שתף קטע נבחר

מעצרים בהפגנה למען חשודים בעידוד השתמטות

עשרות פעילי זכויות אדם וארגונים פמיניסטיים הפגינו בפתח המשטרה ברחוב דיזנגוף בתל-אביב במחאה על מעצר החשודים בעידוד השתמטות. זה נגמר במעצרם של שש נשים ושני גברים. המפגינות: "המשטרה התנהגה באלימות יוצאת דופן"

המשטרה עיכבה הערב (יום ה') לחקירה שש נשים ושני גברים, שהפגינו בפתח תחנת המשטרה ברחוב דיזנגוף בתל-אביב, במחאה על מעצר החשודים מ"פרופיל חדש" ו"מטרה 21", החשודים בעידוד השתמטות. כ-50 פעילי זכויות אדם וארגוני זכויות נשים הפגינו מול התחנה, ולאחר שסירבו להתפנות - נכנסו שוטרי היס"מ לפעולה.

 

אילת מעוז, רכזת קואליציית נשים לשלום, ממארגנות ההפגנה, אמרה לנוכח חילופי הדברים וההכוח שהופעל כי "המשטרה התנהגה באלימות יוצאת דופן, דחפו אנשים לכביש בלי לעצור את התנועה. יש פה אנשים שכמעט נדרסו. אנחנו מדברים על נשים מבוגרות מעל גיל 80. לא כך אמורה להתנהג משטרה במדינת ישראל. אנחנו הולכים להגיש תלונה למח"ש. לפי החוק כלל לא נדרשנו לאישור, כי זו מחאת משמרת שקטה".


הוכנסו למעצר (צילום: ירון ברנר)

 

במשטרה אומרים כי הציעו למפגינים לשוחח עם מפקד התחנה, אך הן סירבו: "מדובר בהפגנה לא חוקית על-ידי נשים פמיניסטיות ואנרכיסטים. הנשים צרו על התחנה, לא נתנו לאיש להיכנס ולצאת, נעשו ניסיונות להידבר עימן, אך הן סירבו ואז הוחלט להעביר אותן מעבר לכביש מול התחנה. שמונה עוכבו לחקירה בגין הפרת הסדר ואי ציות להוראת שוטרים". אגב, תחנת המשטרה הרלוונטית לעניין אינה נמצאת שם, אלא ברחוב ראול ולנברג ברמת החי"ל בצפון תל-אביב.

 

פשיטת המשטרה בתחילת השבוע על משרדי תנועת "פרופיל חדש" ו"טרגט 21" ביקשה ליצור אפקט הרתעתי מול ארגונים המעודדים סרבנות, אולם הצליחה להקים עליה את מחאתם של 23 ארגונים פמיניסטים. אתמול שלחו לשר לביטחון פנים מכתב המגנה את הפעילות המשטרתית והיום הציעו את עצמן לחקירה בהפגנה.

 

בין הארגונים שמשתתפים במחאה רבים שאינם מעורבים בדרך כלל בפעילות הזהה באופייה לזו של ארגוני הסרבנות הצבאית, בהם העמותה להעצמה כלכלית של נשים, מרכז מהות למען שילוב בתעסוקה עבור נשים, תנועת "אחותי" ומרכז תמורה הנותנת ייעוץ משפטי לנפגעי תקיפת מינית.

 

דורית אברמוביץ', הפעילה בארגונים וממארגני המחאה, הסבירה שההתגייסות הרחבה כל כך בקרב הפמיניסטיות למען המטרה נובעת מהפגיעה הכל כך חמורה בחופש הביטוי: "זו הפגיעה הכי בוטה. בדמוקרטיה חייבת להיות אופוזיציה, אבל אנחנו מבינים שברגע ארגון אומר משהו אחר ממה שהשלטון אומר מתחילים לבדוק להם בקלסרים. בעיננו זה מהלך דיקטטורי. לצורך העניין - כולנו 'פרופיל חדש' מהמקום שכולנו דורשות לבטא את עמדותינו".

 

בהכנת הידיעה השתתף אבי כהן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זה התחיל בשקט
צילום: ירון ברנר
ונגמר באלימות
צילום: ירון ברנר
מומלצים