שתף קטע נבחר

מסך LCD W5500 של סוני: גדוש טכנולוגיות

מסך ה-LCD החדש של סוני, מדגם 40W5500, אוצר בתוכו כמות מרשימה של טכנולוגיות, הכוללות חיבור אינטרנט והצגת ישומים על המסך. ומה לגבי השחורים? לא התאכזבנו. ביקורת

מסך LCD שמתפקד כטלוויזיה בלבד זה כבר לא זה. חובבי הטכנולוגיה רוצים עכשיו מסכים משוכללים יותר, שמסוגלים להציג תמונות, לשדר תכנים מהאינטרנט ועוד. המסך החדש של סוני, KDL W5500, דוחס מגוון רחב של טכנולוגיות לתוך מסך בגודל 40 אינץ'. אנחנו נבדוק כיצד כל הטכנולוגיה הזאת באה לידי מימוש.

 

עיצוב המסך

העיצוב של המסך נקי לעין: השחור המבריק במסגרת, שמאפיין את סוני, אינו פוסח גם על מסך זה. הקוים ישרים עם פינות חדות לעין, הציפוי הקדמי שחור גם הוא ולהבדיל מטלויזיות LCD אחרות, גם כאשר המסך כבוי, הפאנל הקדמי נותר שחור ולא אפור כהה כמקובל.

 

בגלל הציפוי הנוסף, המסך משקף מעט יותר את התאורה בחדר. קצת מציק, אך בהחלט לא מדובר כאן בהשתקפויות נוסח פלזמה או מסכי LCD עם ציפוי מבריק (כדוגמאת סדרת A650 של סמסונג). נראה כי סוני הצליחה להגיע לשילוב מוצלח של תוספת שחור לתמונה מבלי להקריב יותר מדי בסעיף ההשתקפויות.

 

 

חיבורים

סוני מסתכלת כנראה קדימה ומבינה שהעתיד הוא דיגיטלי, ובהתאם לכך ניתן למצוא ארבע כניסות HDMI - שתיים מאחור ושתיים בצד.

 

מלבדן, נמצא גם תוספת ברוכה של שני חיבורי סקארט שדואגים להעביר אות RGB מהממיר של YES או HOT. בנוסף מצאנו כניסת קומפטננט יחידה, כניסת VGA PC עם חיבור אודיו במקביל, יציאת אודיו דיגיטלית אופטית ושתי כניסות אודיו אנלוגיות RCA.

 

סוני הורידה מהרשימה את כניסת ה- S-VIDEO, אולם מי שמחבר ממיר למסך או נגן DVD מקבל אפשוריות טובות יותר (סקארט, קומפוננט או HDMI), כך שחסרונה לא ממש מורגש כאן.

 

בצד, ישנה יציאת אוזניות, מעליה כניסת אודיו אנלוגית וגם וידאו קומפוזיט, בנוסף לשתי כניסות HDMI אותן ציינו כבר. ניתן לראות גם חיבור USB ואף חיבור רשת חוטית. 

 

תפריט XMB

תפריטי הטלויזיה של סוני יהיו מוכרים למי שמשתמש בנגן בלוריי של החברה או בקונסולת ה-Playstation 3. זהו תפריט XMB -Xross Media Bar שמתנהל בכיוון אופקי ואנכי, מה שמחייב תקופת הסתגלות קצרה, האייקונים נעים בתנועה חלקה ומשווים מראה עתידני.

 

התפריטים מושקעים, מפורטים וכוללים אפשרויות שליטה על תכונות ופרמטרים רבים, במבט ראשון, זה עלול להראות מבלבל מעט לעיני משתמשים חדשים, אך סוני הכניסו לתפריט גם מדריך הפעלה מקוצר שניתן לקרוא מן המסך (באנגלית), מה שמקל על הפעלה ראשונה ומבטל את הצורך להתעמק בחוברת הוראות.

 

תפריט Settings משמש כר משחקים בלתי נלאה ומאפשר לכוון אינספור פרמטרים בתמונה, צליל, רשת, יישומים שונים ועוד, אין ספק כי חובבי טלויזיות מתקדמים ימצאו כאן פוטנציאל מרשים לבילוי ממושך וצלילה אל נבכי התפריטים השונים.


 

חיבור רשת, הזרמת מדיה 

40W5500 הוא בין הנציגים הראשונים לדור של טלויזיות מחוברות רשת ואינטרנט, המסך מאפשר לנגן ולהציג קבצי מדיה גם דרך הרשת, זאת בעזרת פרוטוקול DLNA שמיועד לשיתוף קבצים בין מכשירי מדיה שונים. לשם כך יש להתקין תוכנת שרת DLNA על המחשב, כך שניתן יהיה למשוך ממנו קבצים אל הטלויזיה.

 

על פניו, מדובר בתוספת מבורכת, שתהפוך את המסך למזרים מדיה (Streamer) לכל דבר. הבעיה היא שהעסק, ברוב המקרים, לא כל כך פשוט.

 

אם ברשותכם מחשבים ניידים של סוני, הקישוריות אמורה להיות פשוטה, אבל על מחשב ביתי שעובד עם Windows XP, גם אחרי התקנה של שרתי מדיה כמו TVersity ו- Media Connect לא הצלחנו להגיע לקבצים שלנו.

 

צלילה אל תוך נבכי הסוגיה בגוגל העלתה כי נכון להיום, תוכנת Twonky היא בין הפתרונות הבודדים שמצליחים לעבוד בהצלחה עם המסך הזה, וכך אכן הסתבר בפועל - אם כי גם עם Twonky ניתן היה להציג רק תמונות שמאוחסנות על כונן המחשב ולא קבצי וידאו או אודיו.

 

וידאו דרך הרשת

התמיכה בניגון קבצי וידאו דרך USB או הרשת מוגבלת בשלב הזה לשני פורמטים בלבד: הראשון הינו הפורמט האנכרוניסטי MPEG1 שכבר מזמן אינו נמצא בשימוש. הפורמט השני הינו מעניין כבר הרבה יותר, זהו AVCHD, שמגיע כסטנדרט במצלמות וידאו HD חדשות ושנתמך בהרחבה בכל מכשירי ה-HD של סוני (מצלמות וידאו, נגני Blu-ray ועוד).

 

מדוע אין בנמצא תמיכה בפורמטי וידאו נוספים? סביר להניח כי הענין תלוי הן בתשלום זכויות שימוש בפורמטים השונים, וכמו כן גם בבעיות שקשורות לאי תקינה מסודרת של פורמטים פופולריים. קשה להאמין שפורמט כמו MKV למשל, שמשמש לרוב מורידי קבצים פיראטיים ברשת, ייתמך באופן רשמי על ידי סוני, שעדיין מנסה לקדם את פורמט הבלוריי.

 

מצד שני, היות וניתן לבצע עדכוני תוכנה למערכת ההפעלה והיישומים שנמצאים במסך, אנו מקווים כי סוני תדאג לשדרוג תכונות ותרחיב את התמיכה בפורמטים נוספים בעתיד (בדיוק כמו שהוסיפה תמיכה ב- DivX לקונסולת ה- PS3).

 

 

אינטרנט בטלויזיה

לפני ארבעה חודשים נחשפנו בתערוכת CES לחידושים האחרונים בתחום הטלויזיות, ואחת המגמות החדשות שהוצגה היתה חיבור בין טלויזיה לאינטרנט. חברות כמו Yahoo ואינטל הציגו בתערוכה את ערוץ ה-Widgets שמאפשר להציג מידע מאתרי אינטרנט, זאת בפס המופיע בצד התמונה. ה-40W5500 הוא המסך הראשון בארץ שמציג את המגמות הללו, הלכה למעשה, על מסך בייצור מסחרי.

 

ערוץ הווידג'טים של Sony מכונה Applicast, ולשם הפעלתו יש לחבר את המסך לרשת - זאת בעזרת חיבור הרשת החוטית. אפליקציית ה-AppliCast מספקת יישומים כגון הצגת תמונות סטילס מאתר סוני אירופה (Picture Frame), שעון עולמי, מחשבון, שעון מעורר, יומן וגולת הכותרת - קורא RSS שיאפשר לכם להרשם באופן עצמאי לעדכונים מרחבי הרשת.

 

היישומונים מופיעים בטור, לצד התמונה, ולכן לא מפריעות לצפייה בשידורי הטלוויזיה כאשר צפינו בעדכונים מהאינטרנט.


 

כמו במקרים של מוצרים אחרים המיובאים לארץ הקודש, התמיכה בעברית לא ממש קיימת, ולכן בחירה באתרים ישראלים תעלה רק אותיות ג'יבריש על המסך. חבל.

 

איכות תמונה - שחורים מרשימים

כבר מהרגע הראשון בו הדלקנו את הטלויזיה, השחור בלט לעין. לתמונה יש אופי קולנועי עם שחורים ובהשוואה אליה, מסכי LCD רבים מציגים תמונה אפרפרה בהשוואה.

 

המהדרין שמבקשים לקבל שחור קולנועי עמוק, יעשו זאת על חשבון קטן בפרטים בחלקים בחלקים הכהים של התמונה. מדובר על הקרבה קטנה יחסית, ניתן כמובן להגביר את התאורה בחלקים הכהים, זאת על חשבון השחור.

 

הניגודיות הטבעית מחוזקת ע"י מנגנון ניגודיות דינמית שמחזק ומחליש את עוצמת התאורה האחורית. הגברת התאורה בסצינות חשוכות מחלישה במעט את השחור, אבל במקרים רבים, בהם מוצג תוכן חשוך ומואר יחדיו, נשמרת רמת שחור מכובדת ומרשימה.

 

שידורי טלויזיה רגילים - SD 

אין מה לעשות: גם טלויזיה מהדור החדש ביותר נאלצת להתמודד עם איכות שידור לא אופטימלית.

 

ניסיון מאתגר ביותר של חיבור נגן DVD דרך חיבור קומפוזיט (הנחות ביותר) וצפיה ב-"קלטת ילדים", מהז'אנר שאינו ידוע בהקלטות טכניות איכותיות מרשימות במיוחד, הביא לתוצאה משביעת רצון ואפילו מפתיע במעט לטובה, ה-40W5500 הצליח להחליק חלק גדול מתופעות כיווץ התמונה שמופיעות במקור.

 

דרך חיבור HDMI, המסך מסוגל לזהות את סוג האות שמגיע אליו ומשנה באופן אוטומטי את יחס התמונה. סוני משתמשת במנגנון מתיחת תמונה המכונה Smart בכדי למתוח תכני 4:3 אל מצב 16:9.


 

בדוגמא שלפנינו, ניתן לראות כי במצב Smart, התמונה נחתכת מעט בשול התחתון והעליון (פס המידע התחתון נחתך בחלקו האמצעי), אך בתמורה מציע תמונה מתוחה בעלת עיוות קטן יחסית.

 

שידורי HD

כאשר מעבירים למצב HD, נראה כי משהו בתמונה שהמתין בסבלנות לרגע זה פורץ החוצה. המסך הזה חי HD באופן הרמוני: התמונה חדה באופן שפורץ החוצה, אבל מבלי לוותר גם על חלקות תמונה וטיפול בבעיות כיווץ ודחיסה דיגיטלית.

 

סוני היא אחת מהמובילות העולמיות בקידום טכנולוגיית וידאו HD, כמנהיגת מחנה ה- Blu-ray, הטלויזיות שלה פועלות באופן מושלם עם פורמט זה, כולל כמובן תמיכה הרמונית בפורמט 1080p/24.

 

החלקת תנועה - TruMotion 

תכונה נוספת, אותה מקדמת סוני בסדרות הבינוניות והיקרות שלה, הינה החלקת התנועה שמכונה 100Hz. ניתן לכוון את עוצמת החלקת התנועה למצב High, אבל אז העניינים נראים חלקים מדי, כאילו צולמו במצלמת וידאו ביתית. לכן לטעמנו, רצוי לבחור במצב Standard שמביא לאיזון טוב יותר בין תנועה חלקה לבין מראה קולנועי.

 

אין ספק כי תמונת ה- HD בדגם זה מדגימה את ההתקדמות של טכנולוגיית ה- LCD בשנים האחרונות: החדות חושפת כל פרט בתמונה, אין גרעיניות בולטת לעין, גם הניגודיות מרשימה והתמונה זוכה למראה קולנועי.

 

להבדיל ממסכי LCD רבים שמעדיפים כי יצפו בהם בחדר מואר, משום שאז השחור נראה יותר אמיתי לעין (ולא אפור מואר שנחשף כאשר מכבים את האור), איכות התמונה ב- W5500 בולטת יותר לעין כשמחשיכים את התאורה בחדר. אז מתגלה איכות השחור, החדות פורצת עוד יותר החוצה וכל פרט ופרט מקבל את הייצוג הייחודי שלו.

 

סיכום

אם היה פונה אלינו היסטוריון שמחפש לתעד את התקדמות טכנולוגיית טלויזיות ה- LCD, היינו מפנים אותו לדגם זה של סוני. אומנם עדיין מדובר במסך עם תאורת פלורוסנט "סטנדרטית", אלא שסוני הצליחו לסחוט ממנה ביצועים מרשימים בעזרת שימוש בציפוי קדמי יעיל ושיטות דינמיות שמשלבות עיבוד וידאו ושינוי עוצמת התאורה.

 

מבחינת איכות שחור, זהו מסך ה- LCD (פלורוסנט) המרשים ביותר בו נתקלנו והוא מוכיח כי גם בויכוח הנצחי בין "פלזמה או LCD" הכל פתוח. כן, גם בסעיף השחור שנחשב בעבר לנחלתן של הפלזמות בלבד.

 

 

Sony 40W5500

 

ציון:


 

מחיר: 11,990 ש"ח

יבואן: ישפאר

 

כל הרוכש מסך זה, יכול לרכוש בנוסף גם נגן בלוריי של סוני במחיר 990 ש"ח במקום 2,690 ש"ח

 

בעד: איכות שחור וניגודיות, מנגנון החלקת תנועה, חדות, אפשרויות שליטה מגוונות בתפריטים, קישוריות אינטרנט / רשת ו- USB.

נגד: השהייה בסנכרון אות במעבר בין הכניסות השונות, אין תמיכה בעברית בחיבור אינטרנט.

 

מפרט טכני - Sony KDL 40" W5500  

גודל: 40 אינץ'

רזולוציה: 1920X1080 פיקסלים

ניגודיות דינמית: 100,000:1

פאנל: 8 ביט

מנגנון 100Hz: כולל

זוית צפיה: 178º

הזרמת מידה דרך רשת: פרוטוקול DLNA

Applicast - הצגת ישומים על המסך וחיבור לאינטרנט

חיבורים: 4 כניסות HDMI 1.3, כניסת וידאו קומפוננט, שני חיבורי סקארט, קומפוזיט, כניסת מחשב VGA + קול, כניסת אנטנה RF, טיונר שידורים דיגיטליים, כניסות אודיו RCA, יציאת אודיו אופטית + אוזניות, חיבור USB, חיבור רשת חוטית LAN

מידות (כולל סטנד בס"מ): ג-68.6 ס"מ, ר-98.7 ס"מ, ע-30.3 ס"מ.

משקל כולל סטנד: 21 ק"ג

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: dtown
מסך מתקדם של סוני
צילום: dtown
בשיתוף פעולה עם dtown
מומלצים