שתף קטע נבחר

יפות במיוחד: עוגיות שוקולד ואגוזי לוז

רוני ונציה במתכון לעוגיות רכות מתערובת שוקולד וקקאו מועשרת באגוזי לוז ולא מתוקה מדי. הניגוד שבין צבעה הלבן של אבקת הסוכר שעליהן לבין צבעו הכהה של השוקולד הופך אותן ליפות במיוחד

עוגיות שוקולד

המרכיבים ‭58)‬ עוגיות):

225 גרם חמאה רכה

‭1/2‬ כוס ‭100)‬ גרם) סוכר

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות ‭280)‬ גרם) קמח

‭1/3‬ כוס ‭32)‬ גרם) אבקת קקאו משובח

‭1/2‬ כפית אבקת אפייה

‭1/4‬ כפית מלח

150 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ לחתיכות קטנות, או נטיפי שוקולד איכותי

‭1/2‬ כוס ‭70)‬ גרם) אגוזי לוז קלויים וקלופים, קצוצים דק

1 ו‭1/2-‬ כוסות ‭170)‬ גרם) אבקת סוכר מנופה לקישוט


(צילום: רונן מנגן)

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת מערבל מקציפים את החמאה לתערובת קרמית רכה. מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה וקלילה. מוסיפים את הביצה והווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. 
  2. מנפים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח בקערה בינונית. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה ומערבלים מעט, רק עד שהתערובת מתאחדת. לאחר מכן מוסיפים את השוקולד והאגוזים. מכסים את הקערה ביריעת ניילון ומצננים במקרר כ‭45-‬ דקות או יותר, עד שהתערובת יציבה (הבצק יישאר רך).
  3. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך ‭160)‬ מעלות).
  4. לוקחים חתיכות בצק בגודל כ‭3-‬ ס"מ ומעצבים מהן כדורים. מפזרים מעט אבקת סוכר על משטח העבודה. בעזרת הבוהן משטחים כל כדור לעיגול מעט שטוח ומגלגלים אותו באבקת סוכר, כך שיהיה מצופה היטב מכל הצדדים. מניחים את העוגיות במרווחים של כ‭3-‬ ס"מ ביניהן מעל שתי תבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה. 
  5. אופים כ‭8-‬ דקות או עד שהעוגיות רק מתחילות לתפוח ונוצרים סדקים על פניהן. מסירים מהתבנית ומעבירים לרשת לצינון מלא. לאחר מכן מגלגלים אותן שוב באבקת הסוכר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים