אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

דאגה עולמית

סגן השר ליצמן ומנכ"ל משרד הבריאות צילום: ירון ברנר
סגן השר ליצמן ומנכ"ל משרד הבריאות צילום: ירון ברנר
 
מכסיקו בחרדה צילום: AP
מכסיקו בחרדה צילום: AP
 
נגיף שפעת החזירים צילום: רויטרס
נגיף שפעת החזירים צילום: רויטרס
 
 


 

סגן שר הבריאות: אמרו שפעת מכסיקו, לא חזירים

יעקב ליצמן מסר כי ישראלי כבן 49, ששב ממכסיקו, אושפז בבידוד בבית החולים "מאיר". הוא גם המציא לנגיף שם חדש: "אנחנו נקרא לזה שפעת מכסיקו, לא נגיד חזירים". לנוסעים למכסיקו המליץ: "מה חסר כאן? הארץ מצוינת"

מיטל יסעור בית-אור
פורסם: 27.04.09, 11:56

103 אזרחים במכסיקו מתו מנגיף שפעת החזירים, והדאגה ברחבי העולם גדלה. ישראלי כבן 49 ששב אתמול ממכסיקו אושפז בבידוד בבית החולים מאיר בכפר-סבא, בחשד שנדבק בנגיף. האיש סובל ממספר תסמינים מעוררי חשד, בהם חום ושיעול. 

 

שפעת החזירים - סיקור נרחב ב-ynet:

 

צילום: עטר אופק

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:



סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, סיפר על המקרה במסיבת עיתונאים שערך הבוקר (יום ב') במחסני החירום של משרד הבריאות באזור המרכז, וגם הפתיע כאשר המציא לנגיף שם חדש ומקורי: "אנחנו נקרא לזה שפעת מכסיקו, לא נגיד חזירים". הוא סיפר שהוא מעדכן פעמיים ביום את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, המשמש גם כשר הבריאות.

 

הוא אמר כי עדיין אין המלצות לגבי הימנעות מנסיעה לחו"ל. עם זאת אמר: "מי שאין לו מה לחפש במכסיקו, הארץ מצויינת. מה חסר כאן? לא אמרנו שאסור לנסוע, אבל החכם עניו בראשו. אין לנו אינדיקציה ששפעת החזירים כאן, אבל היות שיש הרבה נסיעות וקרבה בין ארה"ב לארץ צריך לעקוב מקרוב. משרד הבריאות הוציא הנחיות ברורות לציבור".  


סגן השר מבקר במחסני החירום (צילום: ירון ברנר)

 

מנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור אבי ישראלי, אמר כי "הציבור צריך להיות ערני ולהקשיב להנחיות. מצד אחד לא להיות שאננים ומצד שני לא להיכנס ללחץ ולהישאר בפרופורציה".

 

סגן שר הבריאות עדכן כי לישראל יש תרופות המיועדות ל18% מהאוכלוסיה ו"יש אישור תקציבי לרכוש תרופות ל25% מהאוכלוסייה, לא קנו את היתר כי היה צו בית משפט נגד משרד הבריאות שרצה לקנות תרופה זולה יותר בהודו. אתמול קיבלנו אישור להמשיך את תהליך הרכישה ואנחנו נערכים לכך". 

 

יש מכונות הנשמה, יש כדורים  

ראש האגף לשעת חירום, דני לאור, סיפר בסיור באגף כי יש 3,000 מכונות הנשמה שיספיקו לפי הצפי לכל מי שיזדקק לכך, ועוד 20 חדרי בידוד ניידים, שייאפשרו אישפוז חולים הזקוקים לבידוד במקרה שאוזל המקום בחדרי הבידוד הקיימים. עוד סיפר כי בארץ יש יותר מיליון כדורים מסוג "תמיפלו", המיועדים לטיפול בשפעת הזו, המספיקים ל-1.1 מיליון בני אדם. לדבריו, יש כדורים במינון מותאם שמספיקים ל-200 אלף ילדים. "אם תהיה קטסטרופה ויהיה צורך להגדיל את המלאי בעוד מספר מיליונים אין לנו בעיה להגדיל מהיום להיום בזכות הסכמים כאלה ואחרים שיש". 


מתמגנים בכנסיה במכסיקו (צילום: AP)

 

בשבת התאשפז בבית החולים לניאדו בנתניה תומר וג'ים, ששב ביום שישי ממכסיקו וחש ברע. כשנודע לו על שפעת החזירים שהתפשטה במדינה ממנה שב - והוא ניגש להיבדק. מנהל בית החולים, פרופ' אבינועם שקולניק, אמר אתמול ל-ynet כי לדעתו וג'ים אינו חולה בשפעת החזירים: "אני אומר זאת על סמך בדיקות של רופאים ועל סמך תוצאות של חלק מבדיקות המעבדה". 

 

השפעת מכה גם במקומות נוספים בעולם. ברחבי ארצות הברית - במדינות קליפורניה, טקסס, אוהיו, קנזס, ומאמש גם בניו יורק - נמנו עד כה 20 מקרים של שפעת החזירים החדשה. רופאה בכירה במרכז הלאומי לשליטה ומניעת מחלות הדגישה שהמקרים קלים בלבד, ורק אדם אחד נזקק לאשפוז. עם זאת, היא הביעה חשש כי יתגלו מקרים נוספים, שגם עלולים להוביל למוות.

 

במקביל לצעדים בארצות הברית, גם בניו-זילנד, ספרד וצרפת דווח על מקרים בהם נבדק חשש להידבקות. ארגון הבריאות העולמי (WHO) יערוך  תדרוך נוסף בז'נבה, וביום שלישי צפוי להתקיים דיון בו ייקבע האם להרחיב את מצב החירום שהוכרז בשבת.

 


תגיות: חזירים | יעקב ליצמן | שפעת חזירים | ליצמן | שפעת | מכסיקו | שפעת החזירים

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as24-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©