יום אבל באיטליה: קורבנות הרעש מובאים לקבורה
ימים ספורים לאחר רעש האדמה הקטלני בל'אקווילה נערך טקס קבורה המוני בראשות קרדינל מהוותיקן. זה לצד זה הוצבו 200 ארונות ברחבת האקדמיה לשוטרים. ילדים מיררו בבכי על הוריהם, והממשלה הכריזה על יום אבל והבטיחה להמשיך לחפש אחר ניצולים. מספר הקורבנות עומד על 287
איטליה קוברת את קורבנות הרעש. הלוויה המונית של הרוגי רעידת האדמה באיטליה נערכת היום (ו') בפאתי העיירה ל'אקווילה. בין הנוכחים בטקס בני משפחותיהם של הקורבנות, בכירים בוותיקן ודמויות מפתח בפוליטיקה האיטלקית. במקביל, הוכרז במדינה יום אבל לאומי לזכרם של 287 קורבנות הרעש.
קרובי משפחה ממררים בבכי נאספו מסביב לארונות שהוצבו באקדמיה לשוטרים בעיירה. כ-200 ארונות קבורה הוצבו שם, מסודרים בארבע שורות. רבים מהארונות כוסו בזרי פרחים ובתמונות המתים. האבלים נישקו את הארונות, והתיישבו לידם, נושאים תפילה וממתינים לתחילת הטקס. בין האבלים ניתן היה להבחין בבירור בילדים קטנים שאיבדו את הוריהם, ובהורים המתאבלים מעל ארונות ילדיהם הקטנים, שסומנו בכובעים לבנים.
את ההלוויה מובילים הארכיבישוף של ל'אקווילה, ג'וספה מולינארי, ובכיר מטעם הוותיקן, הקרדינל טרציסיו בטרונה.
ראש הממשלה, סילביו ברלוסקוני, ובכירים נוספים בממשלתו, נכחו בטקס, שנערך באוויר הפתוח משום שאף כנסיה באזור אינה יציבה דיה כדי להכיל את רבבת המשתתפים. "היום הוא יום של כאב גדול. איך מישהו יכול לא להגיב לכאב שכזה?" אמר ברלוסקוני והוסיף: "אלה הם המתים שלנו. אלה הם המתים של האומה כולה".
איטליה רועדת
- רבבות איבדו בתיהם: הכאב לא יישכח
- יממה אחרי: צעירה חולצה בחיים
- ברלוסקוני לנפגעים: דמיינו שאתם בנופש
- זוהתה גופת חוסיין חמדה הישראלי
"יש פה הרבה עצב, אבל גם הרבה כעס", אמר פיירו פארו, שהגיע לחלוק כבוד אחרון לידידת משפחתו פאולה פוגלייסי, בת ה-65, שנהרגה יחד עם בנה ג'וספה בן ה-45. "הבניינים פשוט קרסו", הסביר. "זה לא אמור היה לקרות".
אתר החדשות הבריטי BBC דיווח כי נשיא איטליה, ג'יורג'יו נפוליטנו, אמר במהלך ביקורו באזור כי מספר ההרוגים הרב נובע בעיקר בשל המבנים הרעועים. לדבריו, "חוסר אחריות עקבית" בעיצוב המבנים המודרניים בעיירה הוא שהוביל לכך שרעידת האדמה שאירעה ביום שני האחרון הפכה לאסון.

אבלים באיטליה (צילום: AP)
הממשלה הרחיבה עד ליום ראשון את החיפושים אחר ניצולים שאולי עודם קבורים תחת ההריסות, אך כוחות החילוץ מאמינים כי הסיכויים למצוא ניצולים קלושים. לכן יתמקדו הכוחות בחילוץ גופות ובהערכת הנזק שנגרם.
"כל עוד אנחנו יודעים שיש אנשים מתחת להריסות, אנחנו נמשיך לחפש, למרות שאנחנו בטוחים שהם מתים", אמר אחד הכבאים במקום לסוכנות הידיעות "רויטרס". לדבריו, "המשפחות צריכות לדעת מה בדיוק קרה ליקיריהן".

(צילום: רויטרס)
כשהוא נחנק מדמעות אמר מולינארי מוקדם יותר היום למתפללים במחנה האוהלים שהוקם לפליטים כי הוא "לא יכול לומר שום מלים מלומדות על מה שקרה, אבל אני יכול להגיד שישו הגיע". האפיפיור, בנדיקטוס ה-16, ציין אתמול את "יום חמישי הקדוש" במיסה הכוללת ברכה על שמנים קדושים, שחלקם נשלחו לאזור האסון, כמחווה של סולידאריות.
הממשלה נזעקה אף היא לסיוע לניצולים, והתגייסה על-מנת להקל לפחות את העול הכלכלי שעל צווארם. אתמול אישרו השרים חבילה של תקנות לסיוע חירום כלכלי, המספקות מימון לשכר דירה וחשבונות חשמל וגז בחודשיים הקרובים.
