שתף קטע נבחר

רודוס: הטיפים שלכם

נוסעים לנפוש באי רודוס? הנה כמה טיפים שימושיים שיעזרו לכם לתכנן את הטיול: מקומות בהם כדאי לבקר, מה מומלץ לאכול (ואיפה), איפה כדאי לעשות שופינג, היכן לבלות בערבים - ועל מה עדיף לוותר

האי רודוס (Rhodes) הוא האי הגדול, התיירותי והחשוב מבין האיים המשתייכים לקבוצת איי הדודקנס ביוון. למרות היותו אתר תיירות פופולרי ומרכזי, עדיין אפשר למצוא בו כפרים יוונים מסורתיים וארכיטקטורה מרשימה המעידה על השפעות מתקופות שונות ומעמים שונים ששלטו באי. הנה כמה טיפים ממי שכבר היה ונהנה.

 

1. יובל ממליץ על ביקור עם ילדים במנזר צמפיקה

בטיול שערכנו לאחרונה עם הילדים ברודוס, ביקרנו גם במנזר צמפיקה (Tsampika). הדרך כוללת כביש מפותל, צר ותלול, העולה בהר עד לחניון, שצמוד למסעדה שבמקום. מהחניון, ישירות אל המנזר, מובילות 300 מדרגות מתונות, בגובה של כמעט 300 מטרים מעל החוף. למרות העלייה, הנוף שנשקף מלמעלה שווה את זה. הכנסייה שלמעלה קטנה ולא מרשימה במיוחד, אבל הדרך מלאה בפרפרים יפהפיים. עצם העלייה, הטיפוס, העיזים והגדיים שהקיפו אותנו לאורך הדרך, היו חוויה בפני עצמה. כדאי לעצור ולבקר.

 

2. עידן ממליץ על טברנה בעיר העתיקה

שוטטנו בעיר העתיקה של רודוס ולגמרי במקרה הגענו לטברנה נחמדה בשם Myrovolies. הטברנה נמצאת ברחוב Lachitos מס' 13 (פינת רחוב Agisandrou). על האוכל שם איני יכול להעיד יותר מדי – שתינו קפה ואוזו ואכלנו קינוח מצוין (יוגורט עם דבש), אבל הסיבה שהגענו לשם היו צלילי השירה והנגינה שבקעו מהמקום. בכל יום ראשון וחמישי יש שם מופע מוזיקלי יווני מלווה בשירה והיה מקסים לשבת שם, באווירה אינטימית, ולהאזין למוזיקה.

 

3. כפיר ממליץ על מפרץ לאדיקו

לאדיקו (Ladiko), או בשמו השני "מפרץ אנתוני קווין", הוא מפרץ משגע ביופיו. הגענו לשם באפריל, ולמרות שהמים היו קרים מאוד נכנסנו לשחות. כדי להגיע לשם יש לנסוע בעקבות השילוט מהכביש רודוס-לינדוס. אל תטעו ותתפתו לעצור במפרץ הראשון שהדרך מביאה אתכם אליו. שימו לב שהשלטים המפנים ל-Anthony Quinn Bay עדיין מצביעים הלאה (שמאלה). נסיעה של 300 מטרים תפגיש אתכם עם המפרץ הראשון, שהוא בקושי "פרומו" לדבר האמיתי. שימו לב: בעונת השיא, המפרץ מלא במתרחצים וביאכטות. קחו זאת בחשבון.


חוף קלאסי ברודוס (צילום: עומר הכהן)

 

4. טלי ממליצה לוותר על הביקור בכפר סימי

אחד הטיולים המומלצים על ידי חברות נסיעה בחבילות הנופש הוא טיול לכפר סימי. זהו באמת כפר יפהפה וציורי, אבל לדעתי אפשר לוותר עליו. אין מה לעשות בכפר, מלבד אולי לשבת באחת המסעדות. אין בכפר שווקים אלא דוכנים בודדים. מכיוון שהנסיעה לכפר היא במעבורת, נסיעה ארוכה שאורכת כשעתיים לכל כיוון, כשבהלוך עוצרים בנקודה כלשהי לראות כנסייה (ביקור של שעה), כדאי לחשוב פעמיים אם רוצים לצאת לשם.

 

5. ניאורה ממליצה על האוכל היווני

האוכל בבתי המלון שברודוס הוא אוכל (ברובו) אירופאי מוכר, ופחות מקומי. בדרך כלל תמצאו שם לחמים, גבינות, בייקון וביצים. כמעט ולא יהיו ירקות ושמן זית. אם אתם רוצים לחוות את האוכל היווני הטיפוסי, נסו את המאכלים הבאים: גירו – זוהי פיתה, שמורחים בתוכה יוגורט ומוסיפים בשר (סופלאקי), (ולעתים חזיר או עוף), ובצד מנת צ'יפס וירקות. מעדן. ציזיקי – יוגורט עם מלפפון קצוץ ושמיר, בעל מרקם שמנת סמיך וטעים. אל תוותרו גם על הרחת לוקום, שטעימה יותר מהמקבילה הטורקית שלה עם מרקם צמיגי פחות וטעם חזק יותר. וכמובן שיש את המוסקה, שכולנו מכירים. כדאי להיכנס לסופרמרקטים שפזורים ברודוס החדשה ולהתרשם מכל האוכל המקומי שנמכר במקום (המחירים, אגב, פחות או יותר כמו בארץ).

 

6. מימי ממליצה על השכרת אופנוע

בטיול שלנו ברודוס החלטנו לשכור אופנוע כדי להכיר ולחוות את המקום באופן קצת שונה ומיוחד. שכרנו אופנוע 200 סמ"ק (צריך רישיון), עלה לנו 40 אירו לארבעה ימים, פלוס שישה אירו לדלק (המחיר נכון לספטמבר 2008). הכבישים ברודוס נוחים מאוד ולא עמוסים כמו בארץ, ולכן זו דרך טובה ומומלצת להתניידות.

 

7. אהרון ממליץ על פארק המים

ביקרתי ברודוס באחד מחודשי הקיץ. מכיוון שחם, אחד המקומות המומלצים לבקר בהם (ובייחוד אם אתם אוהבים גם קצת אקשן), הוא פארק המים של רודוס – Water Park. בפארק אפשר למצוא מגוון של בריכות שונות, המתקנים בו מתאימים לגילאי 3 עד 90 (מכירים מישהו שעולה על מגלשות בגיל כזה?) והמחיר - 20 אירו למבוגר ו-15 אירו לילד (נכון ליוני 2008). כדי להגיע אל הפארק תוכלו לעלות על אחד האוטובוסים המיועדים לכך היוצאים מהנמל (הנסיעה בו היא בחינם).


ארמון ראשי המסדר העיר העתיקה של רודוס (צילום: עומר הכהן) 

 

8. הדר ממליצה על מקומות בילוי 

בערב מומלץ לצאת לרחוב הברים, שצמוד למלון גראנד הוטל. בכל הברים יש מוזיקה מעולה ומבצעים על האלכוהול וכן תיירים רבים מכל העולם. ברים שזכורים לי לטובה הם: The Big Brother, Pasha ו-Cream. מקום נוסף לעצור בו הוא מועדון קולורדו. זהו מועדון בן שלוש קומות, כשבכל קומה מוזיקה שונה. כניסה למועדון עולה 7 אירו (נכון לאוגוסט 2008). המועדון עלול להיות עמוס בתיירים, אבל קומה מס' 1 מומלצת, בעיקר בזכות ההופעות החיות המתקיימות בה.

 

9. שי ממליץ על חנות ג'מבו לחובבי השופינג

במרחק של שישה ק"מ מהעיר רודוס, שוכנת החנות Jumbo. זוהי חנות לבגדי קטנטנים, צעצועים, כלי בית ועוד. איכות המוצרים טובה מאוד והמחירים זולים יחסית (בהשוואה לחנויות המזכרות, למשל, הנמצאות במוקדי התיירות). כדאי לקחת בחשבון כמה דברים: הנסיעה לשם במונית עולה בין 6 ל-8 אירו לכל כיוון ולעתים אף יותר (המחיר נכון ליוני 2008). ייתכן שיש אוטובוס מהעיר, כדאי לבדוק. בנוסף, הביקור בחנות עלול לערוך שעות, ולכן פחות מומלץ לחסרי סבלנות.

 

10. מעיין ממליצה על מלון

היינו עם הילדים במלון Grand Hotel שבתוך העיר, סמוך מאד לקצה של האי (ליד האקווריום והקזינו). זהו מלון מעולה. לא קיבלנו אמנם חדר הפונה לים, אבל גם מחדרנו יכולנו לראות אותו. המלון היה עמוס באנשים, ומכיוון שהאקוסטיקה שבמסדרונות לא מוצלחת במיוחד, אפשר היה לשמוע את העוברים והשבים. בנוסף, השירות לא בלט באיכותו. אבל, האוכל של המלון היה מצוין. בחדר האוכל אפשר היה למצוא מבחר של מעדנים משובחים, וכן מסעדות, שהיו מצוינות (מסעדה יפנית ומסעדה איטלקית). מעבר לכך, גם המיקום של המלון היה מוצלח. המלון נמצא בסמוך למרכז העיר, מרחק של שני ק"מ מהעיר העתיקה וליד מסעדות, חנויות, סופרמרקטים וסוכנויות להשכרת רכבים. מומלץ בחום.

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בעיר רודוס
צילום: עומר הכהן
נמל רודוס
צילום: עומר הכהן
מומלצים