כדוריד: מכבי ראשל"צ ניצחה בדרבי ועלתה ל-0:1
מחצית שנייה מצוינת של הצהובים סידרה להם ניצחון 22:31 במשחק הראשון של גמר הפלייאוף. משחק מספר 2 - ביום ג'. גלעד מאור: "גאה בשחקנים שלי, הם היו חכמים"
גמר הפלייאוף בליגת הכדוריד יצא הערב (ו') לדרך עם המשחק הראשון בסדרה של הטוב מ-5 כאשר מכבי ראשון לציון עלתה ליתרון 0:1 מול יריבתה העירונית, הפועל, אחרי שניצחה אותה 22:31.
כצפוי, כבר מהפתיחה התנהל משחק אגרסיבי באולם 'בית מכבי' ולמרות יתרון קל של הצהובים בפתיחה בזכות משחק טוב של יון רושקה, חניכיו של סער פרנקל לא נתנו להם לברוח וירדו למחצית בפיגור 11:12 בלבד בעיקר הודות לגיל יעקב.

יון רושקה. הזר של מכבי הציג יכולת מצוינת (צילום: אבי מועלם)
בדקות הראשונות של המחצית השנייה האדומים שוב נאלצו לרדוף אחרי מכבי, שנהנתה מיכולת טובה של גל אברהם ותום מטלון, אלא שהפעם, בעיקר בגלל
משחק חלש של עידן מימון, הם לא השכילו לבצע קאמבק נוסף. להפועל תהיה הזדמנות להשוות את הסדרה במשחק מספר 2, שייערך באולמם ביום שלישי.
המאמן המנצח, גלעד מאור, אמר בסיום: "שיחקנו בקצב מטורף, אבל צריך לזכור שזה משחק ראשון והסידרה רק מתחילה. יום שלישי יש משחק חדש, הפועל עוד לא הפסידה העונה בבית והיא פייבוריטית. היום הגענו מפוקסים וחדים, השחקנים שלי היו פשוט חכמים ואני גאה בהם על כך".
מהעבר השני, סער פרנקל ניסה למצוא הסברים לתצוגה החלשה של חניכיו במחצית השנייה: "לא היתה הגנה וגם לא התקפה. פשוט יצאנו מתכנית המשחק שלנו וזה חבל. הפסקנו לשמור וגם ההתקפה שלנו היתה צריכה להיות הרבה יותר מסודרת".