שתף קטע נבחר

כינוס אלטרנטיבי בז'נבה: "דרבן 2" - צעד אחורה

ארגוני זכויות אדם מקיימים בז'נבה כינוס משלהם, כאלטרנטיבה לכינוס האו"ם הרשמי לגזענות. פעיל זכויות אדם ל-ynet: נתמקד בעניינים האמיתיים שצריכים להעסיק את הוועידה: רצח העם בדרפור, הפרות זכויות אדם באיראן והטבח ברואנדה

 "הכינוס הרשמי בז'נווה הוא צעד אחורה בקידום זכויות אדם - ולכן אנחנו קוראים למדינות שלא להשתתף בו" - כך אמר ל-ynet ליאון שאלתיאל, פעיל בארגון UN Watch, ארגון זכויות אדם העוקב אחרי פעילות האו"ם בתחום זה.

 

ארגונו של שאלתיאל הוא אחד משלושים ארגוני זכויות אדם שערכו היום (א') בז'נבה כינוס בנושאי זכויות אדם, דמוקרטיה וסובלנות, שנועד לשמש כאלטרנטיבה לכינוס האו"ם הרשמי שייפתח מחר בשווייץ.

 

שאלתיאל סיפר כי לכינוס האלטרנטיבי הגיעו יותר מ-500 משתתפים, בהם פעילי ארגונים ודיפלומטים. "האירוע שלנו נועד להתמקד בעניינים האמיתיים שבהן צריכה לעסוק הוועידה הרשמית", אמר. "בין היתר, האזנו הבוקר לעדות של אדם שנפגע מרצח העם בחבל דרפור שבסודן, לדבריו של פעיל זכויות אדם איראני, וגם לניצול מהטבח ברואנדה".

 

"הארגונים שעומדים מאחורי הכינוס שלנו, שכולם מחויבים לקידום זכויות אדם, החליטו לערוך אירוע שישים דגש אמיתי על הסוגיות האמיתיות בכל הקשור לזכויות אדם, ולא לאפשר לנושאים המשמעותיים להידחק הצידה. אנחנו מאמינים שזכויות אדם הן אבסולוטיות, ומעוגנות בהצהרה האוניברסלית על זכויות האדם והאזרח, ואסור שהן יפלו קורבן לפשרות פוליטיות", הסביר שאלתיאל. "המטרות של כינוס האו"ם בז'נבה צריכות להיות קידום זכויות האדם, מאבק בגזענות, ושיפור איכות חייהם של הנפגעים בכל העולם. אם המטרה היא רק להשיג פשרה פוליטית, זוהי נסיגה אחורה".

 

המשטרים הדכאניים שולטים באו"ם

מסיבה זו, סבור שאלתיאל שלוועידת האו"ם שתיפתח מחר אין כל ערך משמעותי. "לדעתנו קיומה של הוועידה במתכונת הנוכחית היא קונטרה-פרודוקטיבית. אם מדינות שדורסות זכויות אדם באופן קבוע כמו איראן, משתלטות על הכינוס, אין פה שום קידום של זכויות אדם - אלא רק הגבלתן. לצערנו, המדינות הדיקטטוריות ובעלות המשטרים הדכאניים הן אלה שמחזיקות ברוב בנציבות זכויות האדם של האו"ם, כך שיש להן כל אינטרס שהכינוס הזה ייצא לפועל, כדי שהן יוכלו לקדם את האג'נדה שלהן. כך האו"ם עובד בעשור האחרון - הדבר נכון לאסיפה הכללית כמו גם למועצת זכויות האדם של האו"ם".

 

שאלתיאל מציין כי דוגמה לצביעות שבה עובד האו"ם בכל הקשור לזכויות אדם היא האופן שבו התנהלה ביום שישי ישיבת הוועדה המכינה את הכינוס בז'נבה. "בפני הפורום העיד

הרופא הפלסטיני שהיה עצור בלוב יחד עם חמש אחיות בולגריות, שהואשמו באופן שקרי כי הדביקו ילדים לובים באיידס. שגרירת לוב במועצה, שהיתה יושבת ראש הוועדה, השתיקה אותו ארבע פעמים. כך עדות של קורבן של גזענות ושנאת זרים, בכינוס שנועד לעסוק בנושאים האלה, הושתקה על-ידי נציגת המדינה האשמה ביחס לא הולם כלפיו. זו צביעות לשמה".

 

שאלתיאל סבור כי היעדרן של מדינות כמו ארה"ב, קנדה, אוסטרליה, הולנד ואיטליה מהכינוס היא רבת משמעות. "מדינות דמוקרטיות בעולם הן אלה בעלות הקול המוסרי, ואם אלה מכריזות כי זה כינוס שלא ראוי להשתתף בו, זה אומר הרבה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפגינים נגד ישראל בשוויץ, היום
צילום: רויטרס
מומלצים