שתף קטע נבחר

מדענים: חומר-נפץ היה מעורב באסון התאומים

במאמר שפורסם בכתב עת ברשת, טוענים מדענים אמריקנים כי נמצאו שרידים של חומר נפץ בדגימות שנלקחו מהאבק שהתפזר לאחר קריסת מגדלי התאומים. תגליתם עומדת בסתירה לדו"חות של ועדת החקירה הממשלתית

חוקרים מארה"ב מצאו שביבים אדומים-אפורים בארבע דגימות, שנלקחו מהאבק שנוצר בעקבות קריסת מגדלי התאומים בארה"ב. תכונותיהם של הגושים נבדקו בעזרת מיקרוסקופיה אופטית, מיקרוסקופ אלקטרוני סורק (SEM), מיקרוסקופ של אנרגית קרני-רנטגן (XEDS) וקלורימטר סורק (DSC). החומר האדום זוהה כחומר תרמיטי אנרגטי ביותר.

 

המאמר המלא

 

תרמיט (Thermite) הוא תערובת של אבקת אלומיניום עם תחמוצות של מתכות. תגובת החומר לטמפרטורות גבוהות מאוד, הקרויה "תגובת תרמיט", פולטת חום אדיר המסוגל להתיך מתכות. בתעשייה מוכר השימוש בתגובת תרמיט לריתוך ועיצוב מתכות, ובשדה הקרב הוא משמש לפגיעה ברכבים משוריינים ובכלי ארטילריה. תגובת תרמיט אינה מלווה בפיצוץ, שכן החומר בוער רק בטמפרטורה הקרובה ל-2,500 מעלות צלסיוס. 

 

הימצאות תרמיט באבק שהתפזר כאשר קרסו מגדלי התאומים מעוררת שאלות רבות, בעיקר נוכח העובדה שדו"חות רשמיים של ממשלת ארה"ב שללו את קיומו של כל גורם אחר, פרט למטוסים שהובלו על ידי המחבלים, שיכול היה לגרום לקריסת המגדלים. החומר נתגלה, כאמור, בכל ארבע הדגימות שנבדקו. אחת מהדגימות נאספה על ידי תושב מנהטן, עשר דקות לאחר התמוטטותו של בניין התאומים השני. עוד שתי דגימות נאספו ביום שלמחרת, והרביעית כשבוע לאחר מכן.

 

מזה כמה שנים שנשמעות תיאוריות קונספירציה שונות בנוגע לחומר נפץ בכמויות הרסניות, שהיה כביכול במגדלי התאומים ב-11 בספטמבר 2001. לפני כשנה וחצי חשפו החוקרים לראשונה את דבר קיומן של הדגימות המפלילות והזמינו מדענים ואנשי ממשל לבדוק את עבודתם ולמתוח ביקורת על טענותיהם. "ממצאים אלה הם המסמר האחרון בארון", אמר אז סטיבן ג'ונס, אחד ממחברי המאמר. לפני כשבועיים, פורסם המאמר המציג את מסקנותיהם המלאות, בכתב העת המקוון The Open Chemical Physics Journal.

 

סרטון בו מתאר ג'ונס שלב ביניים של המחקר

 

החוקרים נמנעו מלהסיק מסקנות בנוגע להשתלשלות האירועים ב-11 בספטמבר, אך ציינו כי ממצאיהם מוכיחים שהדו"חות הרשמיים של ועדת החקירה שמינה הממשל האמריקני לא מספקים את התמונה המלאה של מה שקרה באותו בוקר גורלי.

 

"מחקרים חוץ ממשלתיים לגביי ההרס לא זכו לפירסום שלו זכו הדו"חות הרשמיים", כתבו החוקרים בפרק המסקנות של מאמרם, "אך הם אינם פחות חשובים לקבלת המידע המדויק ביותר לגביי מאורעות אותו היום. מספר פרסומים כאלו התמקדו בשרידים הפיסיים שנותרו ובתמונות ובסרטוני הוידיאו, הזמינים כמקור ציבורי להבנת סיבת ההרס המדויקת של המבנים".  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגדלי התאומים 11 בספטמבר
צילום: AP
מומלצים