שתף קטע נבחר

מומחים: צפון קוריאה יכולה למחוק ערים ביפן

עד לאחרונה סברו ממשלות רבות בעולם כי המיכשור הגרעיני של פיוניאנג מסורבל מכדי להציבו על טילים, אלא שכעת ההערכה השתנתה. המשמעות: נשק שעלול להרוג מיליונים ביפן ובדרום קוריאה, והפרה של מאזן סדר הכוחות באזור

החששות אינם לחינם: גופי המודיעין ברחבי העולם ומומחים בנושאי הגנה הגיעו למסקנה כי צפון קוריאה הצליחה להגיע לכוח גרעיני מלא, ושבכוחה למחוק ערים שלמות ביפן ודרום קוריאה. כך דיווח הבוקר (יום ו') העיתון "טיימס" היוצא לאור בלונדון.

 

מספר הולך וגדל של רשויות ומומחים - הכוללים גם את הרשות הבינלאומית לאנרגיה אטומית ומשרד ההגנה האמריקני - מודים כי לצפון קוריאה יש מספר מצומצם של ראשי נפץ גרעיניים שניתן להציבם על טילים לטווח בינוני. הכרה זו עלתה מכמה הערות שנכתבו כלאחר יד, וממשפט יחיד ש"נקבר" בתוך דו"חות ארוכים במיוחד. רק לאחרונה - וחרף אזהרות מדינות העולם - ביצעה צפון קוריאה ניסוי בטיל ארוך טווח.

 

מציאות זו מציבה את צפון קוריאה לפני איראן במירוץ להשגת יכולות גרעינית התקפית, ועלולה לשנות את מאזן הכוחות שבין צפון קוריאה לבין דרום קוריאה, מדינות אחרות במזרח הרחוק ובסיסי צבא ארה"ב שבאזור.

 

"לצפון קוריאה יש נשק גרעיני, וזו עובדה", אמר השבוע ראש הסוכנות לאנרגיה אטומית, מוחמד אל בראדעי, "אני לא מרוצה משום

מדינה בעלת נשק גרעיני, אבל צריך להכיר במציאות".

 

צפון קוריאה ביצעה ניסוי תת-קרקעי בנשק גרעיני ב-2006, אך עד לאחרונה רוב הממשלות בעולם האמינו כי אין למדינה יכולת לפתח נשק גרעיני יעיל כי מדובר במכשירים גדולים ומסורבלים מכדי להציבם על טיל.

 

עם 13 אלף ראשי נפץ קונבנציאונליים הנמצאים בבונקרים סמוך לגבול עם קוריאה הדרומית, תמיד היה ידוע כי צפון קוריאה תוכל להסב נזק משמעותי לשכנתה. ואולם, ההכרה החדשה בכוחה הגרעיני וביכולת הבליסטית של פיוניאנג, משנה את סדרי הכוחות באזור.

 

בתוך כך אמר שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב, שביקר השבוע בצפון קוריאה, כי פיונגיאנג אינה מתכוונת לשוב כעת לשיחות עם שש המעצמות על פירוקה מנשק גרעיני.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג איל
צילום: רויטרס
מומלצים