שתף קטע נבחר

רוצים להרוויח מהתואר? לכו ללמוד מתמטיקה

מנתוני מחקר שערכו המועצה להשכלה גבוהה והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה כי אלה שלמדו מספרים השתכרו בשנתיים שלאחר סיום התואר 142.7 אלף שקל בממוצע לשנה. הכי פחות "משתלם" ועם הכי פחות עבודה - מדעי החיים

מתמטיקה, סטטיסטיקה ומדעי המחשב הם המקצועות "הרווחיים ביותר", מדעי החיים הכי פחות "משתלמים"  - כך עולה ממחקר שפרסמו היום (יום ג') המועצה להשכלה גבוהה והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. המחקר שכותרתו "ללמוד איפה ללמוד" עוסק בין היתר בגובה ההשתכרות של בוגרי תואר ראשון שנתיים לאחר סיום התואר האקדמי.

 

מנתוני המחקר עולה כי בוגרי מתמטיקה, סטטיסטיקה ומדעי המחשב הרוויחו משכורת שנתית ממוצעת של 142.7 אלף שקלים בשנתיים שלאחר סיום התואר. מבין הבוגרים שלמדו מקצועות אלה - בוגרי המרכז הבינתחומי הם שהשתכרו בשנתיים הראשונות את המשכורת הגבוהה ביותר - כ-183 אלף שקלים בשנה.

 

במקום השני דורגו בוגרי מקצועות ההנדסה ואדריכלות עם שכר של 119.1 אלף שקל בשנה, כשבוגרי אוניברסיטת תל-אביב מובילים קבוצה זו עם שכר ממוצע של 174.4 אלף שקל בשנה. במקום השלישי ממוקמים בוגרי מנהל העסקים עם משכורת שנתית של 104 אלף שקל. האוניברסיטה העברית בירושלים מובילה קבוצה זו עם שכר שנתי ממוצע של 132.2 אלף שקל.

 

את המחקר ניהלו המדען הראשי בלמ"ס, ד"ר דימיטרי רומנוב, והממונה על תחום המחקר במועצה להשכלה גבוהה, גלית אייזנמן. מטרת הפרויקט היא חשיפת מידע והבאתו בצורה זמינה ונגישה למועמדים להשכלה גבוהה. בכוונת החוקרים לבדוק בעתיד אם בעקבות פרסום הנתונים האלה, יחול שינוי במגמות ההרשמה.

 

רחוק מאחור - המקצועות ההומניים

מי שמרוויחים הרבה פחות הם, כצפוי, בוגרי המקצועות ההומניים: בוגרי מדעי החברה דורגו במקום הרביעי עם שכר שנתי ממוצע של 86.6 אלף שקלים, כשמבין המוסדות שנבדקו - בוגרי הטכניון הם המרוויחים המובילים - כ-106 אלף שקלים בשנה. במקום החמישי דורגו בוגרי מדעי הרוח שמרוויחים 74.6 אלף שקלים בממוצע לשנה. בוגרי אוניברסיטת בן-גוריון מובילים קבוצה זו עם שכר שנתי ממוצע של 95 אלף שקלים בשנה.

 

למקום השישי הגיעו המורים - בוגרי תארים בחינוך והכשרה להוראה - שמרוויחים 73.2 אלף שקלים בממוצע בשנה. בוגרי מכללת ההוראה "הרצוג" צפויים, על-פי ממצאי המחקר, להרוויח הכי הרבה בתום לימודיהם - כ-113.1 אלף שקלים בשנה. בתחתית הרשימה נמצאים בוגרי מדעי החיים עם שכר שנתי ממוצע של 58.5 אלף שקלים. בתחום זה אוניברסיטת בר-אילן מובילה, כאשר בוגריה בתום שנתיים מיום סיום לימודיהם הרוויחו 65.7 אלף שקלים בשנה.

 

גם בכל הנוגע לשיעור התעסוקה של הבוגרים במקצועותיהם לאחר התואר, מצבם של מדעי החיים אינו טוב. 22.8% מהבוגרים במקצועות אלה לא מוצאים עבודה. לעומת זאת, 90.2% מבוגרי תחום החינוך, ההוראה והכשרה מוצאים עבודה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוניברסיטת בן-גוריון
צילום: הרצל יוסף
מומלצים