שתף קטע נבחר

אירוח לחג: מינימום מאמץ, מקסימום רושם

נטשה, שאוהבת לארח לארוחות קלילות של גבינות ופירות גם בימים כתיקונם, חולקת איתנו מתכונים בדוקים לשבועות. זה קל, זה בסטייל ובעיקר בכיף גדול

כשאני מארחת, כדי להוריד מעצמי את הלחץ וליהנות כשהאורחים מגיעים, אני אוהבת לבחור במנות שאפשר להכין מראש. אני אוהבת להכין מנות קטנות שמתפוצצות מטעמים מפתיעים של גבינות פירות וירקות במשך כל השנה, כך שכשמגיע חג השבועות יש באמתחתי מתכונים שכבר נוסו וזכו לתשבחות. מדובר באירוח קליל בסגנון המאזטים לשישה עד שמונה אורחים, שמלווה ביין טוב, בלחם טרי ובהסברים לרוב על המנות, שמעוררות אצל האורחים סקרנות רבה. כל מה שצריך לעשות זה להצטייד בכמה גבינות מיוחדות שאפשר למצוא כמעט בכל רשתות השיווק ולהנפיק באמצעותן מנות יפות שלא דורשות מאמץ רב.

 

עוד יתרון גדול למארחים הוא שאת כל המנות אפשר להכין מראש ולשלוף ממש לפני האירוח מהמקרר, מה שמבטיח אירוח עם שקט נפשי. אפילו על קינוח גבינתי חגיגי שיכול להחליף את עוגת הגבינה חשבתי. 


ואל תשכחו להגיש בסטייל: גבינות על מצע עלים מהגינה (צילום: יוסי סליס) 

 

גבינת קמבזולה ואגסים

(קמבזולה, אגב, היא שילוב נימוח ועדין בין גבינות קממבר וגורגונזולה - גבינה כחולה)

המרכיבים

  • 100 גרם קמבזולה
  • 4 אגסים
  • 1 לימון
  • 2 כפות דבש
  • פלפל שחור גרוס

ההכנה

  1. פורסים את האגסים לרבעים ומגלענים. פורסים כל רבע לפרוסות דקיקות, מעבירים לקערה ומטפטפים מעל מיץ לימון למניעת השחרה.
  2. מסדרים את האגסים על צלחת הגשה שטוחה. אני נוהגת ליצור מעגלים סדורים של פרוסות אגסים משולי הצלחת למרכז להגשה יפה.
  3. מעל כל פרוסה מפוררים מעט גבינה. מתבלים בפלפל שחור גרוס ומוסיפים טפטוף של דבש.
  4. אפשר לעטוף את הצלחת ולשמור במקרר, רק לא לשכוח להוציא מהמקרר כ–20 דקות לפני ההגשה, טעם הגבינות משתבח בטמפרטורת החדר.

 

כדורי מוצרלה ועגבניות

המרכיבים 

  • 1 חבילה עלי בזיליקום
  • 1 חבילה עלי רוקט
  • 4 עגבניות בשלות ועסיסיות
  • 4 כדורי מוצרלה גדולים במים
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 2 כפות דבש
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גס
  • 2 כפות שמן זית

ההכנה

  1. מניחים על צלחת גדולה ושטוחה עלי בזיליקום ורוקט.
  2. פורסים את העגבניות לפרוסות עגולות עבות ומניחים מעל העלים.
  3. מסננים את הנוזלים מכדורי המוצרלה ובוצעים את הכדורים לפיסות גדולות, אותן מניחים על העגבניות.
  4. מתבלים את הכל בפלפל שחור גרוס ובמלח (רצוי לתבל מיד לפני ההגשה. עד אז לכסות ולשמור במקרר).
  5. בסיר קטן מצמצמים חומץ בלסמי ודבש על אש קטנה במשך כחמש דקות, עד שמתקבל סירופ כהה. מצננים, ולפני ההגשה מטפטפים מעל את הסירופ ומסיימים בזרזיף של שמן זית.

דרך אגב, גורו הלייף סטייל בהתהוות גווינת פלטרו מגישה מוצרלה עם רבעי עגבניות שהיא צולה בחום נמוך מאוד במשך כשלוש שעות. כאן תמצאו את המתכון שלה

 

פטה עיזים וחצילים צלויים

המרכיבים

  • 2 חצילים
  • 1 כף דבש סוכר או 2 כפיות סוכר
  • 1 כף שמן זית
  • 100 גרם פטה עיזים
  • 1 כפית תימין או זעתר
  • 1 כף שמן זית

ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. קולפים את הקליפה של החצילים ופורסים לקוביות גדולות, בגודל של 5 סמ"ר בערך.
  2. מניחים את החצילים בתבנית אפייה ומתבלים בסוכר, פלפל ומלח. עוטפים את התבנית בנייר אפייה ואופים בתנור כ-40 דקות עד שעה, עד שהחתיכות מצטמקות מעט ומתרככות.
  3. מוציאים ומצננים. מעבירים את החצילים לצלחת הגשה.
  4. מפוררים מעל את גבינת הפטה, בוזקים תימין או זעתר ומטפטפים שמן זית. אפשר לעטוף את הצלחת ולשמור במקרר. לא לשכוח להוציא מהמקרר כ-20 דקות לפני ההגשה, טעם הגבינות משתבח בטמפרטורת החדר.

 

יוגורט טורקי ופלפל קלוי

(אם התנור כבר חם, וקניתם תימין בשביל החצילים)

המרכיבים

  • 4 פלפלים אדומים
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גס
  • 1 שן שום
  • 1 כפית תימין
  • 2 כפות חומץ בן יין או חומץ תפוחים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 גביע (250 מ"ל) יוגורט טורקי (אני אוהבת את היוגורט של של גבינות שומרון, יוגורט סמיך בעל טעם קטיפתי טורקי אותנטי)
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה

ההכנה 

  1. בתנור שחומם למצב גריל קולים את הפלפלים השלמים מכל הצדדים עד שהקליפה משחירה.
  2. מעבירים לקופסה מפלסטיק עם מכסה אטום או לשקית ניילון, שאותה קושרים כדי לאטום אדים. מצננים ואז מסירים את הקליפה והגרעינים.
  3. חוצים את הפלפל לשניים ומניחים בקערה.
  4. מתבלים בפלפל, מלח, שן שום פרוסה דק ותימין. מוזגים מעל חומץ ושמן זית ושומרים עטוף במקרר עד להגשה.
  5. לפני ההגשה מעבירים את היוגורט למרכז הצלחת. מסדרים מסביב את הפלפלים. בוזקים מעל פפריקה.

 

יוגורט טורקי ומלפפונים

(גרסה מרעננת לצזיקי היווני)

המרכיבים

  • 2 מלפפונים
  • 1 גביע (250 מ"ל) יוגורט טורקי (אני אוהבת את היוגורט של של גבינות שומרון, יוגורט סמיך בעל טעם קטיפתי טורקי אותנטי)
  • 1 שן שום
  • 1/2 חבילת שמיר
  • 1 לימון סחוט
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית

ההכנה

  1. מגררים את המלפפונים, לא קלופים, בפומפייה עבה.
  2. מעבירים למסננת דקה וסוחטים את הנוזלים על ידי לחיצה בעזרת כף.
  3. מעבירים לקערה ומוסיפים שן שום ושמיר קצוצים דק.
  4. מוסיפים את שאר המרכיבים ומתבלים לפי הטעם.

 

קינוח קרם מסקרפונה ותאנים בדבש

המרכיבים

  • 6 תאנים בשלות
  • 1 גביע שמנת מתוקה
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה
  • 3 כפות דבש
  • נענע או לואיזה לקישוט

ההכנה

  1. חותכים את התאנים לפרוסות עגולות דקות.
  2. מקציפים את השמנת המתוקה. כשמתחילה להיווצר קצפת מוסיפים 2 כפות דבש עד לקבלת קצפת יציבה.
  3. מעבירים את הגבינה לקערה ומערבבים בעזרת כף כדי לאוורר את המרקם.
  4. מוסיפים כף מהשמנת המוקצפת לגבינה ומערבבים.
  5. מוסיפים את שאר הקצפת ומערבבים.
  6. מסדרים בכוסות או בגביעים שקופים פרוסות של תאנים וקרם מסקרפונה בשכבות. עוטפים את הגביעים בניילון נצמד ומצננים במקרר עד להגשה. לפני ההגשה מטפטפים מעל דבש ומעטרים בעלה של נענע.

 


רוצות להכיר את נטשה טוב יותר? הקליקו על התמונה (עיצוב: Gutte)

 

לכל הפוסטים של נטשה


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
רוצים עוד מתכונים לחג? הקליקו על התמונה
צילום: יוסי סליס
צילום: יוסי סליס
מלבי לשבועות של איילת הירשמן. הקליקו כדי לראות את המתכון
צילום: יוסי סליס
צילום: יוסי סליס
עוגת גבינה בקלות. הקליקו על התמונה למתכון המלא
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים