שתף קטע נבחר

מכון הייצוא: ירידה של 32% בייצוא הסחורות

מנתוני מכון הייצוא עולה כי יצוא הסחורות מישראל ירד בחודשים ינואר-אפריל 2009 ב-32% לעומת התקופה המקבילה ב-2008. יו"ר מכון הייצוא: הירידה בייצוא היא הגורם העיקרי למיתון, נדרש סיוע אגרסיבי של הממשלה ליצואנים

מניתוח נתוני הייצוא המצטברים לחודשים ינואר- אפריל 2009 מתברר כי יצוא הסחורות של ישראל כולל יהלומים בחודשים ינואר-אפריל הסתכם בכ-12 מיליארד דולר, ירידה של כ- 32% לעומת תקופה מקבילה אשתקד. הנתונים פורסמו על ידי מכון הייצוא.

 

 

הנתונים על ירידה בהיקף הייצוא הישראלי, באים על רקע דיווחים על ירידה בהיקף הייבוא ב-10 יעדי הייצוא העיקריים של ישראל. יעדים אלה כוללים את המדינות: ארה"ב, בלגיה, הונג קונג, הודו, הולנד, גרמניה, בריטניה, איטליה, תורכיה וצרפת. לכך מצטרפים הנתונים על ירידה של כ- 9.7% בהיקף הסחר העולמי בשנת 2009, לעומת עליה של 3.3% בשנה קודמת. זאת, על רקע המשבר הכלכלי הגלובאלי שהוריד את רמת הביקושים העולמית, כמו גם המקומית.

 

לדברי יו"ר מכון הייצוא, דוד ארצי, השוואה בין הנתונים שמציג עתה המכון, לבין נתוני החשבונאות הלאומית שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לרבעון הראשון של 2009, מצביעים על הקשר ההדוק בין התפתחות הייצוא לבין נתוני הצמיחה במשק.

 

ארצי אמר שהירידה החדה בייצוא ברבעון האחרון של 2008 וברבעון הראשון השנה הינם הגורם העיקרי לצמיחה השלילית שנרשמה בתקופה זו. לפיכך, באם תימשך הירידה בייצוא בשלושת החודשים הקרובים, יפעל מכון הייצוא לקידום חבילת צעדים נוספת ואגרסיבית יותר לתמיכה ביצואנים. עם זאת ארצי מקווה כי המשך הפיחות בשער השקל מול הדולר לצד הצעדים שכבר הוכרז עליהם לעידוד הייצוא, כמו גם סימנים ראשונים להתאוששות מסוימת בכלכלה האמריקנית יובילו לבלימת הירידה בחודשים הבאים.

 

חלק מהירידה נובע מירידה חדה בייצוא היהלומים בחודשים ינואר אפריל 2009 מול תקופה מקבילה אשתקד, ומהתחזקותו של הדולר מול אירו והליש"ט. שערו של אירו מול דולר רשם ירידה של כ- 14% ושער הליש"ט מול הדולר רשם ירידה של כ- 27% בחודשים ינואר-אפריל לעומת תקופה מקבילה אשתקד. יצוא היהלומים הסתכם בינואר-אפריל 2009 בכ-1.6 מיליארד דולר, ירידה של כ- 57% לעומת ינואר-אפריל 2008. הירידה ביצוא הסחורות ללא יהלומים הסתכמה בכ- 24%. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ירידה בסחר החוץ בצל המשבר
מומלצים