עיריית ת"א תפצה תושב על דו"ח חנייה שבוטל
אחרי שבית-המשפט השלום בתל-אביב קיבל את טענתו כי הדו"ח ניתן שלא כדין. העירייה חוייבה לפצותו ב-1,800 שקל
תושב תל-אביב קיבל הודעת קנס מהעירייה על חנייה שלא כחוק. לטענתו, במקום בו חנה, אף שאבני השפה היו צבועות באדום לבן, הוצב תמרור לפיו ניתן להחנות רכב עם שני גלגלים על המדרכה, וכך הוא נהג.
עיריית תל-אביב לא לבד:
- רחובות: התושבת קיבלה דו"ח שגוי - העירייה תפצה
- ירושלים: ביהמ"ש ביטל לאזרח 49 דו"חות חנייה
- פתח-תקווה: שילמה דו"ח חנייה - אך מעקל בא לביתה
עם קבלת הקנס, התושב פנה לעירייה בבקשה לבטלו, ולאחר שהעירייה דחתה את בקשתו, ביקש להישפט בבית המשפט. בדיון שהתקיים העירייה טענה שהתמרור המתיר חנייה לא התייחס לרחוב בו חנה התושב, אלא לרחוב סמוך. על סמך עדות זו הורשע התושב, והוא בתגובה ערער על ההחלטה. התושב זכה בערעורו בהסתמך על תעודת עובד ציבור מטעם העירייה המאשרת את טענותיו בדבר חוקיות החנייה.
פסק דין על דרך הפשרה
בתביעתו, טען התושב כי העירייה התעלמה במופגן מטענותיו באשר לטעותה, סירבה לבדוק אותן, העידה מי מטעמה בעדות שקר, וגרמה לו בכך לטרחה ונזקים. עקב כך, דרש פיצוי של 17,500 שקל על רשלנות העירייה ובגין עוגמת נפש.העירייה טענה, שהפקח שנתן את הדו"ח פעל בתום לב, שכן התובע עצמו מודה כי רכבו חנה במקום המסומן באדום לבן, ובכל מקרה, גם בערעור לא קבע ביהמ"ש כי התובע חנה במקום מותר, והוא זוכה מחמת הספק. עוד טענה, כי אם תחויב לפצות את התובע, הדבר יפגע וייסכל בצורה קשה את יכולת אכיפת החנייה שלה. העירייה הכחישה את טענת התובע לפיה התעלמה מפניותיו לגבי הקנס, וטענה כי בדקה את הטענות, ומצאה כי הקנס ניתן כדין.
בפסק הדין שניתן על דרך הפשרה וללא נימוקים לגופו של עניין, קבע השופט מנחם קליין, כי לאחר ששקל את הסיכויים והסיכונים של שני הצדדים, יהיה זה נכון וצודק לחייב את העירייה לשלם לתובע לסילוק כל טענותיו 1,800 שקלים. לא ניתן צו להוצאות משפט.
לעיון בפסק הדין
לאתר המשפט הישראלי פסק דין