חשש: שבו מארה"ב ונדבקו בשפעת החזירים
תושב נס ציונה אושפז בבידוד בבית החולים אסף הרופא. שעות ספורות לאחר מכן אושפז בבידוד תושב ראשון-לציון בן 30
הסערה הציבורית סביב שפעת החזירים כמעט נעלמה, אבל אנשים ממשיכים להידבק במחלה. תושב נס ציונה בן 31 אושפז היום (ג') בבידוד בבית החולים אסף הרופא בצריפין, מחשש שלקה בשפעת החזירים.
האיש, שמצבו מוגדר טוב, חזר לפני שלושה ימים מביקור בארצות-הברית וקנדה. אתמול פיתח סימני שפעת וחום ואושפז בבידוד באסף הרופא, כשהוא מקבל את התרופה תמיפלו להקלה בתסמיני המחלה. ממשרד הבריאות נמסר כי כיוון שלא היה חולה במהלך הטיסה לארץ, אין צורך באזהרה מיוחדת לנוסעי אותה הטיסה.
שעות ספורות לאחר מכן אושפז בבידוד בבית החולים תושב ראשון-לציון בן 30, מחשש שלקה בשפעת. גם הוא שב לפני יומיים מארצות הברית ופיתח סימני שפעת, ולכן הוחלט לאשפזו לבדיקות.
אתמול אושפז בבית החולים "זיו" בצפת תושב גוש חלב, בן 42, שחזר בטיסה מארצות הברית ביום ראשון שעבר - טיסה שעליה היתה תושבת אלקנה בת 58 שאובחנה בסוף השבוע כחולה במחלה. הנחיות משרד הבריאות מגדירות תקופת דגירה של שבוע למחלה. במקרה של תושב גוש חלב - הוא החל לפתח תסמיני שפעת יומיים לאחר נחיתתו, אולם רק אתמול, כשבוע לאחר שחלה, הגיע לאשפוז.
ד"ר ריימונד פרח, מנהל המחלקה הפנימית בה מטופל איש בבית החולים זיו, עדכן כי "רק כעבור מספר ימים שבהם חש בתסמיני שפעת ולא החלים פנה, הוא לרופא במרפאה ונשלח למיון. הוחלט בהתייעצות עם הרופא המחוזי של משרד הבריאות לאשפז אותו בבידוד ולהתחיל טיפול עד שיתקבלו תוצאות בדיקות המעבדה שלו. בני משפחתו מודאגים משום שהוא לא היה בבידוד ובא איתם במגע. עם זאת, בינתיים אף אחד מהם לא פיתח תסמיני שפעת. הם הונחו להישאר בבידוד מרצון בביתם ולא להגיע למקומות הומי קהל".
4,964 נדבקים בעולם
עד כה התגלו בישראל שבעה מקרים של חולים בשפעת החזירים שנדבקו במהלך שהייה במקסיקו או בארצות הברית. אחת החולות נדבקה במהלך טיסה עם חולה אחרת.
מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' אבי ישראלי, ריענן היום כמה מהנהלים הקשורים לשפעת החזירים. בין היתר הוחלט כי גם לנוסעים החוזרים מארצות הברית ומקנדה יתבקשו להיבדק במרפאה בנתב"ג. עד כה בוצעו בדיקות אך ורק לחולים החוזרים ממקסיקו, שנקראו גם להישאר בביתם להסגר מרצון במשך שבוע. בנוסף, בוטלה ההנחיה לבני משפחה או מי שבא במגע עם חולה או חשוד כחולה להיכנס לבידוד מרצון בביתם ולהימנע מבילוי במקומות הומי קהל.
בנוסף, שינה משרד הבריאות את הגדרות לפיהן מאתרים חשודים כחולים בשפעת חזירים, והן כעת: חולה שסובל מחום של למעלה מ-38 מעלות ופיתח שניים מחמשת התסמינים הבאים: נזלת, כאבי גרון, כאבי שרירים, שיעול או קוצר נשימה, ואשר שהה עד שבוע לפני תחילת המחלה במכסיקו, בארצות הברית או בקנדה, או שהיה במגע הדוק עם חולה או עם דגימת מעבדה של חולה.
ארגון הבריאות העולמי (WTO) הודיע כי מספר החולים בשפעת החזירים ברחבי העולם עלה ל-4,694 בני אדם. בסך הכול התגלתה המחלה עד-כה ב-30 מדינות. 53 בני אדם מתו עד-כה מהמחלה ברחבי העולם, 48 מהם במכסיקו.
בית המשפט המחוזי בתל-אביב קבע השבוע כי הממשלה תוכל לרכוש תרופות לטיפול במגיפת שפעת עולמית גם אם אינן רשומות בישראל. בכך נסללה הדרך לרכישת תרופת "תמיפלו" מתוצרת הודו.
השופט, ד"ר עודד מודריק, דחה את עתירת תאגיד התרופות השוויצרי "רוש" וקבע כי "המדינה אינה רשאית להניח את בריאות האוכלוסייה על קרניו של תאגיד רפואי אחד ויחיד, גדול וחשוב ככל שיהיה והוא כאשר צפונותיה של מגיפה עתידית אינן ידועות", כתב.