייה ברצועה
צילום: רויטרס
מומלצים