שתף קטע נבחר

השחיין ג'ייסון לזאק אישר: "אגיע הקיץ למכביה"

האמריקני, שזכה בשבע מדליות אולימפיות וזכור בעיקר בזכות מדליית הזהב שהביא לפלפס בשליחים, יגיע לישראל ביולי

השחיין היהודי-אמריקני ג'ייסון לזאק אישר את השתתפותו במשחקי המכביה ה-18, שייפתחו בישראל ב-13 ביולי. בכך משתדרגת תחרות השחייה במכביה, שתתקיים שלושה שבועות לפני אליפות העולם ברומא, כשמול האמריקני תשחה כל צמרת השחייה של ישראל.

 

לזאק בן ה-33 זכה בקריירה בשבע מדליות אולימפיות במשחקי סידני, אתונה ובייג'ינג. הוא זכור במיוחד כזה שסיפק את הקאמבק המדהים, שהביא לנבחרת השליחים של ארצות הברית את הזהב במשחה ל-4X100 מ' חופשי (לאחר שהאמריקנים כבר פיגרו בהפרש גדול לעומת הצרפתים) והבטיח למייקל פלפס עוד זהב בדרך לשבירת השיא של מרק ספיץ.

לזאק חוגג עם החברים, אחרי הניצחון הסופר-דרמטי (צילום: AFP)

 

לזאק: "קיבלתי הזדמנות להגשים חלום"

בהודעה רשמית שפירסם ארגון מכבי האמריקאי, צוטט לזאק: "קיבלתי את ההזדמנות להשתתף במכביה בישראל, ולהגשים חלום. זו החלטה שקיבלתי במטרה להחזיר לקהילה היהודית ולחקור את המורשת שלי, כמו גם במטרה להשתתף בטורניר עולמי. אייצג את המדינה שלי ואת עצמי כאתלט יהודי. אני גאה בכך". לזאק ממשיך בכך מסורת של מדליסטים אולימפיים מארצות-הברית שהגיעו להשתתף במכביה, כגון ספיץ בעבר הרחוק, ולני קרייזלבורג ב-2001.

 

ארגון "מכבי ארצות-הברית" הודיע כי ישתף פעולה עם לזאק, במטרה לגייס כספים לחיזוק הזהות היהודית, הקהילה היהודית והקשר עם מדינת ישראל. יו"ר המשלחת האמריקאית למכביה, רון קארנר, אמר: "הישגי השחייה של לזאק מגלמים את המהות של משחקי המכביה. ג'ייסון הוא ספורטאי אולימפי ענק והתשוקה שלו היא משהו שהארגון שלנו רוצה לקדם. אני גאים ומלאי כבוד משיתוף הפעולה עם לזאק שיעזור לנו לקדם תוכניות שיעודדו ילדים לאורח חיים ספורטיבי ופעיל".

 

המכביה ה-18 עומדת להיות הגדולה בכל הזמנים. כ-5,000 ספורטאים יגיעו מ-64 מדינות ואליהם יצטרפו עוד כ-2,000ישראלים. תחרויות השחייה במכביה יתקיימו בן ה-19 ל-22 ביולי במכון וינגייט.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לזאק לצד פלפס בבייג'ינג
לזאק לצד פלפס בבייג'ינג
צילום: AFP
מומלצים