שתף קטע נבחר

5 מתנחלים ו-7 פלסטינים נפצעו בעימות ליד יצהר

אנשי כיתת הכוננות של ההתנחלות הוזעקו לכרם מדרום ליישוב, שתושב הכפר השכן שוטט בו. הפלסטינים דיווחו כי 7 מאנשיהם נפצעו, אחרי שצה"ל ומתנחלים נכנסו לכפר

חמישה מאנשי כיתת הכוננות של ההתנחלות יצהר שבשומרון נפצעו הערב (יום ו') באורח קל מחבלות, במהלך עימותים עם פלסטינים מהכפר הסמוך עוריף.

 

צה"ל נכנס לכפר על-מנת לערוך סריקות והשתמש באמצעים לפיזור הפגנות נגד הפלסטינים, שדיווחו על כשבעה פצועים. אחד המתנחלים שנפצעו פונה לקבלת טיפול בבית החולים, ובצה"ל בודקים את הדיווח של הפלסטינים על פצועים בקרבם.

 

מבדיקה ראשונית עולה כי סמוך לשעה 18:30 הגיע פלסטיני מכיוון עוריף לכרם השוכן כ-15 מטרים מדרום לבתי היישוב. בעקבות זיהוי הדמות החשודה הוקפצו למקום אנשי כיתת הכוננות, ומנגד יצאה קבוצה של פלסטינים מכיוון הכפר. באמצע הדרך בין היישובים נפגשו שני הצדדים, והתגלע עימות ביניהם.

 

במהלך העימות ירה כנראה קצין הביטחון של ההתנחלות פעמיים באוויר כדי להרגיע את הרוחות. למקום הוזעקו כוחות צה"ל כדי להפריד בין הנצים, וצה"ל נכנס לכפר כדי לערוך בו סריקות. במהלך שהותם בכפר השתמשו החיילים באמצעים לפיזור הפגנות אל מול המקומיים. בצבא הבהירו כי מבדיקה ראשונית עולה שהמתנחלים לא ירו לעבר הפלסטינים.

 

בתגובה לאירוע עוד לפני כניסת השבת אמר ל-ynet דובר היישוב יצהר, יגאל אמיתי: "במדיניות ביטחון אין ואקום. כמו בנהיגה באופניים, אם אינך מתקדם קדימה, אתה נופל. אם ממשלת נתניהו לא תחל מיד בתנופת ההתיישבות והגברת הביטחון, יתגברו מעשיי הטרור הערבי".

 

הפלסטינים: המתנחלים פשטו על הכפר ויידו אבנים

מנגד טענו הפלסטינים כי לפחות שבעה מאנשיהם נפצעו בעוריף, כאשר מתנחלים מיצהר, חיילים ושוטרי מג"ב היכו אותם.

 

הפלסטינים טענו כי סמוך לשעה 16:00 פשטו עשרות מתנחלים על הכפר, והחלו ליידות אבנים לעבר בתיו. לדברי הפלסטינים הם הזעיקו את המשטרה וצה"ל, ובמקביל יצאו כדי להדוף את המתנחלים.

 

לטענתם, הכוח שהגיע ביקש תחילה לחצוץ בינם לבין המתנחלים, אך עד מהרה החל לירות לעבר הלפסטינים כדורי גומי, גז מדמיע ואש חיה.

 

תושבים בכפר מסרו ל-ynet כי החיילים הפכו למעשה "מגן אנושי" עבור המתנחלים, וכי הם מצאו את עצמם מול המתנחלים, החיילים והשוטרים גם יחד.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מי התחיל? מתנחלים בשומרון
מי התחיל? מתנחלים בשומרון
צילום: AFP
מומלצים